Nuffnang Advertisement

Thursday, July 9, 2015

Paris Shopping Heaven


Nama tak seindah service yang ditawarkan. Kak Elly dapat banyak komen dan email mintak Kak Elly up kan satu lagi special entry khas untuk peniaga online yang suka menipu pelanggan. Nama Instagram peniaga online tersebut @paris_shoppingheaven.

Mintak korang janganlah terjebak membeli sebab peniaga online ni banyak menggunakan artis untuk promote barang jenama mewah seperti handbeg, kasut dan barangan rumah. Peniaga ni tipu bukan sikit2cecah ribu2 ya. Korang blh click entry Kak Elly yang lepas pasal kes di tipu peniaga online ni Bad Service kat entry ni korang boleh baca komen2 orang2 yang telah ditipu. Ada juga  yang wassap Kak Elly personally mintak pendapat macam mana nak mintak duit balik dari peniaga ni.

Ada juga customer yang dah buat report polis tapi tangkapan belum dilakukan dan mereka masih berniaga dan menipu pelanggan setiap hari. Korang blh baca kat IG ni @kamibencikakitipuonline01 banyak tulis pasal penipuan Paris Shopping Heaven (PSH) ni. Hope korang lebih berhati2 bila membeli.

Ramai yang tertipu sebab PSH ni menggunkan artis seperti Rozita Che Wan, Scha Alyahya, Nana Mahzan dan beberapa artis lagi untuk promote barangan mewah mereka. Bila korang dah beli dan bayar deposit, mmg berbulan lah barang tak dapat. Bila ditanya tentang status barang bermacam2 alasan akan diberi. Janji manis yang selalu  diorang beri barang dah sampai tapi belum sempat pos lagi, barang sekarang dah ada kat kastam tak sempat nak ambik lagi dan macam2 lagi alasan. Siapa yang bernasib baik akan dapat wang deposit tu balik. Ada juga yang hangus macam tu sahaja. 

Kita ni nak berniaga biar lah jujur. Tak baik menipu bukan dapat apa2 pun...kalau mewah pun sementara waktu jer. Hidup dalam keresahan. Seronok ker macam tu. Pelanggan maki2 setiap hari. Allah dah buka pintu rezeki untuk kita berniaga, buat lah elok2. Kenapa perlu menipu. Hidup dalam ketakutan setiap hari.

Kalau owner PSH baca entry ni Kak Elly mintak pulangkan duit2 pelanggan yang telah ditipu. Kesian kat diorang yang dah bayar beribu ringgit tapi barang tak dapat. Tak elok menipu tak berkat peniagaan yang kita buat nanti. 

Untuk pelanggan yang telah ditipu makesure korang dapatkan duit korang balik.Tak perlu nak merayu2 lagi dah. Buat polis report dengan segera. Simpan segala bukti yang ada. Dah melampau sangat diorang ni, suka2 jer ambik duit orang. 

Peringatan sekali lagi. Jangan shopping kat @paris_shoppingheaven PENIPU BESAR ni!!




13 comments:

yoorin melacolea said...

aaaa..teruknyaa..dah kena banned pon tak malu lagi tu berniaga .. tak kena kecam ke ig dia? adehh..

intandayani said...

huhu nasiblah saya ni bukan kaki shopping on9..
sanggup dia tipu duit orang.
sok kat akhirat payah ko nak cari org yg ko da tipu

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

qisya khadeeja said...

biar betul? famous btl ni...

natasya idha said...

kak elly..saya pernah tag dia kat ig pasal akak ada up entry kene tipu tu. pehh mcm2 dia jwb dia defend dia sendri la.tp saya diam aje x balas.takot iols

Atie said...

Baru beberapa hari lepas saya baca komen Che Ta tergur dalam IG pasal PSH ni jugak la..

Lola Aspalela said...

Sis Elly,

EuphoriaJunction pon kaki tipu and kaki spin. Seller yang takde attitude. Sombong, hidung tinggi and langsung takde perasaan rendah diri.

I ada beli brg dan clearly ada defect. Dia salahkan merchant and totally ignore my WA. My SIL beli preloved 4k tp smpai kt tgn mcm sampah! Of cos la kita minta hak kita blk and as usual pompuan hadap duit ni totally ignore semua mcm tak salah lgsg. Paling sakitkan hati not even single ayat MAAF comes out dr mulut dia!!! My goodness sgt2 menyakitkan hati deal dgn seller ni.


Case kitorg bukan yg pertama. I ada baca sblm2 ni yg dia mmg jual preloved sampah. Eg : Prada DrTilla, New item tp clearly ada defect Givenchy Ginger Closette , ada few more tp ingatkan orang saja nk jatuhkan tp sbnrnya mmg btl!!!!! Preloved x semenggah mana tp jual mahal gila! 4k utk bag sampah is mahal ok pompuan bodoh Euphoriajunction yang hadap duit!

Dia hanya layan org2 kaya dan founder2 kecantikan mcm tatang minyak yg penuh. Buyer picisan mcm kita ikut suka hati dia la nk ignore atau tidak! Org blm viral psl dia. Skrg tunggu psl PSH akan ramai mangsa2 lain dr PS lain akan keluar. Sesapa nk beli dr Euphoria Junction pls think twice samada korang nk deal dgn seller yang xkan ada rasa tanggungjawab dgn end servise? Atau rasa rendah diri hormat sesama insan??? Kalau korang sanggup silakan!

Sorry sis Elly teremo.Ni experiance saya dgn Euphoriajunction. WORST SELLER EVER!!! NIGHTMARE!!!! Jual brg sampah and xnk lgsg refund. After sales service mmg lgsg xde!!!

To Euphoriajunction, langit tak selalu cerah! Kau di atas sampai masa kau akan jatuh! Tlg ada rasa rendah diri dan jangan hidup bertongkatkan duit semata. Skrg org viralkan PSH smapi masa ko plak ok?? Jgn suka menipu buyer yg beria ia simpan duit utk beli barang yg diorg idamkan! Tak semua mampu dan pasal ni akan ckp sampai masanya ko plak akan merasa! Bkn sorang dua yang terkena dgn Euphoria Junction tp blm ramai yg tampil. Allah Maha Kaya!! Eh tlg besihkan hati kau sikit ok!!!!

Lola Aspalela said...

Sis Elly,

EuphoriaJunction pon kaki tipu and kaki spin. Seller yang takde attitude. Sombong, hidung tinggi and langsung takde perasaan rendah diri.

I ada beli brg dan clearly ada defect. Dia salahkan merchant and totally ignore my WA. My SIL beli preloved 4k tp smpai kt tgn mcm sampah! Of cos la kita minta hak kita blk and as usual pompuan hadap duit ni totally ignore semua mcm tak salah lgsg. Paling sakitkan hati not even single ayat MAAF comes out dr mulut dia!!! My goodness sgt2 menyakitkan hati deal dgn seller ni.


Case kitorg bukan yg pertama. I ada baca sblm2 ni yg dia mmg jual preloved sampah. Eg : Prada DrTilla, New item tp clearly ada defect Givenchy Ginger Closette , ada few more tp ingatkan orang saja nk jatuhkan tp sbnrnya mmg btl!!!!! Preloved x semenggah mana tp jual mahal gila! 4k utk bag sampah is mahal ok pompuan bodoh Euphoriajunction yang hadap duit!

Dia hanya layan org2 kaya dan founder2 kecantikan mcm tatang minyak yg penuh. Buyer picisan mcm kita ikut suka hati dia la nk ignore atau tidak! Org blm viral psl dia. Skrg tunggu psl PSH akan ramai mangsa2 lain dr PS lain akan keluar. Sesapa nk beli dr Euphoria Junction pls think twice samada korang nk deal dgn seller yang xkan ada rasa tanggungjawab dgn end servise? Atau rasa rendah diri hormat sesama insan??? Kalau korang sanggup silakan!

Sorry sis Elly teremo.Ni experiance saya dgn Euphoriajunction. WORST SELLER EVER!!! NIGHTMARE!!!! Jual brg sampah and xnk lgsg refund. After sales service mmg lgsg xde!!!

To Euphoriajunction, langit tak selalu cerah! Kau di atas sampai masa kau akan jatuh! Tlg ada rasa rendah diri dan jangan hidup bertongkatkan duit semata. Skrg org viralkan PSH smapi masa ko plak ok?? Jgn suka menipu buyer yg beria ia simpan duit utk beli barang yg diorg idamkan! Tak semua mampu dan pasal ni akan ckp sampai masanya ko plak akan merasa! Bkn sorang dua yang terkena dgn Euphoria Junction tp blm ramai yg tampil. Allah Maha Kaya!! Eh tlg besihkan hati kau sikit ok!!!!

siti said...

I baru terkena, mmg folow ig psh sbb artis n org femes promote! Beli kasut readystock tapi 3mggu xpos, mntk tracking no xbagi...tiap ari mntk refund smpila skrg xdpt2...

Fathanah said...

Salam,

Akak sy pon ade jgk kne. 5 bulan brg xsmpai. IG kne block. Tp akak sy gigih sentiasa follow up tye. Akhirnya die refund jgk duit rm500.

So kepada siapa2 yg kne tipu, truskan usaha follow up setiap hari.

:)

Zaiz Zainezam said...

Assallammualaikun sis elly... alhamdulillah syukur bila baca entri sis ni..sy sikit lagi termasuk mulut buaya ... ye lah maksud sya psh dn euphoriajunction tu lah... sbb sy baru nak beli something dr both seller... lucky me... ;).... after this sy nak block out ig euphoriajunction dn psh lah..ngeri pula kan....

azura said...

As salam macammana nak tuntut ganti rugi yer klw macam kes saya ni..
kawan saya yang membeli dengan PARISSHOPPINGHEAVEN sampai sekarang mintak refund almost RM7k tak dapat2..daripada bulan 6 mintak.macam2 alasan dia bagi...duit 7k tu adalah duit saya dan kawan2..pada awalnya saya tak tahu yg kawan saya ni beli dgn PARISSHOPPINGHEAVEN...bila dah hampir 6 bulan tunggu barang tak sampai2..saya mintak refund..tapi tak refund2..saya bole buat laporan polis atau report kt tribunal tak?

R.A.S said...

Aduhai...baru terbaca. I dah bank in duit dah..and yes, service tak berapa menyenangkan setakat ini. WA dah baca but tidak dibalas. Hopefully, duit saya selamat and barang saya sampai. Inshaallah