Nuffnang Advertisement

Friday, January 17, 2020

Apa dah jadi yek....


Bila dah semakin berusia ni terasa lah banyak perbezaan kat diri Kak Elly ni. Korang bayangkan seorang yang penggila handbag, tahun lepas Kak Elly tak beli langsung. Last beli waktu gi London haritu.Padahal melambak jer kat airport Dubai hari tu. Kak Elly tgk gitu2 jer. Handbag yang ada pun Kak Elly dah tak pakai sangat. Cari yang selesa lepas tu tak bertukar2. Sunglasses, wallet semua tak ada hati nak tukar dan beli.

Dah kurang suka share pasal personal life, business pun akan melalui business Ig jer. Prefer share dengan orang2 yang terdekat sahaja dan bukan lagi secara terbuka. Jadi takut ada perasaan riak yang ditonjolkan. Nak share tempat makan pun i takut orang cakap berlagak kaya. Padahal dulu tak rasa pun macam tu. Kenapa yek? faktor usia ker yang buat Kak Elly macam ni.

Rasa lebih tenang share dengan circle yang kecik, circle yang tak ada rasa dengki, benci dan tak cakap belakang. Tak ada orang salah sangka dengan apa yang kita buat dan walaupun tujuan kita baik sebenarnya. Bukan sebab kecaman tapi mmg dah rasa benda sejak Kak Elly mula bertudung. Kalau dulu gambar dapat like banyak punya lah happy sekarang tak ada like pun Kak Elly dah tak rasa apa langsung. 

Orang yang suka, orang yang benci semua ada di follower IG dan FB kita. Jadi tak selesa bila ada perasaan marah dan benci tapi masa yang sama masih tgk apa aktiviti kita. Slowly Kak Elly akan kurangkan update. Tak semua orang suka tgk kejayaan dan kegembiraan kita. Tapi pada masa yang sama orang idola kan kita untuk berjaya. 

Lebih selesa dan sibuk kan diri dengan aktiviti gym, masak, kerja, keluarga. Sekali sekala blh lah share kalau ada benda yang blh mendatang kebaikan..hahaha. Selesa dgn kesibukan sekarang. Setakat pandang dan lihat dari jauh lah aktiviti korang semua.

Selalu borak dengan Peej dan budak2 pejabat. Dunia media sosial tak macam dulu. Sekarang sangat2 menakutkan. Orang blh naik kan kita dan sekelip mata diorang blh pijak2 kita. Tak puas hati up di media sosial, marah2 dan buka aib orang, perli sana sini. Uish...cukup lah dunia macam tu. Mungkin orang yang tak ramai follower tak akan rasa tapi macam Kak Elly ni orang dah agak kenal jadi mmg wujud lah orang suka dan tak suka...haha 

  Insyaallah...kalau rindu menulis sekali sekala Kak Elly akan update di blog. Terima kasih lah banyak dm bagi kata sokongan. Kak Elly ok jer cuma rasa nak slow sikit bermedia sosial ni. Anak2 pun kurang selesa Kak Elly update pasal diorang. Tapi blh jer dm Kak Elly kalau nak tanya insyaallah Kak Elly akan reply :)

No comments: