Nuffnang Advertisement

Wednesday, October 14, 2015

INSURANCE SERENDAH RM9.85 SEBULAN


Kalau dulu Kak Elly dengan En Win kerja makan gaji jadi tak pernah terfikir nak ambik insurance. Insurance Kak Elly, suami dan anak2 semua company yang tanggung. Kak Elly cuma buat simpanan di bank untuk diri dan anak2 jer setiap bulan. 

3 tahun lepas adik kemalangan dan tangan adik kena operate. Kos rawatan hampir RM20 ribu. Nasib waktu tu ada Insurance dari company tempat kak Elly bekerja. Tak boleh bayangkan kalau keluarkan duit sendiri. Itupun kalau ada duit kalau tak ada nak mintak tolong siapa agaknya kan!! Mulai saat itu Kak Elly mula sedar  betapa penting nya insurance untuk kami sekeluarga.





Sekarang kak Elly dan En Win dua2 bekerja sendiri.  Tak ada siapa nak tanggung lagi insurance kami sekeluarga.  Kak Elly mengaku dulu agak kedekut sikit untuk keluarkan duit bayar insurance ni...haha. Tapi sekarang bila anak semakin membesar Kak Elly dan En Win mula berbincang dan mulai sedar tentang kebaikan mengambil insurance untuk anak2 dan diri sendiri. 

Terlalu banyak kebaikan insurance ni. Bukan sahaja untuk nyawa sahaja, ada macam2 kategori insurance yang korang boleh pilih termasuk untuk masa depan anak2. Especially yang bekerja sendiri pastikan korang beli sebab kita tak tahu apa kan terjadi di masa hadapan. Bak kata pepatah "sediakan payung sebelum hujan". Kita tak tahu bila penyakit akan datang, kita tak tahu bila masa keluarga kita akan ditimpa kemalangan. Berharap sangat korang jangan memandang remeh perkara ini. Sebagai ibu bapa of course kita nak yang terbaik untuk anak2. Jangan tunggu umur macam Kak Elly baru terhegeh2 nak ambik insurance. Jangan tunggu selepas berkawin, selepas ada anak baru nak sibuk2 cari insurance. Lagi awal kita ambik insurance lagi banyak faedah yang kita perolehi.

Sekarang memang rutin Kak Elly setiap bulan untuk ketepikan duit insurance. Anggap lah itu satu simpanan yang berharga. Kalau korang rasa bayaran insurance ni agak membebankan jangan lah ambik yang mahal2. Mula dari bawah dulu, mula dari kemampuan kita. Kalau boleh jangan jadikan ia sesuatu bebanan untuk korang. 
Korang mampu tak kalau bayar insurance RM9.85 sebulan?? Korang rasa ada tak insurance harga serendah RM9.85 sebulan untuk RM100,000.00 coverage. Macam tak ada kan!! Tu lah jangan cepat sangat beri jawapan ya. Sebenarnya ADA!! . Rasa2 mampu tak nak bayar RM9.85 sebulan...hahaha. 

Ok Kak Elly nak share sikit dengan korang tentang insurance yang Kak Elly sebutkan kat atas tadi. Korang pernah dengar tak  U For Life ? U for Life telah melancarkan Online Life Insurance yang pertama di Malaysia. Cara nak apply insurance ni sangat2 mudah. Tak perlu sediakan document, tak perlu nak menunggu kelulusan. Paling best sekali Term Life Insurance ni up to RM500,00.00 dan tak perlu medical check up. 

Jangan bimbang U for Life telah berkolaborasi dengan Tokio Marine Life Insurance Malaysia. Tokio Marine ni sebuah Syarikat Insurance yang telah bertapak hampir 65 tahun. Rasanya semua orang pernah dengar tentang Syarikat Insurance Tokio Marine ni. Tak perlu ragu2 tentang kredibiliti U for Life dan Tokio Marine Life Insurance Malaysia.

Ok jangan buang masa lagi...meh Kak Elly tunjukan cara2 nak join U for Life insurance ni.



Click website U for Life dan tekan 'Get Started'



Jawab beberapa soalan yang disediakan



Dekat bahagian ni nanti korang boleh pilih mengikut kemampuan bulanan anda. Ala...tak kan makan mahal2 boleh bayar insurance RM17.95 tak boleh kot...hahaha
Lepas dah click ruang ni nanti beberapa soalan akan diberikan mengenai kesihatan anda.




Setelah segala soalan kesihatan dijawab...barulah submit details tentang diri anda 


Submit application dan sila buat pembayaran. Tak sampai 10 minit pun jer isi form ni. Next isi kan form untuk suami pulak. Cepat dan mudah.

Tiada lagi alasan malas ya. Semua nya dijari anda. Ingat orang tersayang. Untuk maklumat lebih lanjut boleh layari https://uforlife.com.my atau visit https://www.facebook.com/uforlifemalaysia
Apa tunggu lagi!!!



4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

memang tgh cari yang murah2 nie
tq sis

Mrs Yatie said...

murahnya. terima kasih berkongsi maklumat kak elly :)

SyAmSuL AnUaR said...

pergh!!! murah tu. saranan pd yg nk ambl bace dl term&cor sblm isi. Lihat pe yg di cover. dbmbangi rugi.

Kamala Kusar said...

Good sharing, U for Life is Malaysia’s first online life insurance platform. The company highlights common misconceptions about life insurance. For detail visit:
http://kidbuxblog.com/three-things-you-thought-you-knew-about-life-insurance/