Nuffnang Advertisement

Wednesday, December 10, 2014

Atuttttt....


Malam tadi tak ada buat apa bukak FB lepas tu nampak ada orang share pasal cite Mona Affendy. Tak baik cerita orang dah meninggalkan ni...apa2 pun kita sedekah al-fatihah dulu. Aku ni mmg suka baca cite2 kes pembunuhan sebab aku nak tahu kenapa boleh terjadi benda2 macam ni. Apa yang ada dalam kepala si pembunuh, apa perasaan dia, apa tujuan dia...gitu.

Macam semalam aku tgk TV diorang cerita balik pasal pembunuhan Canny Ong. Macam mana blh terjadi pembunuhan dan menurut doktor pembunuh mempunyai penyakit yang suka melihat orang mengerang kesakitan. Dia akan menjadi lebih teruja apa bila orang itu meronta2 menahan kesakitan. Tertelan ailio aku bila dengar fakta yang diberikan. Canny Ong ditikam 2 kali sebelum dirogol dan di bunuh. Setelah pembunuh melakukan jenayah itu dia akan bersikap normal kerana itu satu kepuasan buat mereka. Ngerikan...sebab rakan2 rapat sipembunuh kata pembunuh tidak pernah menunjukan sikap yang tak elok selama ini. Jadi kesimpulanya jangan mudah terperdaya dengan sikap baik seseorang sbb kita tak tahu apa yang dia bayangkan tentang diri kita.

Ok...berbalik pada cite Mona Affendy. Aku pun bukak lah video tentang kes Mona Affendy macam mana pembunuhan boleh terjadi. Alat2 yang digunakan untuk tujuan sihir, patung2, kertas2 mentera. Wajah2 Mona, suami dan pembantunya. Tempat pembunuhan, gambar daging yang dikerat, tempat pembunuhan, tempat Mona dipenjarakan. Waktu ni aku dah rasa seram sejuk....muka Mona tersenyum, lepas tu video tu pasang lagu dia sewaktu menjadi penyanyi, wajah sewaktu dia menerima hukuman gantung...ok fine waktu ni mmg jantung aku berdebar kuat...TETIBA

Rumah aku menjadi sunti senyap...waktu tu tepat pukul 12 malam. Panggil nama En Win tak bersahut, panggil nama anak2 tak ada jawapan...aku dah cuak. Terus capai telefon tanya diorang gi mana? Eh! boleh pulak keluar tak bagi tahu...anak2 beranak makan aiskrim kat Mc Donald. Dah giler agaknya...aku dah terbayang2 patung mentera tu....apa lagi berlari aku turun, bukak pintu ambik kunci kereta...cabut lah....hahaha. Serius ntah kenapa malam semalam aku takut giler. En Win terperanjat kul 12 malam aku cabut ngan baju tidur gi Mc Donald. Pucat giler muka aku waktu tu...serius takut sangat. Aku tinggalkan rumah macm tu jer...lampu dan pintu semua terbuka. Gate jer bertutup...hahaha

Moral of the story kalau dah penakut jangan nak baca cite2 pembunuhan atau cite hantu. Apa2 pun marilah kita sedekah kan Al-fatihah sekali lagi. Al fatihah.....

12 comments:

hapPY zuRa~~ said...

Kak! Saya pun takut bila baca cerita pasal Mona Fendy.. Pastu tangan gatal g tgk video dia nyanyi.. Meremang gila tgk dia senyum.. Seminggu takut masuk toilet dekat office.. Hihi!

Cik Puan Eka said...

huishh kalu kite pon takut kak. lagi2 pasal mona fendi tu. Akak tau, punya lah takutnya dlu masa kecik2, bila dgr org tu nama mona ataupun affendi, terus je saye jadi takut. Tapi tu zaman darjah 1, 2.

Kalau skang sy terbaca sambil google tu, cpt2 klik pangkah sbb takut terbayang malam2.

kene plak time akak google, en win n anak2 kluar. kalu saye pon terus kluar jugak hehehe takutt wooo

Nurzakiah Hanum said...

seram kan bila dgr nama dia

sharon m.q. said...

kite tengok haritu kat Youtube... perghh..memang meremang bulu roma..

A.I said...

giler la kau elly! haha...bleh lak tinggal gitu je rumah. aku kan, byk kali guna nama mona fendy tu sbb bila aku baru lps dialisis rupa aku mmg takde rupa org. aku selalu ckp rupa aku bertukar jd rupa mona fendy sbb bijik mata aku termasuk ke dlm. esoknye tu baru cantek balik. choiiiiii :P

diyana said...

aah sy penah tgk video tntg die dkt youtube dlu.tgk vdeo mase die jd penyanyi tu mmg serammm je.len mcm rasa die tu huhu

shalini khalil said...

saya pun penah la tetibe nak review balik kisah pembunuhan kejam di malaysia.Pasal mona fendy,canny ong,norrita samsuddin,sosilawati tu..Agak menyeramkanla terutama kisah mona fendy.Tengok muka dia senyum je da menakutkan.Cam senyum kat kite lak..hihiih

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

sampai lupa tutup pintu???? nasib takde pencuri masuk umah.. hihi.. sabar ajelah...

Amoi Farah said...

kak sama lah kita, kalau tengok mesti akan terbayang bayang lepas tu takut...

Irfa said...

terus aku cari kat you tube video mona fendi nyanyi, siyes x tahu pun dia penah menyanyi

peej said...

haha ok lawak. penakut melampau kau ni sampai keluar macam tu je.
aku kalau takut tak keluar bilik je. duk diam2.

tp aku tau vid tu. aku ada tgk awal tahun hari tu ke apa. memang seram. bila tengok dia senyum tu, rasa macam hidup pic tu kan. macam dia tengah pandang n senyum kt kita. seram.

izz zac said...

Seronok pulak dpt baca kesah trial mona fendi yg lps2.. How money n greed can drove someone to do crazy n cruel things.. Mintak simpang la kn elly