Nuffnang Advertisement

Wednesday, May 4, 2016

Haters


Semalam baca Beautiful Nara, tergerak hati nak komen article kat bawah ni.

'Orang boleh mengata dan mengutuk yang penting poket saya tebal"

Haters ni kita buat baik macam mana pun tetap tak suka. Betul kata Dato Aliff, korang kutuk lah dia macam mana pun tapi poket dia tetap tebal. Memang tak dinafikan kadang2 iklan atau video yang Dato Aliff share boleh sakit jiwa kalau tengok. Tapi itu cara dia meningkatkan jualan. Mungkin kita tak suka tapi melambak jer orang kat luar sana mungkin suka tengok telatah Dato'.

Tak perlu lah benci seseorang2 tu sampai kutuk teruk2. Tak suka tutup jangan follow. Tapi kebanyakan nyer tak suka, menyampah tapi tetap follow. Tetap suka menyakitkan hati sendiri.

Takut dengan keyboard warrior ni kadang2 bercakap lepas jer tanpa fikir perasaan orang lain. Macam diri tu terlalu prefect. Saya bukan menyokong Dato' Aliff cuma suara kan pendapat jer. Korang kutuk Dato dia semakin hari semakin kaya. Tapi korang still duduk tempat yang sama mengutuk dan membenci tak habis2.

Kadang2 pelik lah orang yang ada penyakit macam ni. Kalau tak suka kenapa follow, kenapa tengok. Tak boleh ker ignore jer kalau rasa orang yang korang follow tu menyakitkan hati. Perlu ker luahkan pendapat marah2. Dia ada duit suka hati lah dia nak buat iklan macam mana pun...hahaha. Kalau rasa tak boleh tahan sangat nak bersuara gak, pm jer lah tak perlu nak dapat tulis kat public sangat nak dapatkan sokongan orang lain.

Kalau orang yang dikutuk tu melenting nanti, korang cakap tak boleh terima teguran. Itu bukan tenguran itu kutukan namanya. Orang yang kau kutuk tu pun manusia biasa. Ada hati dan perasan. Ada keluarga dia yang membaca. Kadang2 baca komen2 yang haters tulis ni, aku macam pelik. Kenal sangat ker korang dengan orang yang korang kutuk tu. 

Jangalah macam tu, teguran tu biarlah beradab. Kenapa perlu marah2. Setakat iklan jer pun korang boleh melenting dan marah2 macam Dato ni merogol orang pulak. Dia kaya, dia banyak duit atas usaha sendiri. Dato' yang korang kutuk ni lah banyak bagi rezeki kat orang lain. Bagi peluang orang tambah pendapatan.

Tak di nafi kan kadang2 Kak Elly pun tak suka tgk kalau Dato ni terlalu over. Bila rasa nyampah tak perlu tgk, tak perlu baca. Tak perlu rasanya Kak Elly nak komen maki2. Bukan dapat apa pun. Kalau setakat dapat kepuasan maki2 ni, rasanya baik tak payah lah. 

Masing2 ada keluarga, masing2 mencari rezeki. Kita orang melayu penuh dengan adab. Tak baik maki2 orang tanpa kita tahu sebabnya. Jangan lah selalu ada perasan marah dan iri hati kat orang. Bukan dapat apa pun. Orang yang kau kutuk tu kau tak kenal langsung pun. 

Kak Elly mmg takut dengan haters ni. Segala pergerakan kita diperhatikan. Buatlah macam bagus pun tetap orang benci. Kau berniaga orang benci, bercuti orang benci, ada office benci semua lah benci. 

Orang yang korang kutuk tu semakin kehadapan. Orang yang suka mengutuk masih ditahap itu jugak. Tahap yang sentiasa mencari kesalahan orang. Bertabahlah Dato Aliff ya...haha 



5 comments:

Chooyaya! said...

Betul... Kalau fikir apa haters cakap, memang tak kemana
yang membenci tu mmg ada masalah hati. Yang penting, terus kehadapan dan gapai kejayaaan Elly!!! Kau sumber inspirasiku (tetiba)

Mommy Cici said...

jehehe betul apa dia cakap kan. and lagi 1 yg org kutuk artis yg baru kahwin tu. tu lagi kurang asam.

Nurzakiah Hanum said...

yang penting poket tebal

Chekgu Azrine said...

Best baca ayat dato....
Yg pntg poket sy tebal
Ko hado???hahahha

Anna redz said...

Saya jarang tgk TV. Tapi bila buka, timbul pula iklan dia. Mmg tergelak juga. Bila kita tahu latar belakang, teknik bisnes, prinsip hidup, keluarga & anak2 dia, mmg hilang rasa meluat.