Nuffnang Advertisement

Wednesday, July 18, 2018

Jangan benci cintaku


Siapa tgk cite ni. Jangan benci cintaku setiap hari Isnin - Jumaat kul 7pm. Huaaaa cite ni sangat2 menyakitkan hati sebab Kak Elly tahu ramai perempuan perampas kat luar sana perangai mcm ni...huh. Kak Elly malas nak cite yg belum tgk korang boleh baca sonopsis kat bawah ni dulu. 



SINOPSIS JANGAN BENCI CINTAKU

Perkahwinan Rafeeqa dan Shahrizal adalah aturan keluarga ketika usia Rafeeqa masih muda. Dia yang tak bersedia dengan komitmen menganggap perkahwinan itu sebagai bebanan. Lantas, Rafeeqa tidak teragak untuk melanjutkan pelajaran ke Sunderland tanpa menghiraukan perasaan suami yang mencintainya. Lima tahun kemudian, Rafeeqa kembali ke Malaysia dan menyedari dia mula merindui suaminya dan bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri yang sepatutnya. Namun, Shahrizal sudah mempunyai kekasih hati iaitu Husna dan Rafeeqa berjanji pada diri akan merebut cinta suaminya semula.

Namun tidak semudah itu, dengan kemunculan Husna di antara dirinya dan Shahrizal, Nek Pah yang tak pernah mengiktiraf kedudukannya sebagai cucu menantu dan juga Irwan yang tak habis-habis menempel untuk mendekatinya, semuanya menguji kesabaran.

****************************
ok boleh sambung marah...

Paling menyakitkan hati dalam cerita sebab perempuan nama Husna ni. Pandai korang pilih pelakon kan. Muka perempuan nampak cantik, lembut dan berhati mulia. Hakikatnya dia nak suruh Shah ni ceraikan bini dia. Korang kena tengok cara dia berlakon. Dia punya mendesak tu nak laki orang macam tak menyempat. Dia jer lah terbaik. Dia lah paling bagus #matakeatas

Bila tengok cerita ni memang tak nafikan lah banyak perempuan kat luar sana yang suka rampas laki orang berperangai macam ni. Tunjuk dia lah yang terbaik sehingga sanggup runtuh kan rumah tangga orang. Aku tak leh terima ya. Walaupun macam mana kau sayangkan laki orang tapi hakikat nya dia laki orang. Benda ni tak terjadi kat diri dia sbb tu apa yang dia buat tu akan rasa betul. Cuma kau akan rasa nanti bila kau dah bersuami dan orang rampas suami kau. Cuba lah elak ganggu kehidupan orang lain. Berapa banyak hati yang akan terluka nanti. Kebahagian tu tak akan lama mana pun. Mula2 berbunga lah tapi lama kelamaan akan hilang sbb niat kau tu nak merampas dan pikat suami orang tu dari awal tu dah salah. Kalau lelaki tu pilih atas sebab kecantikan dan kehebatan kau berpakaian seksi. Tap selama mana kau nak jaga. Kalau dia boleh jemu atau benci kat bini dia tak mustahil satu hari pun kau akan rasa benda yang sama. Lain lah laki yang kau pilih tu kaya raya boleh lah maintain cantik meletup. Tapi laki kaya lagi bahaya..hahah

Of course lah si Husna ni rasa hebat, rasa bagus sebab lelaki tu cari dia. Tapi laki ni pun gatal tak cukup satu walaupun bini kau terlalu cantik. Sekarang dah konpius sebab tak boleh buat keputusan. Dua2 kau nak. Hebat sangat nak dua2...eeee geram wei.

Paling sedih Fika ni tahu laki dia main kayu 3. Tapi dia nak pertahan kan rumah tangga sbb dia tahu dulu dia tinggalkan Shah lama untuk belajar sebab tu dia nak betulkan keadaan. Korang akan rasa stress sbb Fika ni teralu lawa dan manja untuk Shah tinggalkan.

Semua watak dalam ni kena yang buat korang akan dan stress dengan perangai Husna dan Nek Pah yang terlalu jahat. Watak mak bapak Shah teralu bodoh untuk bertindak. Semua lah menyakitkan hati paling benci Husna. Korang kena tgk watak dia mmg menjadi betul. Perampas yang terlalu jahat sebab mungkin watak dia perempuan bertudung jadi korang macam tak boleh terima kenapa perempuan bertudung ni jahat sangat. Asyik tanya jer bila nak kawin. Malu orang kampung dengan kawan2 tuduh dia perampas laki org, Jadi dia desak Shah utk ceraikan bini dia.  


Hari ni tengok mesti aku panas hati lagi....



Tuesday, July 3, 2018

Kegilaan....


Semalam borak2 ngan Peej pasal kegilaan kepada sesuatu benda. Peej mmg x boleh langsung tengok barang gadget dan kereta. Dia akan survey dan tgk dengan teliti benda2 gadget ni. Nanti dia cerita kat aku dan Filla. Lepas tu kitaorang tak faham satu benda pun apa yang dia cakap...hahaha.

Benda2 canggih dan memerlukan kepakaran mmg Kak Elly kurang minat. Kalau phone pun segala apps kurus ker buat gambar jadi cantik ker semua Kak Elly x pandai ya. Especially part edit2 video ni. Sangat menakutkan nak belajar benda tu semua. Sampai hari ni pakai gopro pun masih tak faham2 nak record...hahaha



Kain mmg kegilaan Kak Elly. Boleh stress kalau tgk kain yang cantik2. Dia punya debaran tu tak tahu lah nak cakap. Terlalu teruja dan Kak Elly boleh habis kan masa berjam2 tgk kain sahaja. Melambak lagi kain kat rumah belum berjahit dan Kak Elly masih membeli lagi. Macam kain kat atas ni mula2 tgk gitu2 jer sebab dah lepas raya jadi tahan nafsu tak nak membeli.

Tak boleh tidur ya asyik teringat jer. Lepas tu terbayang2 kalau pakai kain tu akan jadi cantik macam mana. Esok pagi2 terus beli...hahaha. Giler lah membuak2 perasaan tgk kain. Tak pernah ada kesalan dan ia memberi satu kepuasan yang sangat best...hahaha

Tolong doakan impian Kak Elly nak bukak kedai kain, kedai sulaman berjaya... :)



Ini pun kegilaan yang boleh buat Kak Elly tak keruan yang tak senang duduk kalau tengok. Sulaman Nyonya. Jangan lah bagi Kak Elly masuk kedai kat GE Mall, Butik Ang Eng. Kak Elly akan belek satu2 baju kat situ. Kalau gi Melaka lagi teruk ya. Korang jalan lah mana2 Kak Elly boleh duduk kedai sulam nyonya tu seorang diri.

Cuma sulaman ni agak mahal. Kalau yang cantik dan sulaman yang halus akan cecah beribu. Pernah sekali Kak Elly buat baju kurung anak2 yang bersulam berharga RM800.00 tapi kepuasan tu tak boleh nak cakap. Sampai sekarang Kak Elly simpan dan jaga elok2. Baju sulaman paling mahal yang Kak Elly ada rasanya dalam RM2800.00. Walaupun ramai kata pembaziran tapi bagi orang yang minat macam Kak Elly ni rasa satu kepuasan yang tak boleh digambarkan. En Win kalau dengar ayat macam ni menyampah betul...hahaha

Kak Elly mmg simpan dan gantung semua baju sulaman yang Kak Elly beli. Setiap tahun mesti beli satu untuk simpanan. Macam2 jenis sulaman yang ada. Tapi sulaman nyonya yang terbaik sebab sulaman nya halus dan sangat2 lawa.



Ini lagi satu kegilaan iaitu Embroidery. Tapi agak pelik sebab Kak Elly suka tengok jer tapi tak membeli...haha. Suka warna putih dan suka tengok embroidery yang corak dia bunga2 kecil yang banyak lubang2 tu. Especially alas meja dan cadar embroidery. OMG dia punya kepuasan dapat pegang dan tengok pun jadi lah. Pernah tengok set cadar fully embroidery dalam RM800.00. Kalau beli pun rasanya tak akan pakai sebab warna putih tapi akan simpan untuk dilihat sahaja...hahaha. Tapi embroidery ni Kak Elly boleh mengawal nafsu walaupun terlalu2 suka. Gambar ni pun kat Elly boleh tenung dalam 1/2 jam sebab akan buat stress dan beban kat kepala ni hilang.



Wangian Lavender memang suatu kelemahan yang sangat2 teruk.  Terlalu suka kan bau lavender. Body wash, lotion, body mist, candle kalau boleh semua nak lavender. Masuk lah L'oocitane ke, bath and body works ke, victoria secret ker mmg Kak Elly akan tuju tempat wangian lavender. Walaupun ada benda yang sama Kak Elly akan tetap akan beli.  Tak tahu apa jenis penyakit ni tapi tak boleh tengok. Untuk elakan pembaziran Kak Elly akan jalan laju2 dan tak toleh langsung kedai wangian ni. Jangan termasuk mmg habislah duit.



Last handbag...muahahaha. Dulu memberontak jiwa tapi sekarang boleh kawal sikit sbb tgk bag2 kat dalam almari tun pun kurang pakai. Mungkin dah tua dan anak2 dah besar duit pulak banyak nak guna jadi kegilaan terhadap handbag masih boleh dikawal.

Tapi ada juga masa2 kegilaan tak boleh dibendung. Terpaksa jual bag yang ada untuk beli bag baru dan mangsa pembelinya adalah kerengga kurus...hahaha. Macam bag LV kat atas ni dah setahun bertahan tapi macam tak tahan jer. Tengah fikir ni bag mana nak jual. Teruk betul jadi perempuan ni kan. Macam2 nafsu ada.

Banyak jer kegilaan lain tapi itu sekadar kegilaan lah dan ia masih tahap Kak Elly boleh control
1. Cincin dan gelang berlian
2. Barang deco rumah
3. Make up

dan macam2 lagi lah2....