Nuffnang Advertisement

Wednesday, November 12, 2014

Elly dan Lorry


Lately ni busy sangat itu yang tak dapat nak update selalu...macam2 kerja kena buat dalam satu masa. Kalau tak buat kang tak dapat pulak duit tambahan. Next week nak bawak anak2 bercuti nanti bulan 12 turn Kak Engku pulak honeymoon. So banyak kerja kena settledkan sebelum kitaorang berehat dengan keluarga tersayang. 

Itupun En Win dah bising2 aku arrange cuti bulan 12. Next year kalau nak bercuti aku dah tak boleh pilih hujung tahun sebab hujung tahun selalunya ramai nak pindah. 

Alhamdullilah rezeki MG Movers semakin murah...setiap hari dan setiap minggu jadual kitaorang penuh. Terima kasih banyak2 kepada reader2 yang support perniagaan movers kami kalau ada kekurangan harap dimaafkan. Kami masih baru bertapak dan masih banyak lagi kena perbaiki.



Dalam business ni Marketing kena bagus...aku tak cakap lah company aku bagus buat marketing cuma nak share jer base on pengalaman. 

Bila cakap jer pasal marketing mesti akan melibatkan duit...jadi sebelum korang nak memulakan perniagaan jangan lupa allocate kan sedikit duit untuk marketing. Korang kena creative supaya company korang selalu diingati.



Tanpa segan silu laki aku gunakan muka bini sendiri untuk tujuan promotion. Takpe lah Pa tampal kat berapa banyak lorry yang u nak kalau itu dapat membantu untuk promote kan company kita.

Ramai berpendapat MG Movers adalah Lori Sewa yang hanya membuat permindahan biasa. Itu yang En Win dan team2 yang lain tgh berusaha menerangkan kepada customer kami bukan lorry sewa biasa tapi kami adalah "Professional Movers" 



Target aku dengan En Win mahu popularkan MG Movers supaya berkembang maju dan dikenali. Bagi yang belum pernah mendengar dan mengetahui tentang kewujudan MG Movers, Syarikat kami menawarkan perkihidmatan permindahan dan pengangkutan bertaraf professional dengan harga berpatutan.

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan dari pintu ke pintu bermula dengan tinjauan fizikal yang diberi secar percuma. Langkah ini bertujuan memastikan kerja pemindahan dilakukan dalam tempoh dijanjikan selain mengelakan berlakunya 'overquote' dan 'underquote'.

Proses pemindahan juga dilakukan oleh kakitangan yang berpenglaman. Kerja2 membungkus dan memasang dilakukan dengan berhati2 menggunkan bahan2 pembungkusan yang berkualiti dan kami juga membantu pelanggan untuk menyusun atur barangan rumah yang dipindahkan mengikut citarasa pelanggan. 

Tidak hanya memberi tumpuan terhadap kerja pemindahan di dalam negara, Mg Movers juga pernah mengendalikan permindahan barangan pelanggan ke luar negara seperti Australia, Singapura dan United Kingdom.



Maknanya kalau korang menggunakan perkhidmatan kami untuk pindah rumah atau pemindahan office segala pembungkusan, susun atur, pasang balik segala perabot akan dilakukan oleh kami

Nampak tak gambar aku yang tengah duduk tersandar tu...gambar tu simbolik tau...hahaha. Korang tinggal bagi arahan jer yang lain semua akan diuruskan oleh pekerja kami.




Bagi yang masih belum yakin dengan hasil kerja kami korang boleh clik FB Moving It, Great with MG Movers untuk melihat gambar2 pemindahan yang telah kami lakukan.

MG Movers juga mempunyai warehouse untuk pelanggan yang mahu menyimpan barang2 dan juga korang boleh membeli kotak2 dari Syarikat kami. Click http://www.mgmovers.com.my/ untuk mendapatkan harga kotak2 dari Mg Movers.


Sesiapa nak pindah jangan lupa hubungi kami.

En Win: 012-3559085

Daeng: 012-6424581

Email:

 

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagusnya perniagaan nie
ok anum simpan no

a l y a a a h m a d said...

kak engku...creative giler gmbr tu..customer patut tau ttg MG movers nie sbb diaorg hanya perlu duduk & segala urusan akan diselesaikan. terbaek la marketing kak.

Chekgu Azrine said...

All the best sis elly

Irfa said...

MOGA TERUS MAJU JAYA

ida said...

sy pon nk simpan no. nt nk pindah dr labuan nk try tgk quatation. huhu..cptlah rumah d ipoh siap

Akula said...

kak elly kalau nak iklankan brg terpakai boleh iklan d www.terpakai.my marketing web sendiri heheheh

Aliah Nuqmans said...

xdpt klik fb.. salah link ke kak?

Aisyah said...

MG Movers memang profesional. I used your service last month, kagum tengok budak2 buat kerja teliti and they took their time. Takda tergesa-gesa and nak cepat. Harga memang affordable sebab I surveyed company lain harga double pun ada. Thank you for the discount and awesome service :-)

umikelly said...

suka baca blog elly. All the best okeh :)

BTW photos tuh mcm elly je.. TERBAEK La

!EFIL said...

Kak engku saya cadangkan letak tag line sket contohnya "thinking of moving? Chillax and we will do the rest".. Jadi skali tgk iklan org tau dah..

Fairuz Jaafar said...

Comel gambar kak elly :)

Semoga Mg mover menjadi leader dalam industri ni. Aminn. Hope one day bila MG mover dah jadi leader, boleh open seminar bagaimana uruskan perniagaan pindah memindah ni :)

Tepuk bahu sendiri 'well done' :)

Dokter faRyn said...

wow.blogwalking here and rasa macam jodoh. sebab memang tengah terfikir nak carik professional mover utk pindah rumah. do u provide free quotation? :)

Mummy Putri said...

Comelll sgt mak gadis ats couch! Hehe kak yong dan encik roy dihasut penjual online