Nuffnang Advertisement

Wednesday, August 31, 2016

Lavender & Aromatherapy


Kak Elly mmg ada satu penyakit yang tak blh masuk kedai wangian lepas tu kalau nampak perkataan Lavender atau Aromatherapy blh jadi giler sekejap. Kalau tak beli akan rasa bersalah teramat sgt. Memang giler lah penyakit ni. Serious tak tipu tak tahu lah apa nama penyakit ni. Walaupun wangian tu ada banyak kat rumah tapi still nak beli jugak.

Sabun mandian, wangian bilik, wangian toilet, lotion, perfume, hand wash kalau blh semua ada kena mengena dgn lavender. 

Knp Lavender??? Sebab kalau bau wangian lavender ni rasa tenang jer. Stress blh hilang secara tiba2. Bila ada perasaan marah bau jer wangian Lavender blh jadi tenang jer...huaaaa kegilaan apa kah ini. 


Tadi gi Body & Wash kat curve nampak ada shampoo dan conditioner aromatherapy. Dah lama cari wangian rambut mcm ni. Baru lah rasa lengkap hidup...hahaha. Dulu waktu gi Marriott Hotel diorg mmg guna shampoo ni. Dah lama cari....hehehe dah jumpa akhirnya.

Dah cuba pun tadi, siapa yang suka bauan aromatherapy korang kena beli. Wangi jer rambut. Best sangat bau rambut akak. Lain dari yang lain. Terus hati bebunga2. Harga RM84 utk shampoo dan conditioner. 


Uncang Lavender ni kesayangan sangat. Sambil buat kerja kat toilet sambil cium uncang ni...hahaha



Ni produk terbaru dari Young Living. Suka3 sbb blh tidur dgn tenang. Letak jat tepi katil. Blh tidur sambil tersenyum.


Mmg rekemen sangat korang beli produk ni especially siapa yg ada baby yg selalu kena selsema dan batuk. Korang blh buka ig dan cari hastag #youngliving blh baca kebaikan essential oil ni.

Lately ni Kak Elly susah sikit nak tidur sbb badan terlalu letih. Jadi titik kan Essential Oil Stress Away tak sampai berapa minit tidur dgn aman. Bangun pagi rasa fresh jer badan.


Kadang2 Kak Elly akan pasang candle Lavender jugak. Saja suka2 poyo...haha. En Win jeling jer kalau akak pasang. Eh! biar lah i kan suka romantik. Kahkahakah 


Ini pun paberet hand lotion lavender. Wajib pakai sebelum ker office. Nanti sambil drive sambil bau tangan sendiri. Sebelum tidur pun Kak Elly akan spray wangian lavender dari L'occitane. Dah habis pulak kau tak blh tunjuk. 

Now Yaya pulak dah start guna wangian mcm ni. Adik kurang suka. Harap kegilaan ni jgn lah melampau. Tak sanggup nak masuk kedai yg jual wangian lavender ni. Blh habis duit nanti...haha




4 comments:

AinAthirah Anuar said...

Ingtkan kita sorang ja gila lavender! Yeyyy da geng! Sep sikit kak Elly !

alia farhan Said said...

Dulu tak brpa suka bau lavender...bila da mningkat umur ni suka pulak sbb 1 bau dia mmg boleh release stress

CikNis Annisabiz said...

Sis. Saya Agen Sutra Aromaterapi. Kalau nak mencuba silalah Whtsapp saya ya Tq...

018-4027399

Marziah Zakaria said...

Salam kak Elly. Saya Young Living distributor. Kalau ada yang nak tahu atau berminat boleh whatsapp saya. Kalau Kak Elly nak tambah untuk kedai Ellfie pun boleyyy....

012-5977398. TQIA Kak Elly....