Nuffnang Advertisement

Monday, December 11, 2017

Kembali bersiaran


Hebat ni kembali bersiaran. Cerita percutian dengan keluarga Fame pun tak tulis lagi terus melompat ker cerita lain. Tapi rasanya cerita percutian tak share kot camera pun tak bawak. Gambar2 semua dah share kat ig. Tak ada apa pun nak share sebab masing2 bawak anak jadi masing2 busy melayan kerenah keluarga masing2.

Kehidupan macam biasa. Sentiasa busy dengan meeting dan kerja2 kat office. Hari ni baru ambik PA untuk bantu Kak Elly. Itu pun belum bagi lagi tugasan. Biar dia selesa dulu dan belajar dengan staff kat sini.

Banyak jugak perancangan dah diatur sampai tahun depan. Bulan ni jer 3 kali Kak Elly akan masuk TV, lepas tu ada exhibition di Mood Republik, kena turun Kedah untuk jadi speaker. Share pengalaman berniaga dengan surirumah. Year End Sale pun tengah berjalan. Produk baru insyaallah Rabu ni akan keluar. Calendar dan Notebook sedang dijual untuk Fame Lovers. 

Hujung tahun memang cuti dibekukan. Staff semua dah clear cuti bulan November haritu. Kitaorang pun tak kemana cuti sekolah ni. Nasib haritu dah bawak diorang gi Gold Coast. Kalau tak memang rasa bersalah lah. Alhamdullilah dapat staff yang sangat2 bertanggungjawab. kalau kitaorang busy diaorang lah banyak membantu. 

Sabtu lepas dapat jugak curi2 masa jumpa Stokist Fame. Dah lama tak borak2 dan share pengalaman masing2. Tanpa diorang pun Fame tak kemana. Stokist, Agent dan dropship memang banyak membantu dari segi jualan. Nanti kita jumpa semua ya.
  


Kita mulakan dengan gambar eksyen dulu...ahaks





Ini lah tulang belakang kitaorang. Orang2 kuat Fame Cosmetics. Diorang bersama Fame sejak awal lagi. Tak terbalas jaga diorang ni. Fame hanya mampu berikan yang terbaik, berkongsi rezeki dan perbaiki segala kelemahan.

Kitaorang ni bukan terror berniaga sangat. Tapi cuba perbaiki kelemahan. Belajar sana sini mencari ilmu. Jumpa orang yang lebih berpengalaman. Dengar pegalaman orang lain dan jadi kan sebagai guideline supaya kita boleh ikut.

Kunci dalam pernigaaan ni jangan malas dan jangan malu untuk belajar. Biarlah orang nampak kita bodoh tapi perlahan2 kita akan belajar sesuatu. Paling2 penting jangan kedekut Marketing kerana itu lah yang menentukan penjualan produk kita. Kalau berniaga tapi takut nak keluarkan duit marketing agak susah lah kita nak kuatkan sesuatu produk untuk orang kenali.


Jangan takut dengan persaingan. Biarlah kiri kanan jual benda yanga sama yang penting kita tahu kekuatan produk kita dan tahu bagaimana untuk menaikan branding supaya orang sentiasa ingat. Kalau berniaga jer tapi branding tak kuat pun susah jugak. Kak Elly nak buat sampai bila nak beli lipstick jer terus orang terfikir, tercari 'FAME'....gitu. Tapi mmg susah lah. Itu yang kena cari ilmu sampai orang tak pandang brand lain. #senangcakap #buatsusah

Ramai jugak tanya, kenapa Fame tak ada billboard. Bukan tak nak pasang billboard tapi kita nak kukuhkan branding dulu. Nama dah kuat baru best pasang billboard sebab bila orang nampak billboard tu nanti orang tahu apa produk kita dan kenal brand kita. Baru lah berbaloi. Jadi kita bagi orang tahu dulu pasal Fame. Tapi nak capai tahap tu bukan mudah. Kena betul2 viral tu baru letup. Nak viral pun biar lah benda2 yang positive. 

Alhamdulilah...selain Zalora, Fame dah masuk Parkson. Bukan mudah sebab bermacam2 paper work korang kena submit. Dah lah meeting haritu aku ngan Peej takut giler. Tapi kitaorang dah selesaikan dengan jayanya. Now peej handle Zalora dan Kak Elly handle Parkson. Ini pun salah satu cara untuk perkukuhkan branding.

Dalam perniagaan jugak kita kena percayakan rezeki. Jangan sesekali kita takut dengan pesaing or orang sekeliling. Kalau kita rajin insyaallah rezeki akan sentiasa berpihak kepada kita. Tak perlu negative2 ni. Tak perlu nak menjatuhkan dan memburuk kan nama produk lain untuk menonjolkan produk kita. Buang masa jer. Betul tak?

Perghhh...dah macam pakar motivasi dari tadi tulis pasal business jer. Kak Elly share ilmu Kak Elly ada. Jadi siapa minat berniaga boleh refer kat sini. Suka jer bantu or kongsi ilmu yang ada supaya sama2 dapat rezeki. Tak baik kedekut ilmu ni.





Insyaallah...Rabu ni kita dah mula jual Fame Matte Lipstick. Kita akan keluarkan 4 colour dulu. Lagi satu colour insyaallah lagi 2 minggu. Colour kali ni semua letup dan sesuai untuk semua jenis kulit. Boleh follow ig @famecosmetics kalau nak tengok model pakai.

Lip Matte Cream dan Matte Lipstick ni dua benda yang berbeza walaupun dua2 Matte. Dari segi bentuk memang jauh berbeza lah. Untuk orang yang berusia macam Kak Elly ni akan prefer pakai Matte Lipstick berbanding Lip Matte Cream. Matte Lipstick ni tak ada cermin pun boleh tonyoh jer kat bibir..hahaha

Paberet colour Kak Elly, Hot Coral dan Be Mine. Perghh letup bibir pakai...hahaha






Fame dah start jual Calendar dan Notebook. Tapi kita tak keluarkan banyak. Khas untuk Fame Lovers. Korang kena dapatkan kerana quality memang sangat2 bagus. Calendar lengkap dengan segala cuti2. Paling best blh tulis segala appt.

Cepatkan dapatkan sebab very2 limited. Boleh tgk kat IG segala info harga dan design.

Ok lah korang. Nak sambung kerja... 



Tuesday, November 28, 2017

Kisah Adik UPSR


Ya Allah malas betul nak menulis kat blog sebab rasanya semua benda dah share dekat IG dan FB. Tapi tak sampai hati pulak bila adik cakap 'mama selalu tulis pasal Yaya jer. Pasal adik mama selalu tak nak tulis'. Terasa berat sebelah pulak. 

Nak tulis ni pun kena berhati2 sebab sikecik ni mudah merajuk...haha. Adik ni dari dulu Kak Elly susah sikit nak baca prestasi pelajaran dia. Kadang2 dia menurun agak teruk. Tiba2 bila exam hujung tahun dia menjadi seorang yang sangat bijak dan terus naik kelas pandai. Cikgu tuisyen dia pun pening. Selalu panggil Kak Elly untuk discuss. Mana tak takut bayar agak mahal tapi prestasi sekejap naik sekejap turun.

"Puan saya pun tak tahu nak cakap macam mana, hari ni saya bagi exam dia blh jawab semua. Minggu depan saya bagi lagi exam dia tak boleh jawab langsung'. Bayangkan cikgu pun pening dengan adik ni.

Yaya kalau nak exam lagi sebulan dia sendiri bangun pagi dalam pukul 4.30 untuk belajar dan buat latihan. Tak perlu disuruh. Adik pulak kalau tak ada tuisyen mmg dia tak akan belajar langsung. Adik jenis tak pandai belajar sendiri. Sebab tu Kak Elly sediakan cikgu home tuisyen untuk dia belajar setiap hari. 




Dah besar anak mama. Walaupun sakit jantung kalau berdepan dengan adik ni. Malas mandi dan malas potong kuku. Kerja Kak Elly setiap hari akan bau rambut, check bilik dan check kuku...hahaha. Pasal ni lah Kak Elly nak sangat dia duduk asmara supaya boleh berdikari. Kak Elly tahu mana kelemahan anak2. Tapi tulah si 'Papadom' tu mana tahu semua ni.

Kalau Kak Elly bising pasal rambut adik busuk. Nanti 'Papadom' ambik shampoo gi basuh kan rambut anak dia. Terlampau ni sayang anak...haha 



Haritu nampak cikgu share kat whatsapp group tentang application untuk masuk Kolej Yayasan Saad (KYS). Diam2 Kak Elly apply menggunakan trial UPSR adik. Cuba2 nasib sebab result adik ok2 jer. Cuma BI adik agak bagus. Memang nak sangat adik masuk sini. Diantara 10 sekolah yang terbaik. KYS ni actually private school. Yuran mmg agak mahal. Tapi bukan senang nak masuk walaupun berbayar. Diorang akan pilih betul2 yang berkelayakan. Dalam masa yang sama kalau bernasib baik dapat scholarship.

Alhamdullilah adik dipanggil untuk ujian kemasukan. Maknanya kalau tak lulus ujian ni, walaupun result bagus korang tetap tak boleh masuk KYS ni. Bergaduh jugak lah nak suruh pergi. En Win berkeras tak nak berjauhan dengan adik. 

"kita bagi adik pergi dulu untuk buat ujian ni, kalau dapat baru u dan adik buat keputusan. Kita cuba dulu". Tujuan Kak Elly nak bagi adik lihat sendiri asrama ni. Sampai2 kat KYS Kak Elly yang teruja. Adik tak langsung ya...nyampah.

Kak Elly dulu cita2 nak masuk asrama. Tapi bapak Kak Elly kerja kilang dia mmg tak pandai nak apply benda2 macam ni. Tahu lah orang dulu2. Cukup makan, cukup pelajaran dan elok lah tu. Tapi Kak Elly tak pernah salahkan abah dan mak. Anak ramai waktu tu. Memang tak cukup pun nak tanggung pelajaran Kak Elly.

2 minggu lepas ujian, Kak Elly terima email dari KYS. Alhamdullilah, adik lulus ujian kemasukan. Betul tak Kak Elly cakap adik ni tak boleh nak baca prestasi dia. Terror pulak buat ujian tu. Ramai jugak yang gagal. Satu Malaysia yang menduduki ujian, KYS hanya akan pilih 300 orang pelajar sahaja.

 Next interview untuk dapatkan scholarship pulak. Kena duduk 3 hari kat sana. Memang tak lah En Win lepaskan. Adik pulak memang tak minat duduk asrama. Sedih giler hati Kak Elly. Bukan senang nak dapat peluang macam ni. Sebagai ibu Kak Elly nak terbaik untuk anak2. Bukan bermakna tak dapat asrama tak bagus cuma Kak Elly nak anak2 lebih berdikari. Ini duk rumah manja bukan main. Baju kotor, part time maid ambik dan basuh. Toilet pun ada orang cuci, baju ada orang gosok, belajar bila disuruh. Jadi Kak Elly nak diorang buat benda ni semua. Dah penat menjerit suh buat itu ini. Macam Kak Elly cakapkan tadi, hanya ibu2 jer faham situasi ni rumah. Orang luar permerhati sahaja. Menilai tanpa tahu apa yang berlaku. Suka2 jer tuduh i ibu kejam nak hantar anak ke asrama.

Tapi tu lah nak paksa pun tak guna nanti anak ngan bapak stress. Adalah dekat seminggu pujuk suh dia masuk. Tapi 'papadom' pandai menjalankan hasutan....eeeee geram. Takpe hasutan akan berlaku di form 3 nanti....muahahaha



Dari segi pelajaran Kak Elly akan beri sama rata. Kalau Yaya Kak Elly sediakn home tuisyen. Adik juga Kak Elly akan beri benda yang sama. Dari darjah 4 result adik biasa2 jer. Jadi kitaorang dah boleh baca tahap pencapaian adik setakat mana. Memang dah bersedia dan tak nak berharap terlalu tinggi. Aslong tak ada D or E dah cukup buat Kak Elly.

Alhamdullilah adik dapat 2A, 4B. Itu dah buat kitaorang cukup happy. Waktu adik dapat result berlari dia jumpa Kak Elly. 'Mama...adik tak ada D " terus mama yang kaki melalak ni menangis. Kak Elly tahu macam mana dia workhard untuk berikan yang terbaik. Apa2 pun mama akan berikan dan sediakan terbaik untuk anak2. Sekarang tengah cub apply kan adik sekolah Prestasi Tinggi. Yaya tahun depan PT3. Bulan 12 dah start tuisyen untuk persediaan PT3. Nasib anak 2 jer jadi dapatlah sediakan lebih sikit untuk pelajaran anak2. Kalau 6 anak Kak Elly macam mana lah tu ya....hahaha 

Ok lah korang nak buat gaji. Nanti sambung lagi yek.


Wednesday, October 11, 2017

Tak tahu nak mula dari mana....


Hari ni baru start kerja. Hampir 5 hari tinggal kan office untuk ke Sabah. Join Mood Republik exhibition. Nak perkenalkan lebih dekat produk Fame disana. Alhamdullilah sambutan sangat2 hebat. 

Masuk office macam2 benda nak kena buat. Semua urgent. Dari pagi non stop balas email. Ni berehat jap sebab nak luahkan perasaan kat blog. Sayang blog ni. Ni lah tempat Kak Elly luah kan susah dan senang kehidupan akak. Bila dapat menulis baru terasa lapang dada.




Haritu viral sekejap konon nya Fame Matte Lip Cream buat kat Thailand. Urut dada bila orang suka2 tuduh tanpa bukti. Untuk pengetahuan korang semua produk Fame telah mendapat kelulusan KKM dan semua produk telah kita hantar untuk Test Lab dan ianya selamat digunakan. Korang boleh tgk ig Fame kiotarang ada share gambar2 kilang. Hope lepas ni jangan lah share benda2 yang belum tentu ianya betul. Korang boleh dm dan bertanya HQ terus jika ada sebarang pertanyaan. 




Urus kan kewangan company bukan satu perkara yang mudah. Banyak benda nak kena tahu. Huaaa Kak Elly kena banyak belajar. Benda2 macam ni boleh buat kitaorang stress. Bila nampak duit dalam account banyak bukan main tersenyum tapi hakikatnya hampir separuh kena bayar kerajaan. Income tax, GST, PCB. Itu belum lagi duit marketing, salary staff, insurance dan modal yang paling besar ada lah produk.

Bila perniagaan semakin maju maka semakin banyak lah produk yang perlu dikeluarkan. Bila produk baru dikeluarkan maka modal juga semakin bertambah. Bila produk bertambah office pun terpaksa bertambah dan staff akan menjadi semakin ramai. Pesaing semakin ramai dan kitaorang kena kuat dibahagian marketing dan itu juga memerlukan modal yang agak besar. Kalau kedekut marketing mmg susah lah jualan akan meningkat.

Hari2 kitaorang bertiga susah hati memikirkan kelainan dalam marketing. Susah hati sampai tidur pun tak tenang. Bukan senang rupanya nak berniaga ni. Paling susah bila kita nak maintain kan sales setiap bulan.

So far belum pernah lagi kerugian tapi kitaorang kena terus berjuang untuk menaikan nama Fame dan macam2 perancangan yang kitaorang sediakan. Stress kan korang.....





Bulan ni Fame matte lip cream keluarkan 2 colour bariu iaitu Blush dan Envy. Dah tiga kali kitaorang terpaksa restock. Alhamdullilah kali ni sambutan agak luar biasa. Mungkin dah terror sikit buat marketing....muahahaha. Tak sia2 kitaorang gi belajar. Walaupun rasa nak hantuk jer kepala kat dinding bila time class.





Tengah sibuk2 ni sempat jugak luangkan masa untuk celebrate birthday kenit ni. Ringkas jer kali ni. Cake pun tak sempat nak tempah. Hadiah pun belum beli lagi. Sorry sayang, mama busy :( Nanti dah settle semua kita dinner best2 ya. Lepas tu kita cari hadiah. 



Kali ini En Win temankan ke Sabah. Berat hati tinggalkan anak2. Tapi tu lah nak cari pengalaman disana. Nak tgk apa peluang yang ada. Selalunya kalau Kak Elly busy En Win akan uruskan anak2. Tapi kali ni budak2 mak En Win yang jaga. Rasa bersalah tu jangan cakap lah. Tapi kuatkan hati pergi jugak.



Keputusan kitaorang ke Sabah memang sangat2 berbaloi. Fame booth kena serbu dan orang datang non stop dari pagi sampai malam. Kak Elly bukan remaja macam dulu. Tenaga pun dah tak sehebat dulu. Kadang2 tertidur keletihan kat booth bila masa rehat. Pengalaman yang sangat berharga walaupun hakikatnya badan dah tak larat nak buat semua benda sekali gus.




Sambil2 berniaga tu sempat lah buat marketing dengan mua2 fames di Sabah. Semuanya baik2 dan tahu pasal Fame. Alhamdullilah....



Tengah2 busy dapat whatsapp dari adik. Memang rasa bersalah sangat. Kitaorang mmg jenis selalu bersama bila waktu birthday. Ini lah masa nak gembira kan anak2. Ini 1st time adik sambut birthday tanpa kitaorang. So sad....



Rumah masih banyak belum settle lagi. Banyak benda nak kena uruskan. Curtain, wardrobe, furniture....macam2 lagi. Stress kan.......

Dari October sampai lah December jadual kitaorang penuh sangat dan ada banyak lagi yang kitaorang perlu lakukan. Macam mana nak masuk kan lagi dalam calender pun tak tahu lah. Kadang2 sampai tahap pandang jer computer sebab tak tahu nak mula dari mana dulu...I stress....huaaaaaaaaaaa



Tuesday, September 19, 2017

Impian...


Siapa yang follow blog Kak Elly mesti tahu impian Kak Elly dari dulu nak rumah konsep ala2 Rizalman. Impian ni sejak Kak Elly duduk Keramat lagi. Asyik google gambar lepas tu senyum sorang2 bayangkan rumah tu rumah Kak Elly...hahaha. Itu jer beri kebahagian sebab Kak Elly tahu Kak Elly tak akan mampu nak buat pada waktu tu.

Bila pindah Ukay Perdana dah bertekad nak buat sikit2. Tapi ID yang tak bertanggung jawab tu bila tunjuk gambar konsep meletup tapi bila buat tak meletup langsung. Tapi redho jer lah sebab waktu tu pun dah berbunga ada rumah baru. Jadi tak kisah sangat lah.

Kak Elly jenis yang suka tanam impian nak insyaallah Kak Elly akan cuba capaikan sikit demi sikit. Tahun ni tekad nak buat konsep tu bahagian bilik Kak Elly dan anak2 dulu. Duit tak ada nak buat semua. Jadi buat sikit2 dulu...muahahah. En Win cakap jual dua bag blh buat bawah sekali. Eh....suka2 suh jual bag #matakeatas





Huaaaaa tengok gambar ni 80 kali pun tak apa. Terus hati berbunga2, walaupun dapat buat bilik jer. Hati tetap keriangan. Nak buat wainscoting satu bilik nanti. Nasib lah suami Filla tu ID jadi dia faham apa yang Kak Elly nak. Tiap2 hari Kak Elly menggangu kehidupan Radie sampai dia stress...hahaha. Sabar2, tunggu jer aku nak buat apa. Huh....kang salah macam mana. I risau tau......

Atleast balik kerja masuk bilik boleh tersenyum keriangan. Tempat lain tunggu simpan duit dulu. 






Tingkat atas rumah Kak Elly ada hall kecik. Jadi guna hall tu untuk jadikan wardrobe. Jadi bilik Kak Elly akan jadi luas sebab wardrobe dah letak asing...huaaa. I like idea u Radie #berikantepukan






Hari tu ada Home Exhibiton kat PWTC. Masing2 nak buat rumah jadi kitaorang bertiga pergi sekali bersama penasihat Radie. En Win tak nak ikut dia cakap mesti kitaorang lembab nanti. Mmg lama giler kot kat dalam tu dekat 9 jam korang. Macam2 benda dapat deal haritu dengan harga yang murah.




Radie nampak kerusi terus suh Kak Elly beli untuk letak dalam bilik. Jadi En Win boleh baca suratkhabar kat sini. Huh...nyampah.




Last week ambik cuti untuk berkemas sebelum renovation start. Ingat kan sikit jer kena buat. Rupanya banyak giler kena pack sebab takut berabuk. Katil semua Kak Elly jual sebab nak tukar yang baru...ahaks. Baru lah boleh ikut konsep Rizalman..hehe




Semua cabinet dan almari kena bukak. Nak tukar 100% konsep bilik.  Serious ingat sikit rupanya dah jadi banyak. Telan2 kira duit. Kak Elly ambik masa lama nak kumpul duit. Kali ni tahan nafsu sikit beli handbag




Bukan nak puji company sendiri. Tapi MG Movers mmg terbaik lah. Korang tengok cari dia balut barang. Sangat perfect. Jadi siapa nak pindah atau nak renovate rumah ambil lah MG Movers sebab kerja korang akan menjadi sangat2 mudah. Contact 013-3828938 (Firdaus) utk dapatkan quatation. 




Nampak tak??? bagus kan. Semua benda balut supaya tak berabuk nanti.





Weekend hari tu gi Ikea cari box untuk simpan barang2 supaya nampak kemas. Bilik budak2 tak banyak sangat buat. Cuma buat wainscoting dan tukar study table. 




Tunjuk gambar ni kat Radie, "Elly jgn beli apa2 dulu, sabar tunggu aku". Eh...garang sangat ID ni. Orang tengok jer...huh 




Semalam dah start renovation. Giler berabuk satu rumah sampai tak tahu nak tidur mana. Tak sangka teruk rupanya. Bertahan lah selama 2 minggu ni. Tidur lah dalam habuk....





Insyaallah lagi 2 minggu Kak Elly tunjuk hasil bilik ya. Moga impian tercapai kali ini....hahaha


Next





Ini target hujung tahun depan. Eh....lama sangat tu kan....hahahah

Friday, September 8, 2017

Adik lelaki kawin


Dah lama giler rasanya kitaorang tak buat kenduri kawin. Ada lah dekat berbelas tahun. Bila adik lelaki nak kawin tahun ni rasa seronok. Macam2 nak buat. Tapi macam biasa orang lelaki ni mana dia pedulik. Tahu nak kawin jer. Benda remeh temeh dia tak nak fikir. Hantaran semua dia bagi orang buat. Dia kata tak yah susah2 korang datang jer majlis nanti.

Dia bagi bapak Kak Elly duit yang lain dia tak nak tahu. Eh...dah giler budak ni. Korang bayangkan esok nak nikah dia tak balik2 rumah sampai kul 2 pagi sebab gi tengok bola kat stadium. Baju Melayu dah tergantung tapi songkok, butang baju melayu, singlet ntah mana2 dia letak. Kitaorang sampai pagi tu tengok baju melayu tu tak tebuk lagi lubang untuk letak butang baju melayu. Membebel mulut adik perempuan aku. Muka dia selamba jer macam tak bersalah...huh. Tanya hantaran mana, selamba jer dia jawab dah ada kat sana. Nanti sampai ada orang hantar kat kita. Menakutkan betul lah adik aku ni. Macam mana lah rupa hantaran tu.




Korang tengok baju warna peach stokin biru. Eh...apahal budak ni. Samping pinjam jer laki aku punya. Dia kata tak ada duit nak beli...hahaha. Dah berbuih mulut suh datang rumah try samping tu takut besar tapi tak muncul2. Badan dah lah kurus mmg besar lah samping tu. Bergulung2 jadinya. Eh...nak muntah lah.

Lepas tu tanya dia lagi "duit saksi semua dah sediakan" selamba dia jawab "belum, jap lagi baru nak gi bank. Tapi kalau awak nak bagi pun boleh jugak". Meletup jantung aku dengar. 

Aku kan suka tengok video2 orang kawin ni. Selalu terbayang jer benda sweet2 jer. Tapi adik aku kawin sempoi bebenor ni. Tanya semua tak ada...haha





Walaupun kelam kabut sikit pagi tu. Kak Elly sekeluarga tetap penuh bergaya...ahaks. Hahahahaha




Untuk nikah tiada tema. Baju colourful. Kitaorang sekeluarga jer hari tu pergi. Itu pun dah kecoh. Masing2 nak tunjuk vogue. Dah besar betul anak2 buah Kak Elly ni. Terasa macam sebaya jer...hahaha




Ni lah adik beradik Kak Elly. Seorang tak dapat datang, yang no 4 bawah Kak Elly. Perempuan jugak. Ini lah satu2 nya adik lelaki. Teringat dulu kecik2. Bergaduh jer rebut mainan. Cepat betul masa berlalu kan. Semua dah besar, semua dah ada anak2. Tetiba sebak pulak tengok gambar ni.




Huh...anak kesayangan ni. Nak motor dapat, nak duit dapat. Semua lah dapat. Bangun gi kerja semua makanan dah terhidang untuk dia. Tahu pulak menangis lepas nikah cari mak aku. Memang kena gelak lah dengan kitaorang. "eh...Wan nangis lah" hahaha tak sensitive langsung.



Ok part ni kelakar. Waktu ambik hantaran untuk bagi sebelah perempuan, tetiba2 bapak aku jerit. Eh...kasut ni kau salah ambik. Ni belah perempuan punya untuk bagi kita. Kau buta ker ambik kasut ni. Sekali adik lelaki aku jawab "Abah ni kasut perempuan lah". "Eh apa teruk sangat kasut ni. Bukan perempuan pakai kasut tinggi ker?" hahahaha. Bongok lah adik aku ni. Ada ker kasut ni jadi hantaran. Macam nak mampus kitaorang gelak.





Nampak tak muka Yaya takut kat belakang tu. Dia penakut sikit kalau suh buat benda yang dia tak biasa ni. Lepas tu aku suh berdiri nak tangkap gambar, buat boomerang lah. Stress jer muka dia.




Part ni pun best. Kitaorang sekeluarga jer penuh kat ruang tamu tu. Tetiba wan jadi panic. 3 kali dia lafaz tak lepas. Kitaorang siap bagi sokongan kat belakang tu. "relax wan, u can do it". Tok kadi jawab sah jer terus kitaorang jerit Alhamdullilah berserta tepukan...hahah. 




Alhamdullilah selamat semuanya. Nasib duit mas kawin ada.




Kitaorang mmg jenis happy go lucky. Nasib bini adik aku ni pun brutal. Keluarga perempuan tu tengok jer perangai kitaorang.




Amboi abah suka na dapat menantu. Menantu pun blh tahan gak gembira. Eh...mana bapak aku belajar buat tangan love tu.




Esoknya persandingan sebelah perempuan. Decide pakai baju sama. Kain mmg Kak Elly yang cari. Konsep batik lah. Mengamuk diorang "kalau si Elly yang pilih mmg batik lah kain ni". Siapa suruh pilih I bahagian cari kain.




Ok lengkap semua keluarga. Kitaorang tak pernah tahu Wan pilih songket colour apa. Asal tanya jer dia kata rahsia. Amboi, kuning di Raja kau pilih ya.




Amboi mak tangan peplum...haha. Baju mak ngan abah adik aku uruskan. Habislah dia peplum kan tangan mak aku. Lantak lah situ janji letupkan mak..hahaha




Keluarga akak....




Kali ni ramai sikit. Bapak dan mak saudara semua datang.








Pandai gaks adik aku pilih colour songket. I like nampak raja2 sangat.







Merenjis anak kesayangan.



Eh...bapak aku buat lagi lah tangan macam tu. OMG mak mana belajar pulak tangan macam tu...haha




Kak Elly dah pesan awal2 kat Wan. "Wan kau jangan ngada2 panggil aku merenjis. Kalau ada nama aku kau siap ya aku buat hal". Tengah makan tiba2 nama Kak Elly kena panggil. Eh..budak ni mmg cari pasal. Korang tau tak Kak Elly buat apa depan pelamin...hahaha. Rilek jer sampai depan tu Kak Elly bersilat ya. Terkejut pengantin...muahahaha. 







Us...semua mereng dan kecoh. Tapi tak boleh lawan mereng pengantin perempuan lagi.




Muahahaha...Selamat Pengantin Baru. Semoga kekal hingga ke Jannah.