Nuffnang Advertisement

Monday, March 30, 2015

Agent Ellfie Essence


Assalamualaikum

Setelah beroperasi selama hampir 2 bulan baru kami bersedia mengambil agent. Ramai jugak yang bertanya sebelum ni cuma kami belum bersedia lagi. Kami kena betul2 pastikan perjalanan produk Elffie supaya tak ada masalah stock dikemudian hari. Kami kena pastikan semuanya berjalan dengan lancar. Setelah perbincangan dibuat hari ni kita memberi peluang sesiapa yang ingin menjadi Agent Ellfie boleh lah menghubungi kami. 

Details info akan diberitahu dibawah nanti. Sebelum tu Kak Elly nak share serba sedikit dulu tentang Ellfie Essence. Kami bertiga Kak Elly, Filla dan Peej sewaktu membuat keputusan nak keluarkan produk kecantikan kami mengambil masa yang lama untuk membuat keputusan. Perniagaan yang kami ceburi ni bukan satu keputusan yang mudah. Ini membabitkan kulit muka seseorang. Kitaorang tidak boleh mengambil ringan atau membuat keputusan sampai lewa ataupun dengan istilah tangkap muat. No...No...No...setiap apa yang terjadi adalah tanggungjawab kami. Jadi sebelum keputusan di buat perbincangan sentiasa dibuat. Sehingga kami mendapat kata putus dan sebulat suara bersetuju.

Kami mengambil masa yang agak lama untuk mengeluarkan Set Ellfie Essence. Of course orang pertama yang test produk ni ada lah kami sendiri. Redha dengan apa yang terjadi dekat kulit muka memasing. Ada yang snap gambar dengan muka yang sedih tak sampai 3 hari snap gambar dengan muka yang gembira pulak...hahaha. Dari situ kami cuba perbaiki sebab kulit muka dan hormon setiap orang tidak sama. Setelah berpuas hati baru kami beranikan diri bagi sample produk dekat kawan2 rapat dan saudara mara. Itu pun mengambil masa yang agak lama jugak. Alhamdullilah feedback yang diterima sangat2 baik dan kami boleh lihat kesannya. Terus lega dan hati meloncat keriangan dan yang lebih penting produk kami mendapat kelulusan dari KKM.




Ellfie Essence Set

Cleanser, Toner, Night Cream dan Day Cream. 
Harga untuk Semenanjung RM120.00 dan Sabah/Sarawak RM130.00.

Kalau korang tanya Kak Elly berapa lama satu set ni boleh bertahan, jawapan depends cara pemaikaian. Set ni kalau Kak Elly pakai mampu bertahan hampir sebulan (untuk Cleanser dan Toner). Untuk Day & Night Cream boleh bertahan hampir 2 bulan.



Alhamdullilah sambutan sangat2 menggalakan. Terima kasih sangat kepada pengguna kerana mempercayai Elffie Essence. Setiap hujung minggu Kak Elly ngan Filla terpaksa turun padang membantu Peej di bahagian Postage. Dan sehingga kini order tidak putus2 lagi...syukur alhamdullilah.



Masuk minggu ketiga kami telah mendapat feedback yang sangat baik dari pengguna Ellfie. Cuma pengguna Ellfie ni pemalu sangat nak share gambar Before dan After. Takpe janji pengguna semua berpuas hati dengan Ellfie Essense. Mintak pengguna yang berpuas hati dengan kesan Ellfie Essence sila lah war2 kan ya...hahaha.



Atas permintaan ramai...Ellfie Essence melangkah setapak lagi keluarkan Loose Item dengan saiz yang lebih besar 50ml. Botol kecik tak puas katanya...hahaha.

Cleanser 50ml - RM55.00
Toner 50ml - RM55.00
Both - RM100.00 *free postage*


Sebelum kami buka peluang kepada Agent kami kena pastikan Ellfie benar2 mendapat tempat dihati pengguna. Tak ada istilah stock tak laku itu yang jual dekat agent. No..No tak baik menipu sebab itu kita mengambil masa untuk pastikan semuanya berjalan dengan lancar.

Kat bawah ni Kak Elly testimoni yang bermasalah dengan kulit muka dan akhirnya mereka sangat2 berpuas hati dengan Ellfie Essence.


Ellfie Essence selamat digunakan untuk ibu yang mengandung. Utk ibu yang mengandung hormon sentiasa bertukar. Tiba2 boleh naik jerawat dengan sekelip mata. Alhamdullilah Ellfie Essence dapat membantu masalah ibu mengandung




Dulu kulit muka kusam, pori2 jelas kelihatan. Sekarang kulit muka semakin sekata dan cerah. Gambar sebelah kiri pakai compact powder. Gambar sebelah kanan cuma pakai day cream Ellfie jer.


Ini salah satu contoh pengguna yang ada masalah jerawat dan telah menggunakan Ellfie selama sebulan. Alhamdullilah semakin berkesan. Jerawat semakin kecut dan hilang.

Ok setelah team kami berpuas hati dengan feedback yang diberikan oleh pengguna barulah kami membuka peluang untuk agent,

Kenapa saya perlu menjadi Agent?

Untuk menambahkan pendapatan.  InshaAllah sebagai agen produk Ellfie, anda boleh menjana pendapatan sendiri.. Kita tolong menolong sesama kita :)  Apa salahnya rezeki yang ada kita kongsi bersama.. Agen di seluruh negara sangat dialu-alukan sebab Team Ellfie dah tak cukup tangan nak handle.. Dengan adanya agen di setiap negeri, boleh memudahkan customer untuk beli terus dari anda sebagai agen.

Team Ellfie sendiri akan bantu semua agen-agen ini untuk siarkan contact mereka di blog, fb, instagram dan twitter.. Ini adalah marketing untuk anda secara percuma :) Kalau you all ada effort untuk buat COD untuk customer, lebih digalakkan.

Syarat untuk menjadi agen ialah dengan membeli 12 set Ellfie Essence sahaja (harga agen).  Kita akan bekerja sebagai satu team dan anda tidak akan dibiarkan terkapai-kapai so no worries ;) 

Untuk pengguna yang sedang menggunakan produk Ellfie Essence lebih dialu-alukan sebab dah tau kesan terhadap kulit kan? Sebab most of our customers memang repeat order, kadang repeat terus order 2-3 set, mungkin sebab kawan-kawan dah tengok keberkesanan dia.. so lebih untung jadi agent.. 

Ok itu je pengumuman hari ini.. Untuk menjadi agent sila email


agent.ellfie@gmail.com

*Agent Kuala Lumpur/Johor/Negeri Sembilan dah full ya. Untuk negeri lain still available*



2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great :)

Kikiez Kiez said...

Kak, pi register your brand 'ELLFIE' as trademark kat MyIPO.
zaman skrg ni org xleh tgok product lain naik, ada je salah guna, tiru meniru, infringement nt... :)
-hez