Nuffnang Advertisement

Tuesday, February 17, 2015

Bonyok


Hari ni tak rasa nak bercakap...phone bunyik pun pandang jer. Segala2nyer malas. Rasa macam nak letak jer kepala atas meja, tapi takut boss dgn anak boss nampak pulak. Kang tak dapat bonus raya.

Dari tadi pandang jer computer lepas tu pilih lagu jiwang....lagi buat hati sayu tanpa sebab. Lepas tu rasa macam nak nangis..terkebil2 tahan air mata. Rasa malas nak bercakap, rasa malas nak berfikir...cuma nak diam jer hari ni. 

Mood ceria tak ada dalam diri hari ni...makan pun sorang jer tadi sebab malas bercakap. Diam jer termenung sana sini. Lepas makan terus masuk bilik air....ooo rupanya saya Period. Penyakit orang perempuan setiap bulan.


11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Rina Pretty Healthy said...

first time dengar ayat bonyok.
kak elly, pe maksud tu?

ehhehehe

http://www.rinaprettyhealthy.com

Miss Wanie said...

bwahahaha! samalah kita. kdg2 tu mmg xde mood habis..makan pun xnak, pastu rasa mcm nk gigit org.. pergi toilet tgk piyed. terus rasa happy =))

mr boroboro said...

laaa akak period ke?
kelakar la akak ni

sayidah napisah said...

ohh patutlahh. fahamm hehehe

Jojet said...

sama..
pi toilet rupanya period..
patut rasa nk diam, dan mmg jap lg planning nk mkn sorg2 je..layannn

Afidah Azmi said...

Fida pulak kalau ceria semacam tu maknanya period dah datang...lain daripada orang lain..hehe
http://binimazlan.blogspot.com/

Elly said...

Rina: Bonyok tu muka masam tak ada mood

umikelly said...

org Melaka pggil monyok. hihihi

Hi Elly. almost everyday sy blogwalked blog awk n ur frens :)

suka bc :)

meetee said...

Nasib I order ellfie tadi u layan.

Syahida Yep said...

bonyok, a new word for me. sama meaning dgn monyok kot eh? ;)