Nuffnang Advertisement

Monday, June 8, 2015

Baju Raya


Saja cari awal2...mmg dari dulu akan cari baju budak2  ni sebelum bulan puasa. Malas amukan berlaku dan berebut parking nanti.

Ini pergi waktu biasa pun aku dah jadi harimau jadian. Dekat 3 shopping mall pergi...masuk kedai keluar kedai semua tak berkenan. Entah fesyen apa diorg nak aku pun tak tahu.

Adik orang sibuk cari baju raya dia sibuk nak baju sukan. Yaya lagi buat aku sakit jiwa...semua aku tunjuk tak berkenan. Sekali bila aku tengok dia pilih t-shirt yg lembik2 yg untuk duduk rumah tu. Kata trend budak2 sekarang. Bila tak bagi buat muka masam, muka stress konon aku tak faham trend semasa...rasa nak tunjal2 jer kepala sorang2.

Lantak lah pilih lah apa korang nak...adik beli seluar tight sukan..malas aku nak layan lantak lah kau situ. Dah ada banyak jeans pun nak beli lagi...kata cutting macam ni belum ada lagi. Eh! merepek2 aku rasa diorg ni.

En Win lepas tangan...bagi duit pepandai lah korang cari. Dah habis shopping call nanti papa datang ambik...senang jer kan.


Apa kejadah tengok seluar pendek pulak...aku jeling jer. Mmg tak lah aku beli


Bila aku tapi bagi beli berbisik2....ngumpat aku lah tu


Dah lah...jom balik mama dah stress tgk baju. 


Esok nya hari ahad aku berdua jer keluar ngan En Win. Nak cari kasut...aku perhati jer lah dia pilih kasut...tapi Abg Toyib sikit pun x  offer kat aku...haha


Iyo bang toyib cantik sangat tu


Settled barang En Win...seret dia gi Gulatis cari kain. Aku mmg hantu kain...blh duduk lama2 kat situ. Baju raya budak2 aku dah tempah awal kat Melaka. Buat sulam ambik masa 2 bulan jugak. Ni buat tambahan. Aku prefer budak2 gi rumah saudara mara pakai baju kurung. No jeans...no t-shirt. Nak melawat mak dan bapak saudara kena sopan. 


Macam songket kan kain tu..tapi sebenarnya cotton. Sedap sikit budak2 pakai. Tak ada lah panas sangat. Kalau korang berkenan blh cari kat Gulatis mcm2 colour ada.


Tambah lagi beli 2 pasang kain cotton utk budak2. Senang hantar tailor sekali buat. En Win kat tepi tu dah telan2 ailio tgk aku main suka2 suh org tu potong kain..haha. Setahun sekali jer Bang.

Semua dah settled...next week turn abah ngan mak pulak. Aku punya awal2 dah siap tinggal nak ambik jer nanti. Bulan puasa banyak benda nak buat...Alhamdullilah order utk Ellfie x berhenti masuk so kena kerja keras sikit bulan puasa ni.

ok...chow






10 comments:

Farah Waheda Wahid said...

samalah kak, siapkan baju anak-anak jer dulu ni...

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi
sory hr nie x de mood nak BW, demam x baik lagi ..
office sejuk beku... hehe

Chekgu Azrine said...

Skang trend la songket tu kak engku..lawa sgt utk bdk2 kan

IamAin said...

kak elly,
yg macam cotton batik tu semeter brp?

Nurizzah Majif Biz said...

betul lah kak elly, kalau pegi masa puasa mau mak bapak buka puasa sebab tahan marah. hahaha.

saye niza said...

cantiknye kain tuuu.

Jan@Afzan said...

cantiknya kak, mcm songket tapi cotton ek

souled_oUt said...

hahaha.. i tergelak baca entry ni.. ur character as a mom reminds me of my own mum.. garang2 mcmtu.. hehe =p

and yes my mum pun strict.. raya gi melawat pak/mak sedara pakai baju kurung ok

Afidah Azmi said...

sama mcm Fida kak...Hari tu balik kg borong sakan dress ngan tudung..nak pakai raya...tapi rasanya tak sampai raya kot...hehehe..dah pakai nanti..hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

gulatis mana tue? bangi ke? kiki