Nuffnang Advertisement

Friday, June 26, 2015

OLDTOWN WHITE COFFEE 3-in-1 HAZELNUT


Bulan Ramadhan ni mmg agak kelam kabut sikit. Mana nak ambik anak lagi, kadang2 barang tak cukup singgah kedai lagi beli itu ini. Bila masak pulak kena fikir lauk kegemaran anak2. Sian diorang seharian berpuasa. Kalau ada masa buat dessert pulak. Itu baru masak belum lagi mengemas, cuci baju, lipat baju...mmg tugas seorang ibu selagi tak tidur mmg kerja...kerja...kerja. Stress sangat.




Masak untuk berbuka pulak bukan satu lauk sahaja, atleast 2 - 3 lauk. Kang masak untuk anak pertama punya lauk...anak kedua merajuk. Itu belum termasuk En Win punya lauk lagi. Pening dan letih kepala nak fikir.


Pukul 4 pagi kena bangun lagi masak untuk sahur pulak. Masak yang simple2 jer lah untuk alas perut. Tapi tetap kena masak sebab budak2 suka lauk yang panas2 bila makan. Cerewet sangat perangai ni. Mak2 ni mulut jer bising tapi hati tak sampai. Tetap gaks bangun bila anak teringin nak makan itu ini.





Ini lauk kedua...gambar kat atas lauk pertama tu untuk En Win dan aku punya kegemaran..Asam Pedas. Gambar ni pulak lauk untuk anak2...ayam masak merah. Jap lagi nak goreng sayur pulak. Serious letih terkejar sana sini. Berpeluh2 kat dapur seorang diri.




OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut jer lah yang boleh tenangkan perasaan Kak Elly bila seharian penat bekerja. Kak Elly pengemar coffee no 1. Tak dapat sehari boleh rasa tak lengkap hidup. OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut ni rasa sedap dan creamy. Tak semua coffee Kak Elly boleh minum, kalau tersalah pilih boleh pening kepala. Tapi Coffee OLDTOWN ni tak ada masalah sedap jer masuk ke tekak.



Waktu berbuka mmg kena minum air panas dulu kalau terus minum air sejuk nanti cepat kenyang sebab Kak Elly akan minum bergelas2. Tentu lah pilihan air untuk berbuka adalah OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut

Bila waktu bersahur pun Kak Elly akan mula dengan minum OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut baru terasa segar dan selera untuk makan. Kadang2 cicah dengan biskut pun dah sedap sangat rasanya.  



Aroma Hazelnut yang kuat dan menyegarkan ini adalah daripada campuran White Coffee dan meninggalkan rasanya yang sangat unik, berkrim dan rasa hazelnut yang sangat sedap. Korang kena cuba, baru boleh tahu kelazatan sebenar OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut 
Bila dapat minum OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut  ni hilang segala stress. Rasa tenang jer, kepala yang berserabut pun boleh hilang secara tiba2. Lupa kepenatan memasak, lupa baju melambak  yang nak kena basuh, lupa kena mengemas. Cuma Kak Elly tahu bila minum Coffee kita kena enjoy dan menikmati kenikmatan coffee tersebut. Baru lah boleh berbuka atau bersahur dengan tenang.

Korang boleh click website OLDTOWN Coffee untuk more info. Pengemar2 Coffee Kak Elly mmg rekemenOLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut  ni. Confirm bila rasa korang tak akan cari coffee lain lagi. Tak caya kan...kalau tak caya pergi beli dan cuba dulu. Baru tauuuuuu......



12 comments:

Ain Ibrahim said...

Saya adore sangat dengan kak elly, cantik, rajin, kuat bekerja dan pandai jaga keluarga. Contoh yang baik untuk wanita yang sudah bekeluarga. Semoga terus berjaya dan bahagia naa kak elly.

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

intandayani said...

Memang standby je kat rumah..segelas sehari wajib

!EFIL said...

I wish i can be a supermom like you

namy yul said...

kerana entry ini..saya terasa nak cube lah OLD Town (Hazelnut) ini =)

qisya khadeeja said...

antara blog yg saya suka baca...

Wizana Arbain said...

Salute ngn u elly..kal u nk hire maid anytime bole but u still managed sumer on your own. Truly supermom! Adore u sis. P/s bile nk up entry deco2 raye hehe ;)

zuhannisa said...

BEsttt...^_^

Mar Mansor said...

saya pun suka..dah habis 1 pek..tapi saya suka minum sejuk..

Shuriana Khamisan said...

saya harap saya boleh jadi isteri yg kuat macam akak. lebih2 lagi saya bekerja.

MuMMie BeRRy said...

terasa kat tekak skrg ni kak elly.. alahaii la pose

sarah m said...

Bagusnya akak. Masak makanan kegemaran semua orang. Tapi yang paling tak tahan coffee tuu... Sedapnya... Kecur liur sat... Oppss pose..