Nuffnang Advertisement

Friday, August 7, 2015

Mata Wang


Mmg jadi rutin En Win pagi2 dia akan tengok tukaran mata wang kat suratkhabar. Kalau turun cepat2 gi tukar. Ialah mana aku mampu nak tukar sederap macam tu. Ada duit lebih sikit tukar lah kat money changer. Kumpul sikit2 sampai bulan 11 nanti.

Tapi sekarang giler vavi naik tinggi. Tak sangka mendadak macam ni naik nya. Aku rasa benda ni akan berterusan sampai hujung tahun ni. Silap tahun lah aku pilih untuk holiday. Tapi nak buat macam mana semua dah bayar sejak bulan tiga haritu.



Cuba korang tgk Mata Wang Pound dengan Euro. Tahun lepas aku gi London baru 5.5 jer masa tu. Sekarang ni cuba korang tgk, rasa nak tikam2 dada ni. Apa ker giler ni. Aku mmg dah tanam kat kepala awal2 kena bawak makanan gi sana. Boleh lah masak2 nanti. Tujuan nak berjalan jer. Shopping pun tgk2 kalau barang murah.

Serious nak menangis tgk tukaran mata wang sekarang. Stress ok!!!


4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

teruk kan

Welcome said...

Elly, leh tgk online http://www.moneymaster.com.my/ (money changer kat MidVelly sblh San Francisco Coffee) so that ko leh tikam dada sehari 3 kali... hihihi..

Mrs Little Voice said...

huhuhuh...memang naik pitam tgk tukaran wang la ni

Alia said...

I literally just googled MYR - USD tadi. Terkejut beruk makkkk. 3.91 uolsss

Menyesal beribu sesalan tak transfer duit before this. Skarang mari la menangis bersama-sama.