Nuffnang Advertisement

Friday, November 28, 2014

Majalah Nona


Sejak dua menjak glamer ni busy tak menahan. Ada yang offer jadi pelakon lah, penyanyi lah, buat iklan lagi belum lagi part kena jadi model lagi peraga kan baju....adoi penat betul lah!!1 hahahaha apa macam muntah darah tak?

Abah: Apa yang orang sibuk ambik kau masuk majalah ni...abah nengok tak hebat sangat kau ni. Diorang tak jumpa abah lagi kalau jumpa dia tak pandang kau ni....

Eh! mendalam sangat bahasa tu...menikam jiwa ini, mengata depan2 betul ni...

Aku: Abah mana tahu anak abah glamer...orang semua terkerja2 tau sambil pegang camera bila orang berjalan...bukan senang nak dapat cari orang macam Elly ni....hahahaha

Abah: Orang majalah tu tak pandai pilih orang

Malas aku melayan bapak aku ni dia....kalau melukakan hati aku no. 1....tapi tak kisah biasa dunia glamer ramai orang jeles....hahahaha



Kalau jenjalan nampak Majalah Nona cover Nora Danish ringan2 tangan lah beli bukan mahal pun. Macam2 cite ada sebab bulan ni punya story pasal fesyen. Semua artis ada termasuk Kak Engku...hahaha



Bila selak page ni tenung lama sikit...perggghhh hebat sangat ni. Matilah di kutuk berbakul2 nanti. Kali ni Kak Engku share banyak benda....tips melancong, fesyen, MG Mover dan paling best kenangan zaman kanak2.



Kali ni banyak cite kehidupan Kak Engku waktu kecik2...macam mana kehidupan kerabat Di Raja. Kak Engku punya kehidupan sama dengan orang biasa tapi waktu ada nenda tu mmg kena jaga sikit adat dan selalu berkomunikasi bahasa raja2. Tapi sejak nenda meninggal dah lama bahasa Raja2 kitaorang tinggalkan sekarang kita orang lebih kepada bahasa sempoi...dah tak ada ayat 'beradu'....'santap'....'beristirihat'....'patik'.

Dulu2 kalau aku bercakap dengan atuk kena bahasakan diri Patik dan korang jangan tak tahu nama timangan aku kecik2 dulu 'comel'. Keluarga raja2 ni mmg suka bagi nama timbangan jarang gunakan nama asal untuk cucu2.



Selain cite pasal kehidupan kerabarat Raja....Kak Engku juga ada share tips2 melancong.



Cantik gaks Kak Engku rambut pendek kan,,,,,,hahahaha

Dulu kecik selalu berangan nak muka masuk majalah sambil peragakan baju2 designer...alhamdullilah berasa gaks. Esok2 kalau cucu tengok tak ada malu sangat kiranya nenek dia hebat lah sampai masuk majalah...hahaha



Aaauuuuwww siap pegang dagu kain berombak2




Jangan lupa beli ya korang....Majalah Nona bulan December 2014


11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya :)

suezen said...

smalam nmpk mg movers kt menara nu sentral:)...hehe.

Liyliz said...

perghh hebat nya kak engku ni ..

yoorin melacolea said...

sabar je laa dengan si abah.. hehehe.. patut heret dia sekali pegi photog.. baru dia puas hati kann.. ^_^

Tasha Nabila said...

Semalam dah nmpk tp tak beli lagi, i will grab one jap lagi.


myt.com.my

RM10 tshirt printing
(i'm myT fan)

Tasha Nabila said...

Semalam dah nmpk tp tak beli lagi, i will grab one jap lagi.


myt.com.my

RM10 tshirt printing
(i'm myT fan)

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Aien said...

Elly,

Serius I bangga dengan u..walaupun bukan kenal secara nyata tapi tetap follow blog & fb u sentiasa..

Keep it up!

~Silent follower~

Nelly Sapri said...

wahhh..nak kena beli nie... :)

Fatonah Rahim said...

salam kak elly... silent reader nih..

Teruja pulak nak tau pasal keturunan raja2 ni..kak elly cerita lah sikit camna kehidupan golongan diraja ni. Yang kak elly lalui dulu..

Tq ya... :)

Ummi Hanie Fadzil said...

salam...

so humble la kak engku ni... ;)