Nuffnang Advertisement

Monday, July 25, 2016

Mak2 sangat ni


Raya tahun ni tak jalan kemana pun. Tak sanggup rempuh jem yang menggila kat kawasan rumah ni. Sabtu dan Ahad lepak rumah jer. Masak dan ajak jiran2 datang. Kawan2 anak pun tak ramai yang datang tahun ni.

Niat mmg nak buat open house. Tapi tak tahu bila. Minggu depan nak kena travel sebab uruskan produk baru. Tungguuuuu.....



Sebelum raya hari tu ada masak Kuah Lodeh. Tapi macam tak puas makan. Buat lagi last week, panggil sekali jiran makan. Masak ni ikut mood kalau datang aku punya rajin tak keluar dapur ya...amboi. hahahaha


kawan anak2 aku buat spaghetti. Berkilat tak dapat akak. Kak Elly ni ada penyakit sikit. Masak satu lauk lepas tu lap licin2 baru boleh masak 2nd lauk. Mak aku kata aku giler. Mana tak penat kalau lap 24 jam. Bersungguh2 lap lepas tu kotor balik....haha



Baru puas makan sekali lagi.


Sabtu lepas masak nasi lemak. Memang tak keluar mana2 sampai malam. Tengok traffic dah ok baru keluar tengok wayang.



Sedapnyerrrrr



Sabtu malam mak called cakap nak datang rumah esok. Mak nak makan lontong. Nasib bahan2 ada lagi kat fridge. 3 minggu berturut2 i masak menu yang sama. 




Tambahan lauk beli serunding dengan lemang. Abah makan bertambah2. Terus kembang2 hidung i. Mak siap bawak balik kuah lodeh tu. Fuyoooo terror sangat ni....hahaha.

Minggu ni rasanya kena masak lagi sebab anak2 ajak kawan datang rumah. Tengah fikir nak masak apa? ingat masak lauk lunch jer lah. Dah tak lalu masak lauk2 raya ni.

Mak2 sangat perangai sekarang ni...muahahah





6 comments:

IdaShazana said...

gitu la bila dah jadi mak kan?? automatik kena pandai masak

Wizana Arbain said...

Elly share la resepi kuah lodeh tu, mmg nmpk mabeles :)

azlina aziz said...

Hi elly container yg putih tu beli dekat plaza damas ye?

Elly said...

@Wizana : Insyaallah free nanti Kak Elly share

Azlina: a'ah kat Plaza Damas

cik pelangi said...

Salam, akak tumpang tanya, dapur akak brand ape ye. saya tgh nk cari built-in dapur stainless steel. Bnyk nye dapur kaca ni mcm bce review cepat pecah je.

cik pelangi said...
This comment has been removed by the author.