Nuffnang Advertisement

Monday, July 13, 2015

Vaseline Spray Body Lotion


Kak Elly bukan seorang yang rajin sapu2 lotion kat badan ni. Especially kalau lotion tu jenis yang melekit2 dan tak selesa bila pakai mmg kalau beli pakai sekali jer lah jawabnya. 
 
Mmg sangat2 pemalas nak pakai lotion2 ni. Kak Elly lebih menjaga kulit wajah berbanding kulit badan. Kulit badan ni bila nak sapu ambik masa sedikit. Kak Elly jenis yang kelam kabut, lepas mandi lap2 badan terus pakai baju.
 
Tapi sejak usia meningkat ni terasa kulit sangat2 kering. Dah lah tak cukup minum air duduk pulak bawah aircond mmg kekeringan melampau rasanya. Especially bahagian tangan dan kaki. kadang2 bila garu boleh nampak debu2 putih keluar kat kulit...ngeri sangat.
 
Kena buat sesuatu...kulit kalau terlalu kering nampak tak cantik sangat. Nak cari lotion yang senang digunakan, tak melekit dan senang di sapu. 
   


Setelah survey beberapa tempat terjumpa Vaseline Spray Body Lotion. Senang sangat nak guna ni. Just Spray diseluruh badan lepas tu sapu jer. Cepat meresap ke dalam kulit dan serta merta kulit menjadi lembut dan cantik. Sangat sesuai orang yang pemalas macam Kak Elly ni.




Kak Elly beli 2 botol hari tu 

Vaseline Intensive Care  Spray Body Lotion - Dry Skin repair (Yellow variant)
 
Vaseline Intensive Care Spray Body Lotion - Aloe Soothe 
(Green Variant)
 
Senang boleh share dengan anak2 dan suami sekali. Kalau malas nak pakai biar Kak Elly spray terus kat badan diorang. Harga sebotol cuma RM25.00 (190gm) - tapi korang boleh cuba check out Watson dengan Guardian dari masa ke semasa untuk promotion. Kak Elly mmg rasa berbaloi untuk dapatkan produk ni.
 


Kak Elly selalu guna selepas mandi atau sebelum tidur. Sambil2 tengok TV boleh spray mana2 tempat yang korang suka. Sangat2 mudah digunakan. 
 


Cepat meresap ke kulit dan melembabkan kulit dengan sangat cepat dan dapat membantu memperbaiki kulit kering dengan segera. Semua ni berlaku dalam hanya beberapa saat sahaja!
 


Lepas pakai kulit akan terasa lembab sepanjang masa. Serious korang kena cuba. Sangat2 mudah digunakan.
 
More information pasal produk Vaseline ni korang blh click http://www.vaseline.com.my/ atau pun blh click kat FB Vaseline.
 
Memang Kak Elly recommend layari laman web rasmi Vaseline sebab sekarang ni korang boleh download baucer discount dari laman web tersebut...bolehlah bawak Vaselin spray ini sempena balik kampung.




8 comments:

Simply Remedies said...

Interesting review...i never tried those yet but thanks for the information

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak elly
salam ukhuwah..
PC pun guna juga produk vaseline..lip glose..alhamdulillah bibir yang mengelupas terus pulih..

intandayani said...

Sama lah kita kak pemalas nak pakai lotion.
Dah nampak pun takdenya nak amik

Reduan Art said...

jom singgah www.rayud.com

Azwar Anas said...

bagis tu bikin kulit kinclong bisa ta cuba...

.:weirdogreenish:. said...

Bkn dlm aircond je. Kat cameron ni pun rasa kulit mcm kering je selalu. Kena try ni

IQ = Iez Qis said...

menarik!

Lin Chalo said...

Thanx sharing kak elly :)