Nuffnang Advertisement

Wednesday, February 26, 2020

Birthday 2020


Alhamdullilah...masih lagi bernafas, dilimpahkan rezeki, dikelilingi orang tersayang. Tak ada apa yang special tahun ni. Macam biasa tepat 12 malam anak2 dan suami akan nyanyi lagu birthday dan hug Kak Elly secara beramai2. Kalau dulu beriya mengharapkan kejutan dan hadiah2 dari suami dan anak2. Sekarang sendiri yang pesan tak nak apa2. Cuma nak makan bersama2 jer. En Win mmg awal2 dah bg hadiah bulan 1 haritu sbb Kak Elly nak sangat treadmill jadi dia dah belikan walaupun paksa rela waktu tu..hahaha

En Win ni kena bgtau direct jer nak hadiah apa dan nak makan kat mana sebab dia mmg tak pandai cari. Nanti entah apa2 dia beli. Pernah beberapa tahun lepas Kak Elly cakap kali ni u cari lah sendiri tempat makan untuk anniversary kita. Makesure tempat tu romantik. Ingat lagi waktu tu Kak Elly tgh menggila makan makanan Jepun. Yes!! tempat yang dia pilih sangat2 cantik dan romantik. Tapi makanan kat situ Ya Allah macam siput babi pun ada ya. Dia cari kedai Jepun yang makan dia pelik2 tu. Pernah juga dia buat kejutan makan kat Italian Restaurant. Sangat cantik dan siap ada orang main violin waktu kau makan. Lepas tu hadiah letak dalam ice cream. Nasib sis tak tercekik. Macam nak mampus aku gelak. Semua orang pandang dah lah tempat tu romantik. Sejak haritu tak yah nak harap kat dia..haha. Anak2 pun tahu ya kalau dia cakap 'Papa nak bawak tempat special' semua akan jerit 'Noooooo'.

Hari birthday Kak Elly nampak dia duduk sorang2 kat bawah tgh karang ayat untuk IG lama gak dia buat. Hati Kak Elly dah berbunga mesti best caption ni sbb lama bebenor dia tulis. Tak ada ya 5 baris jer dia tulis...hahaha



Instead of dinner kali ni Kak Elly pilih utk breakfast. Kak Elly mmg enjoy breakfast. Dinner sekarang kurang makan sikit...cewah. Macam biasa Kak Elly akan pilih tempat. Oh ya...malam sebelum birthday tu budak2 ada belikan Kak Elly topi Adidas utk pakai waktu Gym. Walaupun En Win awal2 dah bocor rahsia kata nak gi Pavillion sbb budak2 nak beli hadiah untuk u. Mengamuk anak2 aku sbb bapak dia bocor rahsia. Tapi still i terkejut lah hadiah yang diorang bagi sbb dah lama nak beli topi tu. Cuma tak ada masa jer.



Anak sulung Kak Elly, anak bongsu susah betul nak ajak bergambar



Pilihan Myhuckleberry di Damansara. Makanan sedap tapi agak mahal sikit lah for breakfast. Sekali sekala blh lah. Tiap2 weekend breakfast macam ni botak kepala laki aku...haha




Petang mother in law call ajak dinner Dim Sum, Shiela Rusly. Mmg tak tolak lah pelawaan tu. Mak Kak Elly ajak makan next week pulak kat rumah....yehaaaa

Lupa cite...pagi tu abah dengan mak call wish birthday. Lepas tu abah tanya 'Umur kau dah berapa'...43 tahun. 'ooo dah tua'. terguris hati i...hahaha



Nak review sikit restaraunt dim sum Shiela Rusly ni. Harga hampir sama denga Dolly Dim Sum. Tak berapa banyak pilihan Dim Sum dan Kak Elly rasanya lebih prefer Dolly Dim Sum rasanya. Sedap tapi tak banyak pilihan lah.



Lepas makan dim sum sambung makan cake. Ya Allah sedapanya Durian Burn Cheese Cake. Tapi sis lupa lah nama shop ni.




Esok datang office dapat kejutan dari staff pulak. Alhamdulliah dikelilingi orang tersayang. Mmg tak harap apa2 pun sbb tengah bulan kan..haha.

Ramai komen mendoakan Kak Elly, business dan keluarga. Terima kasih korang. Hanya Allah sahaja dapat membalasnya.


No comments: