Nuffnang Advertisement

Monday, March 9, 2015

Hair colour


Minggu lepas jadual pack giler...atas jalan raya jer hidup aku. Banyak giler benda nak kena settlekan. Sampai nak update blog tak sempat....busy sangat sampai nak masak pun tak sempat minggu lepas. Hujung minggu pun awal pagi dah bangun kena buat itu ini. Jangan mengeluh ini semua rezeki jadi kena kerja keras sikit tahun ni.

Kalau dulu masa anak2 masih kecik selalu ingat bila diaorang besar nanti senang sikit kot nak uruskan diorang....jangan perasan ya siapa ada ingatan macam tu. Semakin anak membesar semakin melambak tugas menanti. Nak kena hantar sana sini...pagi sampai petang jadual penuh. Masa untuk diri sendiri semakin berkurangan. Kalau dulu ada masa untuk facial, manicure, pedicure, scrub badan, cream bath sekarang nando. Comot jer dengan separuh rambut ada colour separuh tak ada colour....huaaaaa. Nak berzumba lagi lah tak sempat...why? why? why?

Kalau dulu blh lepak tengah malam dengan En Win gi kopi2, sekarang balik jer rumah aku ngan En Win keletihan terbongkang atas katil. Cuit2 pun tak ada dah...hahaha. Sorang berdengkur sorang tidur mulut terbuka. Mungkin orang luar nampak kita macam senang jer kan tapi hakikatnya mata pun tak boleh buka bila bercakap.



Last week curi masa sikit pergi colour rambut. Terus konpiden pilih colour ala2 omputih. Tak fikir langsung sesuai dengan muka ker idok. Zaman dah berlalu pilih rambut colour2 oren ni tapi entah nape tetiba jer kat saloon ni laju jer tangan tunjuk colour rambut remaja. Matilah tak sedar diri....hahaha.

Rasa macam nak kelainan...bosan dengan warna gelap kali ni pilih warna terang sikit....gulp!!



Sebenarnya waktu ni ada cuak sikit....betul ker colour rambut yang aku pilih....colour ala2 nak kena mintak cubit dengan mak aku nanti. Mak cubit sakit pulak tu. Tapi disebabkan nak nampak perubahan buat selamba jer lah walaupun jantung debar2...hahaha. Kalau tak cantik nanti colour jer lah gelap balik.




Waktu dah siap terus snap picture hantar gambar kat En Win.

"Pa cantik tak colour ni...ker over sangat"

"Ok cantik...malam ni boleh On"

Eh! tak ada kena mengena rambut dengan On ya...hahahaha.



OMG! bila kena matahari rambut nampak oren sangat ni...takut!! ker sebab dah lama tak colour rambut jadi jakun sekejap. Faktor usia yang tak boleh terima perubahan. Ada lah dekat 80 kali selfie dengan rambut...hahaha. Serius tak boleh terima.



Ok...kita bagi masa seminggu untuk biasakan. Kalau tak biasa jom lah menapak ke saloon tukar colour balik. Merasa lah minggu ni perasan remaja...hahaha.


*********************************************************************************



Testimoni dari pengguna Ellfie Essence. Setelah memakai hampir 3 minggu jerawat semakin mengecut dan semakin berkurangan. 

Untuk order wassap/sms 013 2755197

7 comments:

Noor Aini said...

cantik i like it.. tunggu ada nampak warna asal skit lg meletop ada nmpk cam highlight.. coz i used to warnakan rambut maroon in Morocco and i was like oh no at first but within a week i was like a superstar..chewah..I see a lot of ur pictures from the magazine..sorry i donno who u are but u seems quite known person i guess.. huhu.. anyway nice knowing u.. (^^)

Nurzakiah Hanum said...

cantik sis

A.I said...

cantek la wei. mcm omputih dah aku tengok ko :D

yana2605 said...

cantik la kt elly..tak yah tukar la ya..tak d la nmpk over sgt tp nmpak remaja giteww..

Bluehoney Ena said...

Kaler dgn pesen kepok².. wow! sgt niee.. i loikeee!

shedevil said...

CANTIK SANGAT! GORGEOUS!

annapeje said...

patutla nampak mcm remaja rupanya kaler rambut hehe maybe kalau pakai tee sesuai dengan rambut