Nuffnang Advertisement

Wednesday, October 1, 2014

Canteen Day


Ahad lepas sekolah bebudak ni ada buat Canteen Day jadi aku ngan En Win kena lah pergi, support sikit aktiviti sekolah. Seawal pukul 9 pagi kitaorang dah sampai.

Cite pasal Canteen Day ni teringat Kak Engku zaman sekolah Menengah dulu . Canteen Day ni mmg dinanti2 setiap pelajar. Waktu ni memasing boleh bawak boipren kehulur kehilir. Kak Engku tak bawak takut orang hina boipren Kak Engku tak hensem...haha. Sebenarnya mana ada boipren waktu tu. Kengkawan yang bawak boipren waktu tu bukan main jalan tak pandang kiri kanan...waktu tu lah nak tunjuk betapa romantiknya diorang. Of course Kak Engku jeles...sebab waktu tu Kak Engku cun habis tapi takde boipren...malu lah I....hahahaha. Nampak sangat tak hot waktu tu...lelaki dalam bas tak hingin pun nak pandang kecuali En Win jer jeling2 Kak Engku waktu tu...aaaauuuwwww. hahaha

Kalau tak silap form 3 rasanya, kelas kitaorang buat disco. Kelainan katanya sebab ramai dok berebut2 buat rumah hantu so kitaorang decide buat disco....kahkahakah. Habis torch light kitaorang balut dengan kertas warna transparent. So sesiapa yang menari tu kita suluh lampu tu kat tengah jadi macam lampu disco. Tak sampai setengah jam aku dah fade up goyang2 kan touch tu...letih tu. Tapi jangan main2 mendapat sambutan hangat disco kitaorang. Beratur panjang...rasa nak tercabut tangan aku. Kalau ada couple yang menari waktu tu saje jer aku hulur lampu tu kat muka bagi terbakar sikit muka diorang....hahahahaha.



Tu dia...siap ada belon2 lagi



Canteen Day sekolah anak aku ni...pelajar2 tak perlu buat kerja yang meniaga semua cikgu2. So pelajar boleh invite berapa ramai nak datang pun



Zaman aku dulu tak ada pun jual macam ni. Paling hebat pun jual jagung bakar dengan ABC



Pandai cikgu laki2 jual air...mmg laku lah



Hebat sangat ni berniaga sup tulang sampai 3 periuk...pukul 3 dah licin.



Kalau tak ada rumah hantu bukan Canteen Day lah namanyer. Anak aku beratur dekat 1 jam nak masuk rumah hantu ni. Aku mmg tak lah baik makan sup tulang kat canteen.



Yaya and Ameera



Sampai kat padang sekolah Kak Engku mmg teperanjat giler tgk mainan ni semua. Wah! hebat sangat Canteen Day ni siap ada sampan ngan bola2 tu...hahaha. Kenapa dulu2 tak ada yek??



Bestkan!! 



Aku ngan En Win mmg tak sanggup lah nak beratur panjang. Aku tinggalkan budak2 tu bergembira kat sekolah bagi seorang 3 coupon aku chow dating berdua...lagi best boleh pimpim2 tangan...hahaha



Dari kul 9 pagi sampai pukul 4 petang baru budak berdua ni teringat nak balik. Lantak kornag lah....




11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

mama tisya said...

meriah canteen day skarang ye...dlu2 bdk2 niaga..now cikgu niaga ek...siap ada pool beso tu mmg meriah btul

NuRuL said...

ni dah mcm family day skolah2 dulu...huhu..

aznie zin said...

oh my school.. rindunyee.. dulu rumah tepi skolah jalan kaki je..

peej said...

wah gempak gila weyh. zaman kita dulu biasa2 aje kan. siap balik, ada balance coupon tak tau nak belanjakan ke apa. marah mak aku, nak buat apa coupon tu

wahida said...

sek anak saya pon camni gak..cikgu2 berniaga..flaming boat bola tu pon ade..hebat dah canteen day skang..zaman kite dulu each kelas buat idea sendiri kan..

Suhaila abd manap said...

kalau nampak dek anak akak pool tu...ajer ke naya...bestnya canteen day siap ada pool laggi...kerrrlasss!!

mamabeauty said...

bestnya.. i dulu tertunggu2 hari canteen sebab ada sesi tujukan lagu pada secret admirerlah..

mulala menggeletis.. hahaha

Cik Puan Eka said...

best betui hari kantin sekolah skang ye.

Beza ngan masa saya sekolah dulu hihihi.

Yang saya ingat, masa hari kantin kami buat panggung wayang kat bilik sains..

Gelapkan bilik, guna projektor je pun hahaha. siap dengan sound system. Ceritanya ada spiderman & Shrek. Lagi satu lupa dah. hehehe. Siap ada jajan kacang kuda kat luar

annapeje said...

wah hebat la zaman kantin bebudak skrg huhu teruja nasib baik ank i tahun dpn baru masok darjah satu :P

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak elly,
melampau betui siap bekolalam bagai kan3 he3
zaman berubah bebudak makin canggeh gitew