Nuffnang Advertisement

Monday, March 9, 2020

Membaca dan hanya mampu tersenyum


Anak2 Kak Elly kalau nak cari gambar diorang sewaktu kecil atau gambar mengenai diaorang mmg akan search blog Kak Elly. Semalam bila adik google ellyinwonderland terus keluar perkataan2 kat bawah tu dan dia start buka dan baca.




Lepas diaorg baca baru budak2 ni share di whatsapp group family dan mula tanya itu ini. "kenapa diorang tulis macam tu" "betul ker mama" "kenapa diorang bercakap kat situ" "kenapa diorang kena discuss pasal mama dan auntie peej"

Bermacam2 soalan yang keluar. Kak Elly jawab 'mama glamer sbb tu mama mcm artis ada gossip gak"..hahaha
Ini lah sebabnya kenapa Kak Elly dah jarang update IG stories, update aktiviti dan update gambar2. Semua sbb anak2 dan tak mahu lah orang bercakap pasal dunia kita lagi. Banyak yang salah dari betulnya. Salahnya dari diri sendiri sebab terlalu berkongsi ttg aktiviti dan menjadi bahan bualan orang diluar sana.

Niat berkongsi selalunya di salah ertikan. Jadi utk selesaikan segalanya bukan dengan teguran atau menegakan sesuatu perkara sbb itu lebih banyak hentamkan yang akan kita terima  nanti. Jangan haraplah pandangan korang akan diterima. Jadi penyelesaikan terbaik kurangkan update agar semua mulut boleh berhenti bercakap mengenai kita. Diorang tak berdosa kita pun kurang mengamuk...hahaha

Zaman dah berubah dan kita kena terima hakikat yang orang suka ambik tahu tentang kita dan setiap perkara akan tersebar dengan cepat. Jadi kita yang kena tahu mana yang perlu dikongsi atau tidak....gitu






No comments: