Nuffnang Advertisement

Friday, October 17, 2014

Dessert


Masa Depan Kita tidak ditentukan Masa Lalu....Masa depan kia ditentukan oleh apa yang kita lakukan saat ini. Amboi! tagline...hahah. Ini kalau mak aku baca mesti aku kena tunjal 3 kali.

Dulu nak kedapur pemalas yaRabbi...siap hentak2 kaki kalau kena suruh potong cili sekarang bukan main buat dessert bagai...hahaha. Minggu ni semangat Zarina Zainuddin ada kat diri aku...bukan main masak bersungguh2. Tengah sakit2 pun bangun sebab teringin nak makan itu ini...kalau dulu "Pa...hari ni tak larat masak kita makan kedai yek" Kalau larat pun aku tipu cakap tak larat....hahahaha

Rabu lepas aku kena period pain yang teruk. Dah lama tak jadi macam ni adalah bertahun2 dulu. Ini mesti kes meloncat2 hari tu..bergegar dan teperanjat isi perut aku agaknya. Orang lupa diri mmg macam ni...kalah budak kecik melompat...haha.

Orang kalau sakit tidur tapi aku sakit bukan main tertelan2 ailio nak makan manis2 dan sup panas2.  So gagahkan diri bangun dan masak. Masak ya...bukan beli. Now i dah rajin...kahkahakah.



Buat cake yang paling mudah...tak payah nak keluarkan cake machine tu. Pukul guna tangan jer. Bahan pun tak banyak. Brownies Cake nak resepi kat  Sini 

Bekas brownies kat atas ni Kak Engku dapat hadiah dari arora_eshope. Siapa berminat nak beli visit IG Arora yek



Sedapnya



Tambah buat jelly makan sejuk2 sedap ni.



Tengahari masak Sup tulang. Hirup panas2..lepas tu terbongkang tidur.



Malam buat tambahan lauk. Potong isi ayam kecik2  buat sambal lepas tu gaul dengan nasi panas2 letak kicap sikit. Perghhhh...bahagianya hidup. Gemuk ker kurus kita jangan pikir yang penting perut kenyang...hahaha



Lepas  makan nasi aku keluarkan pulak dessert..bahagia lah laki aku sebab dia mmg hantu dessert. Macam berlumba2 aku tengok memasing. Lantak lah korang...tapi tak boleh selalu macam ni kang kena kencing manis laki aku.



10 comments:

Jueliza Jamani said...

MasyaAllah kak elly sedapnya brownies tu..

Mila Hilas said...

bestnye kan seme buat sendiri lebih nikmat

Allene said...

rajinnya masak....

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Azura Aziz said...

wow, mcm best nampak brownies tu.. clap2 utk kak engku ;)

Cik Puan Eka said...

terliur tgok jelly tu. Adik mkan bnyk mesti sedap tu hehe

mamabeauty said...

amboi tahap kerajinan tu jeles sgts..

nampak sedap semuanya

cik gObu said...

brownies kalau tambah aiskrim mesti lg meletop hehehehe

Suhaily HASSIM said...

Marbeles! Ammaa! !

Fazillah Abdul Ghani said...

Dapnye tgk brownies simple nie..nak buat jugakla...thanks KakEngku