Nuffnang Advertisement

Tuesday, October 25, 2016

REZEKI


Semalam lepas meeting pasal projek, perancangan yang akan dibuat sehingga sampai tahun depan tiba2 aku rasa nak muntah. Muntah memikirkan kerja yang akan kitaorang buat. Terus aku pandang muka Peej dan Peej pandang muka aku tak berkedip2. Tahun ni kitaorang akan ambik 2 tempat sekali untuk Exhibition hujung tahun ni. Satu di JB dan satu lagi di PWTC. Itu belum lagi kitaorang kena turun padang setiap negeri untuk bertemu stokis dan agen. 

2 minggu lagi, insyaallah kitaorang akan ke Kelantan dan selepas tu ke Singapore untuk memperkenalkan Ellfie Beauty dan Fame Cosmetics. Banyak benda kitaorang perlu bincangkan nanti. Rasanya lagi seronok kalau dapat berbincang berdepan dari asyik berwhatsapp sahaja.



Insyaallah hujung bulan 11 nanti Fame akan keluarkan 2 lagi produk baru. Barang semua dah hampir siap. Tengah prepare untuk photoshoot dan cara marketing.

Gambar2 kat atas tu projek2 yang sedang dijalankan. Kitaorang akan sentiasa berikan yang terbaik untuk pengguna Fame Cosmetics dan Ellfie Beauty. Insyaallah akan ada event dalam bulan 1 tahun hadapan. Tapi itu semua masih dalam perancangan.

Siapa yang tengah mencari duit tambahan dan masih tak tahu nak berniaga apa, jom join team kami. Insyaallah kita sama2 tambah pendapatan. Fame Cosmetics dan Ellfie Beauty akan pelbagaikan cara marketing kami supaya produk kami dikenali dan ia memudahkan team2 kami untuk berniaga. Kalau boleh Kak Elly nak kita berjaya bersama. Kitaorang akan sentiasa bantu agar team2 kami dapat menambahkan pendapatan.



Gaya tak nak kalah langsung...hahaha. 

Setiap hari Kak Elly kena fikirkan marketing strategic. Rasanya ramai dah boleh nampak orang menjual lipstick dan skincare macam cendawan tumbuh. Jadi kita kena tahu kekuatan dan kelebihan produk. Bersaing secara sihat. Apa yang boleh membuat produk Fame dan Ellfie menonjol. Ini lah salah satu cabaran yang agak sukar. Untuk bertahan bukan perkara yang mudah. Kuasa membeli terletak ditangan pengguna. Jangan terlalu sibuk untuk menjatuhkan produk lain. Anggap pesaing untuk adalah semangat kita untuk terus berjuang. Apa yang boleh kita lakukan jangan berputus asa dan berikan yang terbaik.

Kitaorang belajar dari pengalaman. Bekalan tak boleh langsung terputus kita tak nak stokis, agent dan customer menunggu. Customer ni blh bertukar fikiran sekelip mata jer. Kualiti produk, harga, packaging. Insyaallah kami akan perbaiki. Masih banyak yang perlu kami pelajari. Rolling modal sangat2 penting. Makesure duit sentisa mencukupi. Ini pun satu kesukaran utuk kami.




Alhamdullih selesai audit untuk tahun ni. Insyaallah Fame Cosmetics juga akan bertukar ker Sdn Bhd supaya akan menjadi lebih teratur. Tak sangka dari ingin menambah pendapatan keluarga. Tak sangka sekarang Fame dan Ellfie semakin berkembang. Aminnnn

Whatsapp 013-3760466 (Fame Cosmetics) dan 013-3962005 (Ellfie Beauty) untuk dapatkan syarat2 menyertai team kami.





2 comments:

Fieda Zan said...

good luck kak elly..

~zahirahthaqif~

nurul asiken.apandi said...

All the best kak Elly.. nnt bg tarikh bila dating Kelantan blh la kita g serbu..haha