Nuffnang Advertisement

Tuesday, September 22, 2015

Website Ellfie


Alhamdullilah...banyak benda dah settled. Now boleh tumpukan kepada marketing 100%. Barang2 hampir 80% dah cukup. So semua benda dah ada depan mata tinggal nak deliver jer dekat customer. Barang2 di office pulak almost complete. No more tulis2, sekarang print jer order customer. Pos laju pun kita dah submit semua document, sekarang dalam proses dapat kan approval. Lepas ni tak payah Peej berangkut lagi barang2. Dropship pun dah menunjukan taring..hehehe. Agent semakin bertambah. Syukur alhamdullilah.

 Kalau dulu banyak benda tak cukup, susah hati sangat sebab tak suka buat customer tertunggu2. Duit dah ambik barang tak ada...sakit jiwa kitaorang bertiga.

Sekarang kitaorang dah boleh baca pergerakan company. Bila masa order akan banyak, bila masa order slow, bila masa boleh buat promotion...gitu. Sikit2 kitaorang kutip pengalaman ni.









Korang dah tengok tak website Ellfie Beauty . Kat website ni macam2 info korang boleh baca mengenai produk Ellfie Beauty. Macam mana nak jadi Agent, nak jadi dropship. Just click jer coloum yang disediakan. Boleh tgk testimoni yang disedikan. Jika ada sebarang pertanyaan click jer bahagian 'Help' tu. Sila2 lah ya click website kami....hehehe


Semalam botol dari China yang kitaorang order 2 bulan lepas telah selamat sampai di office. Lepas ni tak perlu lagi bergaduh dengan budak jual botol kat sini. Sakit jiwa nak menunggu turn bila siap. Kadang2 bila nak tanya telefon tak berjawab sbb dia tahu mulut Kak Elly laser jer nak marah...hahaha. Bila dah siap bukan main laju jer dia jawab panggilan.

Tapi proses order barang kat China ni bukan mudah, kalau korang tak ada agent yang bagus mmg ntah apa2 jadi kat botol ni nanti. Nasib aku ngan En Win dah biasa dengan selok belok perniagaan di China. Cuma hari tu stress sikit bila harga ringgit jatuh.




Ini baru separuh ya. Rasa nak pitam sebab tempat tak cukup. Kena susun ikut kategori balik. Kalau tak susah nanti nak cari barang. Takpe itu kerja budak2 MG Mover nanti. Rugi lah kalau tak guna staff suami...hahahaha. Kena label kan semua barang.



kat depan pun ada lagi



Kotak Ellfie semua dah siap print.




Paper Beg Ellfie


Kotak utk Agent pun dah siap tersusun


Tu dia staff Mg Mover dah sampai. Tolong susun kan ikut kategori dan buang segala kayu2 dekat kotak tu. Bagi kemas sikit susunan nanti. 

Agent, Dropship dan Ellfie Team...apa tunggu lagi. Kasi promote lah....hahahah





4 comments:

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

Hi Kak Elly,


nak inform ade spelling error :)

- Febuari (Februari) / buniputera (Bumiputera)..

"Ellfie Beauty Sdn Bhd memulakan operasinya pada Febuari 2015. Ia adalah sebuah syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh anak buniputera di mana syarikat ini sedang mula berkembang maju dalam memasarkan produk kecantikan dan kesihatan yang berkualiti."

- Jugak (Juga)

"Kini Ellfie Beauty Sdn Berhad mempunyai hampir 50 agen sah di seluruh Malaysia dan jugak di Brunei."

- Matahri (Matahari) / Keran (Kesan)

"Day Cream
Formulasi khas untuk memutihkan kulit dan juga sebagai pelindung matahri. Bertindak sebagai cream anti jerawat. Memperbaiki rona kulit tidak sekata, menghilangkan kulit kering, membantu menyembuhkan masalah jerawat dan mengurangkan keran rekahan dan pori terbuka."

- Menggunkan (Menggunakan)

"Day
Cleanser, Toner dan Day Cream
Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih. Selepas itu lap seluruh muka dengan mengunakan kain atau tuala yang bersih. Sapukan Toner keseluruh wajah. Semasa kulit masih basah dan lembab sapukan Day Cream. Selepas itu anda boleh menggunkan loose powder seperti biasa. Tidak perlu menggunakan foundation. Boleh make up seperti biasa."

- Pemaikaian (Pemakaian/penggunaan)
"1. Satu set boleh bertahan berapa lama?
Sebulan atau lebih tapi ikut cara pemaikaian setiap orang."

sorry tau terlebih detail pulak..hehe..semoga perniagaan kak elly and rakan2 terus maju :) Ameen.. :)

Elly said...

Thanks Pu3

S-N-B said...

Hi Kak Elly.
Nak perkenalkan satu website yang mudah sangat uruskan agen dropship/ reseller.
So far sy x jumpa lagi function utk reseller pada website lain dengan harga monthly less than RM200 macam ni. Kak elly have a look ya

http://bloggersibuk.blogspot.my/2015/09/nak-uruskan-dropshipper-secara-mudah.html?m=1

aDie dALi said...

and brandbuilding too ya