Nuffnang Advertisement

Friday, May 22, 2015

Ding Dong

 
Tajuk memang tak ada kena mengena dengan entry kali ni...tiba2 terfikir nak letak ding dong jadi letak jer lah...hahaha

Dah masuk 5 hari kerja kat Ellfie Beauty ni tapi still tak dapat ikut rentak lagi. Dah 18 tahun bangun kul 6 pagi untuk gi kerja tetiba kali ni boleh bangun kul 8 pagi. Terus rasa bersalah kat diri sendiri...hahaha. Timing still kena adjust. Kalau dulu sampai rumah kul 6 petang tak sempat salin baju terus ke dapur. Sekarang kul 5.30 dah sampai rumah...siap blh tukar baju lagi baru masuk dapur...rasa tenang jer jiwa. Tak ada lah terkejar2 macam dulu.
 
Yaya ngan adik macam pelik aku ambik dan hantar diorang gi Sekolah. Diorang tak suka ya...hahaha. Kalau dengan En Win suka2 jer boleh ponteng. Tipu sakit perut pun En Win percaya. Kalau ngan aku tak ada makna...sakit perut, meh sini mama sapu minyak cap kapak lepas tu sila bangun gi sekolah.
 
So far alhamdullilah semua berjalan dengan lancar. Kalau dulu order dari Isnin hingga Khamis sekarang kita dah open order sampai hari Jumaat. Tapi kan bila masuk dunia perniagaan ni kepala sentiasa bergerak jer pikir marketing. Bukan benda yang mudah aku rasa...tapi seronok lah belajar benda baru. Sampai keluar lah jerawat kat pipi seketul banyak fikir punya pasal...haha. Tak berani nak fikir jauh lagi...sekarang buat satu2 dulu. Kukuh kan apa yang patut. Fikir macam mana nak buat Ellfie dikenali. Sebut nama Ellfie semua orang tahu...gitu. Takpe pelan2 kayuh lah kan. Alhamdullilah agent pun banyak membantu.
 
 
Rasa takut tu mmg sentiasa adalah..tipu lah kalau aku cakap tak risau langsung. Kita tak tahu sampai tahap mana kita boleh pergi..tapi kena hadap lah sebab jalan ni kitaorang pilih. Kena gigih, kena lah bertahan. Insyaallah boleh rasanya...
 
Nanti chat lagi ya...Peej kat belakang tu jeling jer ni!! haha
 
 

2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

ha ha ha, kak peej jeling ek? In Shaa Allah, Farah doakan akak semoga berjaya yer...

Nurzakiah Hanum said...

singgah blog sis