Nuffnang Advertisement

Thursday, September 25, 2014

Movers...


Dah lama tak up pasal cite Company sendiri...sibuk asyik mengadu letih jer....hahahaha. Nak terima kasih lah kat blog sendiri kalau aku tak tulis mesti En Win tak tahu aku letih. Dapat makan luar dengan urut kaki semalam...hahahaha. I like!! Ok hari ni i masak balik....esok i tulis letih nanti u belanja lagi yek. Kena cari gambar yang betul nampak tak boleh bukak mata lagi nampak real letih nyer kan "Pa i betul2 letih tau, bukan tipu". 

Bulan 6 hari tu aku ada discuss ngan En Win nak buat Marketing kaw2 tahun ni. Keluarkan sikit modal kita push marketing giler2. Lepas tu nak ambik sorang staff yang handle marketing ni. Kalau nak harap aku buat marketing mmg tak lah...idea mmg ada tapi nak menjalankan nyer payah lah...I kan sibuk.

Buat banner, brochure, gi pejabat pos, gi tempat suratkhabar, jumpa developer macam2 dalam perancang dan semua yang kitaorang discuss pasal Marketing En Win and team dapat laksanakan. Bagus u Pa....hahaha. 

Company pun dah hire seorang Marketing Manager untuk Promote MG Movers dan keluarkan pakej2 permindahan supaya pelanggan senang untuk buat pilihan. Dari lowest category hingga highest category. Korang boleh pilih.



Ini salah satu Marketing dari MG Movers. Jgn lupa lambaikan tangan anda bila nampak lorry ni ya...haha



Aku sendiri bila tengok lorry ni rasa bangga jer...tak sangka boleh buat perniagaan macam ni. Dari penjual baju dah bertukar ker bidang movers.

Dalam bisnes ni korang kena banyak2 bersabar jangan mudah putus asa. Kalau 3 bulan tak dapat keuntungan korang kena tunggu tak kisah lah walaupun setahun sebab rezeki datang kita tak tahu. Usaha yang paling penting dan siapa yang berniaga suami isteri makesure korang support each other. 

MG Movers almost 2 years tapi keuntungan pun kitaorang belum rasa lagi duit kena rolling balik beli Asset. En Win pun kadang2 tak bergaji....hahaha. So far kitaorang tak buat lagi mana2 pinjaman bank takut tak terbayar....tengah mintak bantuan Tekun tapi tak berapa pandai pulak buat paper work...ada siapa2 blh tolong.

Oh ya!! MG Movers berjaya mendapatkan MOF  dan SPAD (Suruhanjaya Pengangkutan Awan Darat). Jadi kalau ada tender dari Kerajaan tu yang korang tahu share lah sikit boleh aku hantar jugak...hehehehe



Alhamdullilah minggu ni dapat job dari Embassy.







So korang kalau nak pindah jangan lupa call MG Movers ya...

En Win - 012-355 9085
 
Intan - 016 343 4057
 
Daeng - 012-642 4581
 
Email


17 comments:

nuui said...

Tekun.

Senang je Kak Engku. Isi je borang, pastu attach-kan bersama SSM dokumen dan segala detail syarikat.

Bila dalam proses kelulusan nanti, mereka akan datang site-visit kedai kita. Tidak akan di beritahu bila-bila masa datang. Jika mereka datang mereka akan datang interview staff kita dah usha dari jauh je dulu.

Tekun kelulusan agak lama nak lulus berbanding bank. Saya punya urusan dekat 6 bulan baru dapat lulus.

Terima kasih. :)

Liyliz said...

wah bgs nya business ni

Nurzakiah Hanum said...

bagus leh guna service

AMIIZAA said...

assalams...bw sini:)

Lynn Hamzah said...

bagus bisnes nie...good luck kak elly...

siti said...

kak, kalo nak sewa lori utk ambik perabot utk dibuang boleh ke?

nisa nass said...

K.elly,email akak apa ye?nak tnya sesuatu..hehe

sharon m.q. said...

thanks kak elly.
dengan ada nya post mcm ni saya lagi rasa semangat nak buat bisnes.
selamat maju jaya buat kak elly n family. semoga dimurahkan lagi rezeki.

sharon m.q. said...
This comment has been removed by the author.
Elly said...

Siti : Boleh

Nisa : ellyirfan@gmail.com

permatabiru said...

ada spesifik area ke seluruh malaysia..?
bru je pindah rumah ssh betul nak dapatkan lori ritu..hehe

ikafantasi said...

kak, buat profile company then minta sales marketing punye bdk g submit kat pej2 gov..tulis gak surat ckp company bumi semua..attach sekali semua doc sijil2..
try apply sme bank..tp sme ni ssh skit coz kena g kursus ape sume..tp try la..mn tau dpt

Allene said...

good service..

entry terkini...Maaf Jikaku Tak Sempurna - Dari sudut aku

mrs.zairi8687 said...

salam kak elly..kalau nk masuk tender kerajaan daftar kat e-perolehan..kat utc ade e-perolehan..

mamabeauty said...

sure will do dear..

bebila mau pindah

angel^mouse said...

kak engku elly popo..

sy memang tgh nk pindah..
hmmphh bagus btol promotion nih!!
mmg bertepatan ahh dgn masa..

utk readers kak engku elly popo ade special discount tak..
hahahha..blom pape nk mntak discount..

nnt sy contact direct tnya quotation price okeh!!

good luck in your business..
bangga tgok makin ramai org mlayu berjaya..
sy harap sy one of them jgak 1 hari nnt.


norfitri linda said...

Assalamualaikum kak elly...boleh tak email pd sy harga atau pakej klu nk pindah rumah...terima kasih k elly