Nuffnang Advertisement

Monday, December 1, 2014

Koh Sa Mui Day 3


Day 3...sepatutnya pagi tu kitaorang snorkeling. Budak2 giler excited tapi aku dah rasa macam tak sedap hati sebab pagi tu hujan lebat tapi bila fikirkan balik dah bayar RM750.00 gagah kan diri bangun jugak. Budak2 beriya bawak kaki itik bagai...Koh Sa Mui waktu kitaorang gi cuaca dia kurang menentu, kejap kang hujan lebat tak sampai 5 minutes hujan berhenti mata hari keluar memancar2 kang lebat balik.

En Win kata kita tgk macam mana kat Jetty nanti. Sampai2 jetty hujan dah berhenti...ok lega sikit terus beratur nak register nama.



Perempuan ni tanya aku berapa orang nak pergi aku cakapa 3 Adult 2 Children...dia pandang muka aku terus bisik cakap jangan pergi hari ni mungkin ombak kuat dan air akan keruh.

Ombak kuat!!! Big no ya...kang suka2 jadi duka. Bukan dekat nak ke Ko Toa Island tu dekat 1 1/2 jam. So aku tanya perempuan omputih dengan Slang2 mat salleh yang giler pro

How bout tomorrow?
Tomorrow better

Ok kita tukar ke esok...



Aku siap bergaduh dengan pompuan siam ni...dia tak bagi aku tukar. Eh! kau jangan melawan apa2 hal terjadi kat anak aku siapa nak jawab. Mana En Win...knp u biarkan i sorang jer bergaduh. Ingat aku takut...sorry ya demi anak2 I sanggup pertahankan.

Akhirnya berjaya aku tukar....mintak2 esok semula back to normal. Sebab sebelum datang sini aku beriya2 janji ngan anak2 aku kata snorkeling kat sini cantik meletup....cantik ker?? itu esok aku cite.

Maka balik lah kitaorang ke hotel...on the way balik ke hotel hujan balik...nasib tak pergi, Terima kasih kat pompuan mat salleh tu.



Disebabkan memasing dah pakai baju mandi...berhenti kat swimming pool. Cantik giler lah pemandangan hotel ni.



Nampak tak hujan renyai2 tu...memasing buat tak tahu jer. 



Mentang2 budak ni ringan...En Win lambung2 jer. I u tak nak lambung ker Pa....hahaha

Malas aku melayan diorang kat Swimming baik aku balik bilik...



Mandi Jacuzzi...feeling2 omputih mandi buih2....hahaha



Dah mandi...dah membuta baru kitaorang keluar balik. Sewa kereta satu hari lagi. Senang nak bergerak.



Over sangat kau ya...feeling2 remaja lah tu. Aku nengok jer dari jauh...perangai siapa budak ni ikut agaknya.



Kitaorang menuju ke Lamai sekali lagi...En Win nak bawak budak2 naik kuda kat tempat pantai...ni lagi seorang feeling ongkaya gamaknyer.



"The Cliff"

Aku selalu nampak kat IG Marion dia tangkap gambar kat sini. View giler cantik. Makan sambil mengadap laut...sambil melihat matahari terbenam. Tempat makan2 untuk pasangan bercinta, pasangan Honeymoon dan pasangan orang kaya banyak duit.



Aku tak banyak duit....jadi singgah makan kat gerai Saree jer lah



Siakap lemon stim...meletup sedap dan murah



Lepas makan singgah teman Kuda...tak jadi naik sebab tak ada orang pun kat sini...hanya kuda2 sahaja. Tuan kuda hilang entah ker mana.



Patah balik ke Chaweng...shopping sikit, beli souvenir untuk kengkawan sekolah anak2.


Wah! awek mana tu...stylo siot...hahaha. Jangan ambik hati..Kak Engku mmg suka puji diri sendiri. Nak harap korang lambat sangat.



tak ada pun yang  best sangat...baju2 basahan untuk duk rumah boleh lah beli. Seluar2 pantai kalau nak rasa diri tu macam omputih beli lah sepasang dua.



Pilih...pilih...pilih..



Dah puas berjalan2...Kak Engku dengan En Win urut kaki sebab budak nak gi tanggal rambut kunta kinte...tak tahan katanya. Korang mmg kan kalau nasihat cakap jgn buat bukan nak ikut. Asal bapak kau angguk jer laju korang duduk kat salon tu



Settled urut kaki dan cuci rambut main kat pantai pulak. Turutkan jer lah...lagi pun mana tempat nak melepak lagi.



Tak pandai main lah budak ni



Tengok....gaya kena ada!! hahaha

Ok! Gambar lepas ni no caption aku bagi korang tengok jer...nak share gambar aku rasa cantik sangat. Di mata aku di mata korang tak tahu lah








Sambil nengok2 anak main...sambit tu jadi lah Popo sekejap. Berangan lah ongkaya jap...makan2 tepi pantai. Cuma tak ada buku cite ngan topi besar jer kalau tak dah sebijik orang ado2.



Air harus water melon or orange juice baru style....kata artis majalah....hahaha



Bila lagi nak reward diri sendiri dengan keluarga....waktu bercuti jer lah nak buat benda2 jarang kita lakukan. Keluar sikit duit pocket tu tak apa janji puas kan.



En Win bapak mithali...jap2 kang gi kat pantai suap nasi goreng kat anak2. Popo tengok jer dari jauh.

Tetiba terasa jeles pulak



nak jugakkkkk....puiiii


Eh! terus pose macam artis...haha



Debab sangat pasangan ni dah macam pinang dibelah kapak. 



Balik ni no rice ya....



Irfan's Family



Lakonan semata2 tapi Abg Toyib tak pandai terover gelak pulak. Kemon macam mana nak jadi artis ni gelak pura2 pun tak tahu.



Lagi



Lagi


Dan lagi


Pemandangan kat sini terlalu cantik rasa rugi kalau tak bergambar



Hari ni Birthday En Win...1 Dec. Happy birthday Pa, Darling, Abg Toyib dan En Win. Semoga diberikan kesihatan yang baik dan selalu beli kan I handbag...eh!! 



Lepas puas bergambar gi pulak main Go Kart. En Win kata apa jer aktiviti yang ada kat sini kita join Ma...takpe bersuka ria sekali sekala.



Bakal pelumba Malaysia


Wow....


Keselamatan harus di jaga. Nyampah aku topi ni berat giler waktu aku sibuk tekan minyak kepala2 aku senget sebab berat sangat. Nak patah tengkuk aku. Lepas tu helmet ni berlaga2 dengan kepala Yaya sebab kepala dia pun senget topi ni berat sangat...hahaha. Dah lah 24 jam terhantuk jer.



Eh! mana ada pelumba silang kaki bila bergambar



Are u ready!!



Orang tu cakap Go...bukan main En Win tekan minyak



Hahaha....macam siput aku rasa


Tapi round ketiga Kak Engku sempat memotong abang toyib





I kalah 3 minute di belakang. Takpe kita jumpa lagi di lain hari.

Esok sambung Day 4

7 comments:

Chekgu Azrine said...

Kelakar la kak elly ni.
Syiok betul koh sa mui ni..
Kena pandai bercerita bru happeninh jadi kan kak elly

nurul harnani said...

i love your family. ceria dan rasa happy :)

Cik Puan Eka said...

seronoknya dpt bercuti mcm ni. Happy go lucky je sume.

nor hayati abdul halim said...

wah..baca pun dh teruja ni

Marsha~ said...

best!! kohsamui... terkenang2 masa iols honeymoon dulu... huhu

azlina aliuddin said...

The best Kak Engku!

Sue said...

seronok tgk family ni... si adik tu comel sgt senyum dia.. best juga koh samui yea.. bole la kumpul duit ni hehe