Nuffnang Advertisement

Thursday, October 16, 2014

Make up


Ahad lepas ada photoshoot untuk Majalah Nona keluaran December. Sebelum photoshoot diorang dah called awal2 untuk set kan tarikh, masa, baju dan make up. Part make up Kak Engku ada ada sedikit takut sebab dalam Majalah dulu muka Kak Engku macam Harimau...hahahaha. So tak nak pisang berbuah dua kali....kali ni nak meletup sikit. Nak pakai baju lawa2 jugak. So Kak Engku cakap make up dengan baju biar saya cari sendiri. Amboi dah pandai kekwat sekarang ni. Seharian marathon bukak IG artis tgk make up yang lawa2. So bila bukak IG Scha terus terpikat dengan make up Scha yang natural sangat. Tgk nama make up artist ...yes ada contact no.

Kak Engku try whatapp tanya harga dulu....ok mampu bayar dan paling best dia sangat2 peramah. Terus Kak Engku block tarikh photoshoot tu. Part make up settle sekarang nak cari sponsor baju pulak. Alhamdullilah Kak Engku mempunyai ramai kawan dan boss yang baik hati. Rubaq dan Kree yang menaja pakaian Kak Engku hari tu. Wah...terus rasa diri artist...hahaha

Dulu kan korang zaman remaja bila tengok orang masuk majalah nanti Kak Engku pun turut berangan muka Kak Engku dalam tu. Tapi mampu berangan jer lah sebab Kak Engku ni pemalu nak hantar gambar masuk dewi remaja I tak berani tau...hahaha.

Seawal 10 pagi make up artist dah datang. Debar2 Kak Engku takut muka jadi harimau lagi....hahaha. Adalah dekat 1 jam dia make up. Mula2 dia start buat rambut dulu settled rambut baru make up dan hasilnyaaaaaaaa.....



Wow....hahaha. Cantiknya...matilah puji diri sendiri...hahaha. Nape lawa sangat ni. Make up macam ni lah Kak Engku suka muka tak jadi orang lain. Natural jer.

Serius aku mmg suka cara dia make up...tak over. Thump up untuk u Jijie.



Meloncat2 aku tgk cantik...the best part Jijie pun meloncat sama ngan aku...hahaha.



Waktu ni semua dah turun bawah...aku berangan selfie sorang2. Panggil EnWin dengan anak2.

Aku: Yaya...adik..mama cantik tak

Adik: Mama macam pengantin

En Win malu senyum simpul kat tepi tu. Suka lah tu bini cantik...hahaha. Matilah perasan giler entry ni.



Suruh En Win snap gambar dari jauh nak tgk effect make up tu. Ok nampak natural.



Waktu ni persalinan ketiga. Tukar style rambut dan lipstick. Bagi nampak kelainan sikit. Untuk persalinan kedua tak sempat selfie.



Inilah Jijie make up artist yang make up kan Kak Engku ahad lepas. Sangat baik dan peramah. Senang kerja dengan Jijie ni.



Baju hijau tu tukang buat rambut. So sesiapa nak kawin atau ada photoshoot Kak Engku mmg rekemen Jijie ni.

Contact no: 012-5320447 (jijie)
IG: Jijiezainal

Habis photoshoot Kak Engku pun hantar lah gambar Kak Engku yang vogue lagi meletup ni dekat group. Cantik tak korang??

Filla: Cantik Ly, apa nama make up artist tu ada contact no tak.

Filla terkenal dengan blur kan..kat whatapp tu laki aku terus jawab ada ni no make up artist tu (actually En Win bg no dia). Tak sampai 3 minit handphone En Win berdering.

Filla: Hello Jijie ker tu?

Waktu angkat telefon En Win dah macam..Eh! nape filla call aku.

En Win: Jijie??

Filla: Awak yang make up Elly tadi kan

En Win: Elly??

Filla: Raja Elly. Saya Filla...Fadillah kawan Raja Elly. Nak tanya pasal make up

Hahahahahaha...waktu aku ngan En Win dah tak boleh tahan nak gelak guling2. Giler blur filla ni Laki aku pun dia tak kenal. Konpiden pulak tu telefon tak tgk number. Mmg kena kutuk lah kaw2 kat group. Filla tolong jangan blur ya...

Oklah korang jangan lupa call Jijie tau...Kak Engku rekemen sangat2 make up artis ni.




26 comments:

suezen said...

kelas sgt kak engku...jijie zainal ngn dasha buat rambut. meletop!

Jueliza Jamani said...

pewitttt lawanya kak elly...

Pink Mama said...

Masa baca last part pasal Elly tu tengah minum air, nasib baik tak tersembur sebab tak tahan nak tergelak. Hahahaha....
Tapi serius lawa Jiji tu makeup natural sesuai dengan you =)

Chekgu Azrine said...

kak engku mmg dah lawa kot..hahahha

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

serious.. meletops!

Filla oh! Filla.. tadi baca kat blog Peej pasal Filla jugak.. hihi.

dya anneesa said...

LAWANYEEEEEE

Xuriana said...

okay, entry ni kelakar gila!!!!

Filla said...

tumbuk kang win nieeeeee..

eyza said...

Cantik mekap Jijie.. kak engku pun mmg dah cantik..hari tu masa kat rnr seremban, balik dari melaka, makan sebelah Jijie.. patut rasa macam pernah tgk, tapi tak ingat nama.. bila tgk kat blog kak engku ni baru teringat...

Namee Roslan said...

kak elly makeup ke tak makeup ke dua dua lawa. mihihihi. ahaa comel je kak filla. hahaa. eh sorry kak pilla kita tergelak sikit ajee. heheheh

Nurzakiah Hanum said...

cantik sangat

Lynn Hamzah said...

memang cun sangat...make up natural...

hahahahah...kesian kak filla...hihihihi...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Akak memang cantik sangat...Nampak natural..

Mila Hilas said...

hahahahahaha serius sy gelak kuat tang kak filla tu..adoii

Capt Lalok said...

elly..jijie ni bukan pelakon cte sutun tu ke..

hebat dia..sampai elly jelita betul...

heheheee

Cik Puan Eka said...

mmg cantik la mekapnyer kak engku. Meletopp. Tapi kak engku tak mekap pun cantik ni lagila cantek..

part kak pilla tu sampai taip ni saya gelak gegar2 perut. hahahaha mesti pelik anak dalam perut nape lain machiam gegar arini haha

I am muslims~ said...

kahkahkah.....kesian kak pilla.

annapeje said...

haha klaka ..tp i suka mekap kak engku no 2 dan 3 sangat meletop baru mcm retis hehe cantik :D

ikafantasi said...

kak mcm sherry ibrahim la..cantik

strawberi said...

nape filla klaka sgt..comel tau blur camtu..hehe

mamabeauty said...

so cantek ..

bab filla tu kelakar sgts

Fatihah Fazlin said...

Dah retis sangat nik kak elly.. macam 18 tahun yawwww..

MG schmidt said...

cntik !
napak natural n nice sgt! :)

Fieda Zan said...

lawo sungguh kak engku ni.. comel lote.. heheh

Suhaily HASSIM said...

Sweet n gorgeous!

TirAmISU said...

cantiknya kak engku..
tp part kak filla tu mmg kelakar..hahaha