Nuffnang Advertisement

Thursday, March 17, 2016

Picnic


Lama giler tak ber'picnic' atau beriadah kat taman. Dulu masa anak kecik2 setiap petang hujung minggu sini lah tempat kitaorang bawa anak2 untuk bermain. Sekarang Yaya dah 13 tahun dan Ameera dah 11 tahun ajak gi taman jer masing2 mulut muncung. Cepat betul masa berlalu. Rasa macam sekelip mata jer budak2 ni dah besar. Diorang lebih suka main computer dari main buai kat taman...so sad.
 
 
Haritu En Win gi China ada belikan budak2 ni Hooverboard. Kawasan rumah kecik tak puas berlegar2. Jadi decide main kat taman. Yehaaaaa....terus I excited dapat gi taman...hahaha.


 
 
Ahad pagi kejutkan budak2 gi beli Big Breakfast dulu kat McD. Akak tak rajin ya nak masak nasi lemak pagi2. Senang beli jer McD badan pun tak letih. Kak Elly siap bawak tikar sebab excited nak gi taman...hahaha. Macam kat London pulak rasanya.
 
 
McD Big Breakfast memang pilihan kitaorang dari dulu. Tak sama dengan mana2 restaurant yang lain. Senang cakap complete set untuk breakfast ada Big Breakfast, Hotcakes, Hash Brown, Sausage McMuffin with Egg, Coffee or Tea. Memang recommend kat family yang tengah cari breakfast yang complete set.
 

Walaupun lepak kat taman rumah jer tapi sekali sekala santai macam ni rasa seronok jer. Bukan selalu dapat buat macam ni. Hari biasa masing2 busy dengan hal masing2. Budak2 kalau beli McD Big Breakfast ni benda yang diorang rebutkan dulu mesti Hash Brown akak tenung jer diorang makan...haha. Kak Elly suka giler Hotcakes dari McD ni. Lembut dan sedap...akak bagi 5 bintang. 




Seronok kan, tu lah selalu mama ajak tak nak pergi. Sekarang baru korang tahu bila tengok orang kiri kanan beriadah.

"Mama...mama tiap2 minggu kita datang sini nak....adik sukalah Mama"



Terus Kak Elly emo sbb tengok anak2 dah semakin membesar. En Win datang senyap2 bisik kat telinga Kak Elly "kalau ada baby kan best"...OMG!!! hahaha



Aman dan tenang jer rasa. Dah lama tak rasa seronok macam ni. Dah lama tak buat aktiviti macam ni.


Dari 8.30 pagi sampai panas terik baru kitaorang gerak balik. Seronok sangat budak2 dapat keliling taman main Hooverboard. En Win cakap minggu depan kita gi Taman Titiwangsa besar sikit taman kat sana. Boleh jogging sekali...itu I like.




Sebelum balik habis kan McD Big Breakfast tu dulu. Korang cantik tak tikar yang Kak Elly pakai tu. Korang nak tak?? hahaha. Nak lah tu...boleh nampak senyum2 depan screen computer.




Tikar McD
 
 
Kalau korang nak dapatkan Tikar McD ni secara percuma, sila pergi ke taman2 yang akan Kak Elly list kat bawah ni. Masa dari 8.40 pagi hingga 9.20 pagi. Tikar McD akan diberikan secara percuma TETAPI anda di kehendaki menjawab soalan yang diberikan dari Hot FM Zoomers. Jangan risau kacang sangat soalan yang diberikan. Contoh: Berapa harga McD breakfast, menu breakfast dan lain2. Senangkan...jom tgk list2 taman2 yang Hot FM Zoomerz akan pergi.

19th March
Kepong Metropolitan Park
(McD MMR2 1.5km)

20th March
Taman Botani Negara, Shah Alam
(McD Sek 3 Shah Alam, 5km)

26th March
Penang - Bontanical Garden
(McD Sunrise Tower, 3.5km)

27th March
Perak- Taiping Lake Garden
(McD Taiping Lake Garden, 500m)

2nd April
Johor- Taman Reakreasi Bukit Indah
(McD Bukit Indah, 700m)

Tapi kalau Kak Elly bagi percuma Tikar McD ni ni korang nak tak?? Kalau nak kena jawab satu soalan dulu :)

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

Sila jawab kat komen box ni ya. Tinggalkan email address anda. Nanti kalau berjaya Kak Elly akan hubungi korang melalui email ya. Selamat memcuba. Oh ya...jgn lupa tarikh kat atas tu ya!!








92 comments:

ida azalin said...

hai elly

saya memerlukan tikar mc d yang elly tawarkan sebab tikar yang selalu saya usung utk piknik bersama anak-anak telah koyak....

sekian,terima kasih.

idazalin98@gmail.com

nanonano said...

Kak Elly sy nak!
sebab utama sy nak picnic mat mCD ni, 1 sbb dia lawaaaaaa...
2 of course sy mmg perlukan kerana kami mmg selalunya picnic every weeks,
dekat Kuantan ni byk pantai menarik,dan anak2 mmg hantu air!
sbb tu jadikan hujung minggu berpicnic tepi pantai, sesuai sgt singgah drive thru mcD dlu utk kudap2 tepi pantai tu,hopefully ada rezeki sy tikar mcD ni, insyaAllah ;)

nona7684@gmail.com

p/s: kenapa Hot Fm Zoomer xdtg Kuantan? ni salah 1 point nk pujuk kak elly sumbangkan tikar tu utk org jauh ni, kehkeh tq!!

zue ibu miafaiq said...

hai kak elly
saya nak tikar mcd tu macam menarik jer
family saya memang suka berpicnic
anak2 memang tertunggu2 hari minggu untuk p picnic

bagi kat saya jela tikar tu kak elly cantik kikiki

nasigrgketam@yahoo.com

AkieZecky said...

Sebab tikar tu cantik & menarik.. & cam sesuai n mudah je dibawa ke mana2..

Hi Kak Elly.. i m just a silent reader.. moga kak Elly berjaya dengan bisnes. Good Luck

Nazima said...

HI Kak elly, saya nak tikar McD ni sebab saya tau kalau Kak Elly kata cantik maknanya memang cantik la. Hahaha..Boleh saya bawak anak saya yang umur 2 tahun tu picnic pulak since dia memang suka pergi taman main gelongsor. Btw, thanks in advance. :D

nurul6146@gmail.com

Nurul

Permatabiru said...

cuba nasib kot2 dapat free..nak juga tikar nie boleh bawa family gie picnic sesama heee

address : farah wahida
lot 682,lorong seri delima, jejawi dalam 02600 arau perlis.
email : farahwahidaputra@yahoo.com

DZARINA Asmat said...

Senang kalau ada tikar Mcd sebab kita boleh duduk kat mana2. Tak payah nak cari tempat duduk ala2 gazebo tu and tikar tu pun cantik!

slimrich putrajaya said...

Assalam kak elly..saya nak tikar Mcd tu boleh tak? Baru2 ni pegi picnic dengan family kitaorang bentang dengan surat khabar je. Old scholl sgttttt. Sebelum ni ada la spare tikar kat dalam bonet kereta, tapi bila lama tak pakai, ha mak kauuuu habis tercabut benang2 nya, habis berabuk bonet kereta. Mana tau ada rezeki saya, boleh la dapat tikar yang special dari blogger terkenal ni..hihihihi... (julanatul_leo@yahoo.com.my)

slimrich putrajaya said...

Assalam kak elly..saya nak tikar Mcd tu boleh tak? Baru2 ni pegi picnic dengan family kitaorang bentang dengan surat khabar je. Old scholl sgttttt. Sebelum ni ada la spare tikar kat dalam bonet kereta, tapi bila lama tak pakai, ha mak kauuuu habis tercabut benang2 nya, habis berabuk bonet kereta. Mana tau ada rezeki saya, boleh la dapat tikar yang special dari blogger terkenal ni..hihihihi... (julanatul_leo@yahoo.com.my)

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

nak..nak...Fida tak pernah lagi g picnic romantika dengan en suami..Kalau la dapat..mesti best kan...Boleh g picnic berdua bersatu dgn en suami..

ni email Fida yer kak..Kalau berjaya...bolehlah email Fida..hehehe
norafidahbtecheazmi@gmail.com

slimrich putrajaya said...

Assalam kak elly..saya nak tikar Mcd tu boleh tak? Baru2 ni pegi picnic dengan family kitaorang bentang dengan surat khabar je. Old scholl sgttttt. Sebelum ni ada la spare tikar kat dalam bonet kereta, tapi bila lama tak pakai, ha mak kauuuu habis tercabut benang2 nya, habis berabuk bonet kereta. Mana tau ada rezeki saya, boleh la dapat tikar yang special dari blogger terkenal ni..hihihihi... (julanatul_leo@yahoo.com.my)

julanatul said...

Assalam kak elly..saya nak tikar Mcd tu boleh tak? Baru2 ni pegi picnic dengan family kitaorang bentang dengan surat khabar je. Old scholl sgttttt. Sebelum ni ada la spare tikar kat dalam bonet kereta, tapi bila lama tak pakai, ha mak kauuuu habis tercabut benang2 nya, habis berabuk bonet kereta. Mana tau ada rezeki saya, boleh la dapat tikar yang special dari blogger terkenal ni..hihihihi... (julanatul_leo@yahoo.com.my)

julanatul said...

Assalam kak elly..saya nak tikar Mcd tu boleh tak? Baru2 ni pegi picnic dengan family kitaorang bentang dengan surat khabar je. Old scholl sgttttt. Sebelum ni ada la spare tikar kat dalam bonet kereta, tapi bila lama tak pakai, ha mak kauuuu habis tercabut benang2 nya, habis berabuk bonet kereta. Mana tau ada rezeki saya, boleh la dapat tikar yang special dari blogger terkenal ni..hihihihi... (julanatul_leo@yahoo.com.my)

julanatul said...

Assalam kak elly..saya nak tikar Mcd tu boleh tak? Baru2 ni pegi picnic dengan family kitaorang bentang dengan surat khabar je. Old scholl sgttttt. Sebelum ni ada la spare tikar kat dalam bonet kereta, tapi bila lama tak pakai, ha mak kauuuu habis tercabut benang2 nya, habis berabuk bonet kereta. Mana tau ada rezeki saya, boleh la dapat tikar yang special dari blogger terkenal ni..hihihihi... (julanatul_leo@yahoo.com.my)

julanatul said...

Assalam kak elly..saya nak tikar Mcd tu boleh tak? Baru2 ni pegi picnic dengan family kitaorang bentang dengan surat khabar je. Old scholl sgttttt. Sebelum ni ada la spare tikar kat dalam bonet kereta, tapi bila lama tak pakai, ha mak kauuuu habis tercabut benang2 nya, habis berabuk bonet kereta. Mana tau ada rezeki saya, boleh la dapat tikar yang special dari blogger terkenal ni..hihihihi... (julanatul_leo@yahoo.com.my)

Laxmi said...

First time nak komen... (I'm a silent reader :)
I nak tikar McD ni sebab it looks cheerful and different from the normal common tikar, it brings out the cheerful mood to the kids for picnic just like your kids.

-laxmi09@gmail.com-

Rina Zulkifli said...

Hi kak Elly comel, Rina here if you still remember..hahaha...
Saya nak tikar tu sebab bila lepak picnic senang mak buyung ni nak golek2..hahaha..nanti ada baby lagi berguna sambil tengok laki beriadah boleh dok atas tu nursing baby..pakai topi ala2 che ta dok suntan ngan baby...ahaks...
nak nyanyi sikit..."pilihla aku....." hahaha..
Have a nice day.
Yours truly,
Rina (rinanea@yahoo.com)

~ PeaNut ~ said...

Kak elly.. i nak tikar comel tu..

nk picnic dgn family jgk..xpenah bawak anak2 picnic mcm ni pun sebenarnye..kesian dorang asyik duk umah, g playground n mall jer....haha.. ;-)

-shahz_peanut@yahoo.com-

CikPuan FiDa said...

en.win dah hint hint tu kak elly.. haha mana tau kalo rezeki kan kak elly ada anak kecik plak..

saya nak tikar Mcd tu sebab mudah dibawa semasa picnic, warna yang cantik dan yang paling penting sebab kak elly nak bagi free. hehe..

fnorfid_88@yahoo.com.my

balkish baharom said...

Kenapa saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?
Sebabnya ialah keluarga saya exspecially anak saya suka bermain di pantai jadi Tikar McD ini menjadi satu simbol pengikat kasih sayang untuk kami bersama-sama menggunakan masa yang terluang...;)

mrskhaidir@yahoo.com

balkish baharom said...

Kenapa saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?
Sebabnya ialah keluarga saya exspecially anak saya suka bermain di pantai jadi Tikar McD ini menjadi satu simbol pengikat kasih sayang untuk kami bersama-sama menggunakan masa yang terluang...;)

mrskhaidir@yahoo.com

balkish baharom said...

Kenapa saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?
Sebabnya ialah keluarga saya exspecially anak saya suka bermain di pantai jadi Tikar McD ini menjadi satu simbol pengikat kasih sayang untuk kami bersama-sama menggunakan masa yang terluang...;)

mrskhaidir@yahoo.com

Malinda said...

Kenapa saya nak tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama famili ?


sebab nye yg pertama tikar McD ni sangat2 cantik dan comel...pastu saya dan keluarga suka lepak2 tepi pantai...jadi kalau ada tikar McD yg ohsem ni mesti la best kan...lagi satu semua McD yg tersenarai tu jauh sangat2 dari tempat saya ni...saya duduk melaka T__T


melmalinda2@gmail.com

azlina said...

Nak!! sbb nak pergi piknik dengan mak kat tepi pantai, senang nak lipat bawak nampak rupanya compare dengan tikar gulung tu. tenkiu ~~

Nana Rahman said...

Kak Elly,

Kenapa saya nak tikar Mc D percuma?

Saya nak tikar Mc D percuma sebab warna dia cantik, menarik, nampak macam material tu tahan lasak, tapi yang paling penting sekali, tentulah nak guna bila nak layan family kecil saya duduk2 kat taman sambil main giant bubble,atau bila suami dan anak lelaki saya bermain bola sepak di padang. kalau ada tikar McD yang cantik tu, lagi kerap la dapat picnic dengan keluarga di taman, tepi pantai atau sungai. Bila dah kerap buat aktiviti luar bersama keluarga secara tak langsung, dapat merapatkan hubungan kekeluargaan diantara kami. keluarga pun bertamabah harmoni.

fauzana82@gmail.com

Mimy Hamid said...

sebab kami suka together bonding di taman...taman adalah tempat paling best rileks santai dengan family...setiap minggu mesti gi taman..lg best kalau ada tikar:))

kalau la bertuah boleh email : nor.zmy@gmail.com

Azira Umar said...

sbb dgn tikar mcd ni picnic kami sekeluarga kami akan lebih ceria dan bahagia :)

email: kaziera88@gmail.com

elin said...

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

sy nk Tikar MCD ni sbb hubby sy suke picnic, skrg dia tgh majuk..so boleh pujuk dia ajak pegi picnic duduk atas tikar cantikk ni...yeayyyyy! smbil tu sy bole berangan sesambil tgk hubby dgn ank sy main kat tamann, sbb sy pun suke berangan jgk ;P kalau ade rezeki, dapatlaaa tikar free dr kak elly vogue..

Anyway, suke bila kak elly update blog..ade la kje sy bile baca blog..hikhik..sy xde kje kat opis sbb boss selalu x masuk,, Kak elly jgn malas update tau!! matik kalau boss tau PA dia goyang kaki je kat opis..

Love u kak elly!

amy said...

seronoknya tengok kak elly dengan family berkelah walaupun kat taman :) saya nak tikar mcdy sebab selalu kalau berpiknik dengan family kami bawak surat khabar je sebagai pelapik tempat duduk hehe :) lagipun kalau ada tikar mcdy ni nampak macam kalis air je so lebih proper bolehla kami berkelah dengan gembira pastu anak2 buah nak berguling2 pun takde masalah lagi :) TQ

Email : amyshuhada899@yahoo.com

azzni noor said...

salam

Kenapa saya nak tikar mcd sebabnya saya sukakan designya yang cantik dan materialnya tidak menyerap air.so sangat sesuai untuk saya dan family memandangkan saya mempunyai anak yang berumur 5 tahun.saya tidak perlu risau jika anak saya ada menumpahkan makanan atau minuman kerana ianya amat mudah untuk dibersihkan.so saya harap sangat saya dapat tikar mcd nie.:-)

Fatin Nabila said...

Kak Elly, Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family sebab convenience la. tak besar macam tikar picnic yang lain. senang nak sumbat mana2.
fatin.macrologix@gmail.com

Hazra Yusof said...

Saya nak tikar McDOnald untuk berpicnic bersama keluarga sebab ianya sangat menarik, tertarik dan memang deBOOMzzz.Saiznya yg sesuai untuk keluarga kecil saya...mudah dibawa kerana ringan dan foldable.Yang paling best sebab warnanya yang biru sangatlah mendamaikan mata yang memandang.

Email address:norhazra@celcom.com.my

Hazra Yusof said...

Saya nak tikar McDOnald untuk berpicnic bersama keluarga sebab ianya sangat menarik, tertarik dan memang deBOOMzzz.Saiznya yg sesuai untuk keluarga kecil saya...mudah dibawa kerana ringan dan foldable.Yang paling best sebab warnanya yang biru sangatlah mendamaikan mata yang memandang.

Email address:norhazra@celcom.com.my

Hazra Yusof said...

Saya nak tikar McDOnald untuk berpicnic bersama keluarga sebab ianya sangat menarik, tertarik dan memang deBOOMzzz.Saiznya yg sesuai untuk keluarga kecil saya...mudah dibawa kerana ringan dan foldable.Yang paling best sebab warnanya yang biru sangatlah mendamaikan mata yang memandang.

Email address:norhazra@celcom.com.my

Hazra Yusof said...

Saya nak tikar McDOnald untuk berpicnic bersama keluarga sebab ianya sangat menarik, tertarik dan memang deBOOMzzz.Saiznya yg sesuai untuk keluarga kecil saya...mudah dibawa kerana ringan dan foldable.Yang paling best sebab warnanya yang biru sangatlah mendamaikan mata yang memandang.

Email address:norhazra@celcom.com.my

hani a.bakar said...

Assalamualaikum K. Elly,
Saya nak sangat Tikar McD tu bwk pi piknik dgn family ujung minggu sbb slalu pi piknik sure lupa bwk tikar gulung tu...panjang sgt susah simpan dlm kereta. Tikar lipat McD ni perfect size and xdeklah peristiwa lapik piknik dgn surat khabar je 😀.

Dzuhaniza@gmail.com

hazie said...

haziey1102@gmail.com

norhanaisa said...

Wah...haruslah nak kak elly....sebabnye...dah lama jugak tak pg picnic mcm ni sejak dpt anak yg kedua dua tahun lepas...kalau dpt tikar ni...sure excited nak bwk anak2 pg picnic n lepak2 kat tmn..Dan anak2 pun mesti super duper excited....best nye. ..
norhanaisa@gmail.com

AA said...

Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family sbb warna dan corak yang ceria. Tambahan pula bila dilipat ianya compact & nipis senang nak selit kat mana-mana.
ask_knee@yahoo.com

squirrel said...

harap dapat tikar belan-belang ni untuk kegunaan yang pelbagai. easy to bring anywhere hehe

nurmaisara.marudin@yahoo.com

squirrel said...

harap dapat tikar belan-belang ni untuk kegunaan yang pelbagai. easy to bring anywhere hehe

nurmaisara.marudin@yahoo.com

squirrel said...

harap dapat tikar belan-belang ni untuk kegunaan yang pelbagai. easy to bring anywhere hehe

nurmaisara.marudin@yahoo.com

squirrel said...

harap dapat tikar belan-belang ni untuk kegunaan yang pelbagai. easy to bring anywhere hehe

nurmaisara.marudin@yahoo.com

Nieda ramly said...

Nak la tikar tu ..cantik sangat coraknya , ringan senang nak bawa dalam kereta, boleh lipat senang nak selit kat mana pun. Untuk piknik dan beriadah di luar rumah sesuai sangat.


emel: cempaka_1002@yahoo.com

linda said...

Slm Kak Elly,

Saya nak Tikar McD percuma tu jgk walaupun saya xde anak lagi tapi saya suke kemping. Jadi bila kemping leh la bawak tikar cun tu buat alas lepak ngn kawan2 atau buat alas utk solat tapi yg penting saya rasa memang Tikar McD tu memang pelbagai gunalah. Harap saya ada peluang dpt Tikar McD percuma tu tenkiuuuu Kak Elly ��

linda said...

Opss emel address faizlinda[at]gmail[dot]com

Loviey_Fiey said...

Saya nak tikar MCD ni kerana walaupun dah kahwin, ada anak tapi tak pernah berpiknik bersama. Sampai la anak dah masuk tadika pon, cuma pergi ke taman bersama tapi bukan santai berkelah. Harap lepas ad tikar McD lebih rajin nak berpiknik. Lagipun dengan McD Family breakfast set, senang kerja si ibu. Teruja nya

~NUR AFIFAH
~PIEP1911@YAHOO.COM

gewecun said...

Kak elly yang cantik lagi menawan dan membuat semua tertawan...

Kita nak tikar tu sebab...

Ala cantiknya..mesti best dapat bawak g picnic..zaman era gst bagai ni..nak bawak anak g tempat mahal..idokla teman mampu..kalau bawa g picnic itu yg termampu..anak2 mesti suka kan..lagi lagi dapat duduk di tikar yg menarik..alamak akan buat rasa tak nak balik..

Nak tikar McD
Nak tikar McD
Nak tikar McD

Ingat tikar McD
Ingat kak elly yang bagi
Barulah selfie 😄😄😄

gewecun said...

Alamak lupa email:curlygewe@yahoo.com

Siti Mariam Suzainie Ismail said...

salam kak elly, saya nak tikar tu sbb cam senang je nk bawak kulur kilir. Masuk je dlm handbag. Senang, ngan anak masih baby ni, kot2 dia nak poo poo ke, nk meniarap jadi askar ke ms tgh santai2, bentangkan aje. Takyah fikir nak bawak tikar getah dia da.

Mekasih kak.

ei_siti@hotmail.com

Siti Hafizah said...

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

Selain daripada warna tikar MCD yg colorful & nampak sweet, tikar ini akan menarik minat anak-anak saya yg susah sgt utk fokus ketika makan. Kalau saya bawak tikar MCD ni picnic, ini akan memudahkan saya utk mengawal anak-anak saya utk makan & akan menambahkan selera anak-anak utk makan sambil berkata 'Wow mama, bestla makan & duduk atas ni'

Thank You Kak Elly

Siti Hafizah Rofiee

sitihafizah.rofiee@gmail.com

nvrrin shabihah said...

saya nak tikar mcd tu untuk bawak ke picnic kerana ianya cantik dan kami sekeluarga akan nampak georgeos bila duduk di atas nya sambil makan breakfast dari macdonald..
Asnidar
asneiyda@yahoo.com

nvrrin shabihah said...

saya nak tikar dari mcd untuk ke picnic kerana ianya nampak georgeos, lebih-lebih lagi apabila kami sekeluarga dapat duduk di atas tikar sambil menikmati breakfaast ssedap dari MCD..tq kak elly comel..
asneiyda@yahoo.com

aziekz said...

Wow.,bestnya dapat tikar exclusive dari MCD..limited edition tu..flexible pula tu,boleh jadikan barang penting dalam kereta,..mudah dan menarik..mmg sya bertuah andai milikinya😊

Azie
aziekamarul82@gmail.com

mrs.ecam said...

k.elly sye nk tikar MC D ni sbb sye pon nk bwk ank sye picnic kt tasik dkat tmn sye...mnggu dpn lak besday MIL sye...kami plan nk wat potluck n mkn2 tepi tasik...so bleh x sye nk tikar MC D ni k.elly...hihihihihi email me plis...sham1437@yahoo.com

Cik Puan Eka said...

Seronoknya kak Elly..

Saya nak joinlah. Hehehe.

Saya nak sangat tikar ni sebab nak bawa baby saye pegi picnic kat taman hehehehe. Dia pon dah setahun, mesti suka kalau bawa pegi piknik sebab dia suka pergi taman.

emel saya : ekaseven@ymail.com

Thanks kak Elly

Unknown said...

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

Saya suka tikar Mcd untuk dibawa picnic bersama family kerana warna nya sangat menarik,rekabentuk yang boleh dilipat kecil dan senang dibawa, saiz yang muat untuk 1 family duduk bersama

Email : Gal_starz@yahoo.com

Imah Abul said...

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family kerana saya sukakan warnanya, sangat menarik minat, rekabentuk tikar yg boleh dilipat kecik sangat memudahkan dan nampak
up-to-date, saiz tikar yang boleh memuatkan 1family kecil untuk duduk bersama-sama sambil menikmati sarapan

Email : Gal_starz@yahoo.com

Imah Abul said...

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family kerana saya sukakan warnanya, sangat menarik minat, rekabentuk tikar yg boleh dilipat kecik sangat memudahkan dan nampak
up-to-date, saiz tikar yang boleh memuatkan 1family kecil untuk duduk bersama-sama sambil menikmati sarapan

Email : Gal_starz@yahoo.com

Aflus Wanie said...

Saya nak tikar McD ni sebab 1st saya suka sangat warna tikar tersebut dan 2nd, saya dah tak payah beralaskan surat khabar lagi untuk picnic bersama family - queengal85@gmail.com

sweet_pinky86 said...

Salam Kak Elly,

Saya nak jawab..hehe

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

Jawapan Saya : SAYA NAK TIKAR MCD NI UNTUK BAWAK PERGI PICNIC BERSAMA FAMILY SEBAB TIKAR MCD NI CANTIK SANGAT DAN BESAR.WARNA BIRU BELANG2 DIA GORGEOUS SESANGAT. ALA2 MODEN GITEW. DAN YANG PALING PENTING CUKUPLA UNTUK KAMI DUDUK EMPAT BERANAK.

email saya : zarina_ena@yahoo.com

yana2605 said...

saya nak tikar mcD ni sbb saya pn teringgin nak berpicnic di tepi pantai yang indah lagi tenang..asik picnic pakai surat khabar jer..bli tikar besar pn tak muat nak msuk dlm keta yg kecik..klu ada tikar mcD nie msuk dlm beg pn boleh..tak pn letak dlm dashboard..hah duk situ diam2 tak da la ask tertinggal jer kt umah kan..


Name:Liyana
Email: ediana_83@yahoo.com.my

Atiqah Mohamed Saim said...

sebab senang pasni tak payah pakai suratkhabar dah.. save the environment! 😄

ati_7676@yahoo.com

planetzshopz said...

Dapatla.sy berguling2 ngn tikar Mcd bersama2 family di taman.
annassic@gmail.com

Rina Ellisa said...

Sy nak tikar mcd tu boleh bawak family picnic dan luangkan masa dengan family hujung2 minggu dengan picnic.. hari biasa busy dgn hal masing2. Dapat picnic sekali sekali pon best juge ni..

rina_ellis@yahoo.com

kasih ibu jua said...

Sya nak sangat tikar percuma mcd tu sebab bampak cantik dan unik coraknya sesuai sangat warna alam yg digunakan
ejaz_shak@gmail.com

ingin tahu said...

Kak Elly, Tikar McD di hatiku sebab saya ingin merasai keseronokan berpiknik bersama anak2 dan suami dan kami amat gemar McDonald Big Breakfast!We will embrace the day together with McD Big Breakfast.

nurakmarz@gmail.com

lareine ahmed said...

Kalau boleh, saya nak dapatkan tikat picnic McD ni untuk mak saya. Masa kecik mak dengan baba selalu bawak kami piknik kat bukit belachan. sekarang sejak pindah kedah, kami tak pernah piknik. tapi mak selalu berangan nak piknik kat kampung dia di Johor. Selalu kami bentang suratkhabar aje, atau towel. kali ni kalau boleh nak hadiahkan mak tikar McD yang cantik ni, mak cukup berkenan kaler biru ni. Sama ada dapat atau tidak, takpe.. janji cuba. hehe..
Thank You Elly, for the chance.
Regards,
Izzy
(lareine_16@live.com)

Muhammad Farish Kamaludin said...

Salam Kak Elly,

Kita nak tikar mcd sebab dia menarik dan eksklusif serta dapat mengimbau kembali piknik bersama arwah mak & arwah abah semasa kecik2 dulu.

Sekian, terima kasih.

Farish - unicornmfk@gmail.com

Muhammad Farish Kamaludin said...

Salam Kak Elly,

Kita nak tikar mcd sebab ia menarik dan eksklusif serta dapat mengimbau kembali kenangan manis piknik bersama arwah mak dan arwah abah semasa kecik2 dulu.

Sekian, terima kasih.

Farish - unicornmfk@gmail.com

eimitay said...

saya ada tikar tapi tikar ni sangat la lawa.
saya belum kawen tapi saya ada 2 orang anak buah yg sangat comel.
saya dan 'kawan lelaki istimewa' saya selalu bawa budak 2 orang ni pergi ke taman dan pantai.
kalau la saya dapat tikar ni dari akak maka bertambah bahagia lah hidup kami berempat.. :)

Aliah Nuqmans said...

saya membesar kat tepi pantai Bagan Lalang Sepang..
sejak habis sekolah sekarang umur dah 33 tahun dah tak pernah lagi Picnic kat situ.
so nak ajak Mak picnic kat situ dengan anak-anak la..
mengimbau kembali kenangan mak besarkan kitorang berniaga depan pantai tu.
mesti seronok.
harap-harap dapatla menggamit memori dengan tikar Mc D hadiah dari Kak Elly nih..
hehehe

tq kak Elly

Ummi
nuqmans@gmail.com

Applemilkshakesusu Pekatmanis said...

Salam kak, saya nak tikar Mc'd ni untuk saya gunakan semasa menemani suami pergi memancing, tikar sekarang yang ada sangat tak berkualiti senang reput bila simpan lama. sbgai isteri kita kene sokong hobi encik suamikan. Tikar ni memang sesuai sangat! Nampak cantik dan senang bawa.
Thank u kak.
Muna
(applemilkshakesusu@gmail.com)

mrs mas said...

Senang, selesa, cantik, portable boleh lipat-lipat, jimat ruang nak simpan. Sesuai untuk satu keluarga.

maslizakornan@hotmail.com

tyneedy said...

saya nak tikar McD ni sebab ianya mudah untuk dibawa dan warnanya juga menarik. sesuai untuk keluarga kecil saya. mesti anak2 saya suka.

yanee
cheq76@yahoo.com

Apa Ku Suka said...

Terima Kasih Kak Elly tulis cerita ni....baru saya sedar kenapalah saya tak terpikir nak berpiknik dengan anak-anak...huhuu...nak jugaklah tikar tu..

syidamustafa@gmail.com

Apa Ku Suka said...

Terima Kasih Kak Elly tulis cerita ni....baru saya sedar kenapalah saya tak terpikir nak berpiknik dengan anak-anak...huhuu...nak jugaklah tikar tu..

syidamustafa@gmail.com

Mrs Pip said...

Elly, saya pun nak satu... nanti bolehlah saya piknik depan kolam ikan mak mentua ... boleh santai santai seisi keluarga sambil duduk kat atas tikar mdcD yang cantik ni .... sambil makan makan sambil pancing ikan ... awesome nya!

Cheers xoxo

sukasukasurirumah@gmail.com

eza said...

Dear Elly...
Saya nk sgt tikar McD ni untuk bawak cucu cucu saya berpiknic.. biasa guna surat kabar je sbb selalu lupa nk bawak tikar gulung2 tu.. dh besar gedabak.. kalau tikar McD kan comel boleh letak je dlm kete.

redargs,
Faidzah
Email : dza.smile@gmail.com

Aziela Alias said...

Salam k.elly...saya nak tikar MC D ni sebab cantik dan nampak handy/practical sebab saya tengok tikar ni ada lebihan dekat tepi tu so that buatkan tikar ni boleh lipat dan zipkan..ini memudahkan saya untuk gunakan dan bawa apabila pergi picnic semudah beli big breakfast tu..senang dan lazat serta memgeyangkan.....harap2 saya bertuah untuk dapat tikar ni...
Thanks k.elly.
Here is my email add..
aziela.pismpks@gmail.com
Sebelum terlupa...nama saya aziela..

Aziela Alias said...

Salam k.elly...nama saya aziela.
Saya minat dan nak sangat tikar MCD ni kerana tikar ni sangat menarik dan cantik...selain itu..tikar ni nampak macam handy/practical sebab saya nampak ada lebihan dekat tepi tikar tu yang membolehkan tikar ni dilipat dan dizip...jadi ini memudahkan saya untuk bawa dan guna apabila pergi picnic...sangat memudahkan saya sebagaimana big breakfast dan set MCD lain yang turut menyenangkan saya dalam menyediakan makanan bekal untuk berkelah...saya harap saya dapat tikar ini..
Terima kasih k.elly..
Here is my email add..
aziela.pismpks@gmail.com

ziZiEWaiNie said...

As salam Elly..
Saya minat dan nak sgt tikar McD ni kerana kaler kat tikar ni kaler favorite saya..

Jalan2 dengan Kak Melah..
Boleh bawak p bkelah..

Kak Melah dating dgn Pak Berahim..
Mgeratkan lagi silaturahim..

Zizie - jB...
Zdiniy@gmail.com

ziZiEWaiNie said...

As salam elly..
Saya minat dan nak sgt tikar McD ni kerana kaler kat tikar ni kaler favorite saya... Hihihiii...

Jalan2 dengan Kak Melah...
Senang nak bwk p bkelah...

Kak Melah dating dgn Pak Berahim...
Mgeratkan lagi silaturahim...

Zizie - jB...

Zdiniy@gmail.com

Hijab Era said...

Salam k.Elly..
Nape sy nk sgt tikar McD ni?
Sbb senang nk bwk utk berpiknik or berbbq dengan ank2 time outdoor mandi laut ke tepi pantai n leh guna sebagai pelapik seat dlm kete after dorg dah basah mandi tu sementara nk balik ke hotel n umah pulak...

Thank you!
milyyne@yahoo.com

Saudah Salleh said...

Hi Kak Elly.

Saya naaaaaaaak sangat Tikar McD ni sebab, saya baru je discaj dari hospital.

Saya penat sangat sebab saya bekerja full-time, kemudian saya tolong bisnes suami saya part-time, lepas tu saya tengah buat research untuk keluarkan buku dengan guru saya, pastu ada pulak kawan mak mintak saya ajar anak dia tuisyen SPM.

Bayangkan, sebelum saya warded tu, tidur malam pun macam rasa sekejap je.

Jadi kalau saya ada Tikar McD ni, saya boleh ajak suami saya, berjogging dulu di Tasik Kelana Jaya. Sebab saya kena keluarkan peluh kalau tak nanti kena makan ubat dan masuk hospital lagi. Dah jogging, keluarkan bekal (beli kat McD), sambil makan breakfast, saya boleh bincang tentang bisnes suami dan sambil saya buat research tentang buku saya tu di bawah pokok yang rendang, dengan angin sepoi-sepoi bahasa. Haaaai bestnya.

Bahagianya bila saya dapat Tikar McD ni.

Saya doakan Kak Elly berjaya dan bahagia di dunia dan akhirat. Ameen.


saudahsalleh@gmail.com

kissz said...

hi kak Elly!

saya nak sebab nak piknik gak cm kak Elly!

Furthermore HotFM xmai area saya... jadi kasi can la tikaq tu kat saya...

saya duk kat manjung... alaa dokek ngan lumut tu...

tikaq tu nampak lawa.. senang dibawa, moden n classy gituh!

kalau dapat, sy nak bawak family p piknik juge!

tq kak elly!

azura maya said...

hai kak elly..

sy pun nak gak la tikar MCD ni.. senang sumbat je dalam kete.. rase nak picnic memana bentangkan aje.. sy suka.. anak anak syurga sy pun mesti sukaaa..

mas_azura84@yahoo.com

A.Olivia Clara said...


Hai..Sis Elly
saya berminat dgn tikar MCD kerana dengan tikar ini, ia menjadi medium utk saya mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan melalui aktiviti santai seperti berkelah.konsep tikar mcd yg lebih pratikal dan kreatif juga memudahkannya dibawah ke mana-mana saja..saya berharap dengan adanya tikar mcd ini,saya dapat berkongsi kegembiraan dengan keluarga tersayang.Terima Kasih Sis Elly

Clara_Bellandy@yahoo.com
(A.Olivia Clara)

ira said...

Hai Kak Elle,

Kenapa nak tikar Mcd.....?

Sebab tengok tikar, terus teringat McD :)
Untuk berpicnic, Mcd menyediakan menu yang sesuai untuk dibawa bersama ketika berpicnic bersama orang tercinta.

Thanks Sis

irasyahirah86@gmail.com

izzatul azma mohd asri said...

Kak Elly !!

Kita nak tikar McD ni sebab kita suka bawak anak picnic dekat taman taman putrajaya.. seronok bagi anak lepas bebas main :) sambil bawak bekal makan ramai ramai..

izzatul.azma@gmail.com

Nur Nad said...

kak Elly,

Saya pun nk tikar McD sebab suka g picnic ngn family.. dengan tikar tu senang nk bawak, sebab kecik, ringan, jimat ruang....

cahayacomey@gmail.com

Yatie said...

Saya nak tikar Mcd sebab nak berkelah bersama anak-anak...senang tak payah nak mengangkut tikar yang berat ni atau suratkhabar...hehehe roshayatie81@gmail.com

roshaytie81@gmail.com
.