Nuffnang Advertisement

Sunday, January 3, 2016

Penutup 2015

 
Hujung tahun yang super duper busy. Ramai yang email dan pm facebook tanya bila nak sambung cerita percutian. Gambar pun akak tak pilih lagi dik ooi. Bukan gambar jer baju sekolah anak pun belum gosok. Eh! buku pun belum balut....huaaaa. Ada lagi dah berapa minggu x masuk dapur. Giler sangat ni. Korang ingat tak takut ker ngan Abg Toyib sebab tiap2 hari ajak makan kedai. Tapi waktu ajak tu aku buat selamba jer lah..padahal muka aku dah kebas2. Rasa bersalah dengan anak jangan cakap lah. Balik bercuti diorang ayik kena duduk dengan Nen sbb aku outstation. Nak buat camne kerja kena dihabiskan sebelum hujung tahun ini.
 
Last week busy wedding cousin En Win. Auntie En Win mintak tolong aku handle kan sebab dia keturunan cina tak berapa pandai sangat adat2 orang melayu ni. Nak tolak permintaan auntie En Win ni aku tak sampai hati jadi terpaksa lah mintak kawan aku Jas tolong handle kan. Aku hanya tolong apa2 yang perlu sahaja.
 
 
 
Malam Jumaat aku ngan En Win kelam kelibut gi beli fresh flower kat Petaling Street lepas tu sambung isi bunga telur. Nasib lah Jas ngan kawan2 ada membantu. Kalau nak aku handle sorang2 mmg nando lah. Kerja kat office pun aku dah rasa nak muntah.
 

 
 
Good job Jas meletup pelamin kau buat, Aku hanya mampu memandang dan tepuk tangan jer lah.
 
 
 
 
Main table pun meletup. I beli bunga jer yang lain semua Jas and team buat.


Dah namanya wedding planner...aaauuww. Harus lah aku ngan En Win kehulur kehilir. Tetamu VVIP semua nak dijaga. Maka tiada lah gambar pengantin hanya gambar kami berdua sahaja untuk tatapan korang. Habis wedding dalam pukul 1 pagi. Balik rumah tidur dalam 3 jam. Pukul 4 pagi bertolak ke Johor untuk join Ellfie Team yang telah berkampung kat sana since hari Jumaat.
 
 
 
 
Dalam pukul 8.30 pagi sampai sempatlah breakfast dengan Ellfie Team di Johor.


 
Alhamdullilah banyak reader dan pembeli baru yang singgah ke booth kami. Mission untuk perkenalkan Ellfie Beauty kepada orang luar nampak nyer menjadi.
 
Berniaga baju kalau orang berkenan akan terus beli tapi skincare kita nak menyakinkan orang luar bukan sesuatu yang mudah. Nak menyakin sesuatu yang baru kena mempunyai kesabaran yang tinggi. Insyallah tahun 2016 tahun kami bergerak ke seluruh Malaysia.
 
Ayat macam best jer kan bergerak ke seluruh Malaysia. Aku sebagai ibu dan isteri rasa bersalah tu tak pernah lari. Tapi nak buat macam mana dah melangkah bidang ni dah tak boleh toleh kebelakangan lagi. Berharap suami dan anak2 memahami. Bagi mama dan team 3 tahun untuk kami perkenalkan Ellfie Beauty dan Fame Cosmetics.
 
 
Duta Ellfie Beauty Eira Syazira juga banyak membantu menaikan nama Ellfie. Alhamdullilah di Mood Republik dan Vendeur Festival ramai dah semakin tahu dan kenal Ellfie...Ellfie barulah Selfie. Kadang2 tgh jaga booth boleh dgr pengujung berbisik. Eh! inilah Ellfie..ellfie baru selfie...hehehe
 

 
 
Ellfie Team dan pekerja di Vendeur Festival
 
 
 
 
Penduduk Johor Bharu mmg sempoi. Ramai singgah ke booth kami untuk mendapatkan penerangan tentang produk kami.
 

 
 
Ellfie Essence dan Ellfie Gold serum terbukti berkesan. 2 hari di booth Vendeur Festiva kami capai target dan banyak customer baru membeli produk kami.

 
Kami kuat kerja, kuat makan dan kuat kentut...hahahaha. Nak ucap terima kasih banyak2 kepada suami2 yang menyokong perniagaan isteri. Semua turun padang untuk 3 exhibition tahun ini, Tukang menjerit, bagi belon, tarik customer, tukang sorak semua diorang buat tanpa disuruh. Sama2 letih, sama2 lapar dan sama2 gembira. clap...clap..clap
 


Hari Selasa sambung ambik order dari customer. Sambutan YES buat kami tak cukup tangan. Terima kasih kepada pembeli Ellfie Beauty.
 
 
 
 
Penat di Exhibtion tak hilang lagi tapi kerja kena teruskan.


 
 
Oling sampai duduk kat lantai buat kerja


Farid bantu Filla untuk handle order agent
 
 
 
Farra jawab wassap dari customer yang tak putus2 order produk Ellfie. Alhamdullilah




 
 
 
Penutup 31 December 2015. Kami bertiga decide untuk berehat. Manjakan diri dengan spa, makan2 dan coffee2. Sebelum memulakan tugas tahun 2016. Banyak lagi yang kami perlu tempuhi.
 
Kami bermula dari bulan Februari 2015. Bukan suatu perkara yang mudah. Kalau tiada kesabaran yang tinggi boleh bergaduh ya. Tiga orang pengasas dan masing2 mempunyai pendapat yang berlainan. Kena kuat, kena selalu berfikiran terbuka, kena selalu positif dan support each other. Orang luar ada yang menyokong dan ada yang menghentam kami tanpa tahu kebenarannya. Tapi kritikan itulah menjadi kekuatan kami dan insyallah kami semakin kuat dan akan terus melangkah.
 


 
Adik dan sahabat yang sama2 kerja kerasa untuk majukan diri. Teman bergaduh, teman hulur kan bahu untuk aku lentuk dan meluahkan kepenatan. Berharap persahabatan dan perniagaan kami dilindungi.Nya Hanya kami bertiga dan suami sahaja yang tahu bagaimananya susahnya kami untuk memperkenalkan Ellfie Beauty. Masa kami banyak di office. Tgk orang keluar makan dengan kawan2 kami hanya mampu melihat dan tersenyum sahaja. Kitaorang nak keluar coffee hari Sabtu nak borak2 pun nando.
 
Hari ni kami dapat berehat dan manjakan diri. Esok masih ada kerja menanti....

 
1 January kembali bekerja untuk selesai packaging Fame Cosmetics, projek terbaru kami. Doa kan semuanya berjalan dengan lancar. Insyaallah, Selasa korang dah boleh beli. Nanti Kak Elly up  kat entry colour2 Matte Lip Cream untuk korang pilih ya. Jangan risau harga mampu milik...heheh.
 
 














3 comments:

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

lipstik kita dah nak habis ni..tak sabar nak beli lipstik akak..sempat ke tak dapat rabu ni..sebab nak g holiday khamis sampai Isnin..Kalau boleh nak gak bergaya masa time holiday ni..huhuhu

azreen mat yusoff said...

assalam kak elly..gbr sy n anak ada plak kt booth jb tu...penerangan kak ely sgt2 mbantu..n sy da stat pakai balik set elfie..

A.I said...

sesungguhnya aku kagom dgn korang semua.. ^_^