Nuffnang Advertisement

Friday, September 19, 2014

Misi Gagal


Lately ni aku punya rajin memasak melampaui batas...sendiri terkejut dengan perubahan diri. Pagi kang masak sarapan, masak untuk makan tengahari, minum petang, makan malam masak lagi, kang tetengah malam masak lagi. Fuyoooo hebat sangat Kak Engku sekarang ni....hahaha #tepukbahusendiri. 

Mungkin anak2 dah membesar kot, jadi masak apa pun licin jer makanan tu. Jadi berkobar2 sikit nak masak. Budak2 tu pulak suka cari resepi baru suruh try itu ini. 

Korang kalau tengok En Win sekarang mesti geleng2 kepala. Makin semangat laki aku tu...hahaha. En Win jenis tak makan siang. Dia jenis yang kalau buat kerja tak ingat makan tapi bila sampai jer rumah dia jadi hantu kelaparan. Itu yang badan cepat naik sebab makan malam tak henti2. Aku nak control pun tak mampu sebab biar lah dia nak makan.

"Pa u tak kisah ker gemuk, pakai baju semua perut kedepan, u tak sedih ker tengok perut sendiri"

jawapan En Win

"I dah ada bini, I dah anak2, I dah ada kerjaya, janji hati I senang biar lah orang nak cakap apa janji I kenyang"

Hahahahah...gitu jawapan nya. Lantak lah kau Bang!!. Tapi yang tak bestnya bila dia makan dengan aku sekali kena makan sebab tak boleh tahan maka terjoint sekali...hahaha badan Kak Engku pun semakin hari semakin comel. Dagu dah jadi 2 lapis, perut dah berlapis2...huaaaaa camne tu!!



Cake sekarang kena sentiasa berada diatas meja buat makan2 ketika kelaparan. Sebijik cake ni boleh bertahan 2 hari jer



Kau mampu supper makan dessert ni...OMG!!



Minum petang En Win akan pesan awal2...nak cokodok lah, roti jala lah, kuih bakar lah. No beli2 semua buat sendiri.



Bosan makan kat rumah belasah makan kat luar pulak. Wei! mana tak debab aku ni.

Isnin lepas rasa macam dah tak boleh terima tgk badan sendiri dan perut suami..hahaha. So cuba stop makan malam....ambik buah2an  dengan salad jer. Tapi aku tahu En Win banyak penipuan bila aku tidur tetiba aku boleh terbau digoreng Corn Beef. Malas aku nak tegur perut kau yang buncit badan kau yang tembam i tetap slim...iyo lah slim tu...hahaha. Kang bila dia masak dia hala makanan tu kat muka aku...kena lah bangun pekena 3 atau 4 sudu...hahahaha

Ok try misi lain pulak....ajak berjogging setiap hujung minggu. Ok kita sahut cabaran tu....semalam misi pertama dijalankan



Berkobar2 sangat ni


Stop2 kita jalan jer lah...hahaha



Bawak anak2 sekali tengah cuti sekolah ni


Gaya kena ada baru lah hebat






On the way nak ke kereta nampakkkkkkkkkkkkk



Van ni.....huaaaaaaa. En Win pandang aku....aku jeling En Win. Jom!!!! hahaha



Tanpa disuruh kaki melangkah pergi



Rojak, Cendol & Mee Rebus





Misi GAGAL!!

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hahahha

Jan@Afzan said...

hahaha.. Kak elly ni..lawak lah

takpe lah kak.. cheat day.. yang penting, langkah pertama dah buat..dan yang penting konsisten.

Bukan utuk slim, tapi lebih jaga kesihatan luar dan dalam.

Saya ni bila lah nak start..hmmm

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

muahahaha..
apa yg Elly tulis ni dari A sampai Z adalah punca kpd kenaikan berat badan akak skrg.. sikap En Win yg lebih suka makan malam dari makan siang tu mmg ciri2 yg ada pd husbnd akak... dan sikap isteri En Win yg ter'joint' makan tu samalah macam akak.. hahaha.. terima seadanya!!

nurul asiken.apandi said...

hahaha....nak tergelak pulak saya baca nie..mcm sama jea..hahaha..husband sy pn jenis siang x makan tapu bila malam asyik lapar jea..kadang2 sy biarkan jea dia..yea la kalo masak x pasal2 sendiri tersangkut makan jugak..hai la badan...kesian tgk badan sendiri

bobiedanbad said...

:) takpe, teruskan lagi misi anda
Hihihihihi

:: Cik Viva :: said...

takpe sis..kira balance dah tu..heheh

Nor Azlin Abd Rashid said...

Ha3..lawak gilor la akak ni..adoiiai. .

mamabeauty said...

hahaha

gitulah kans..

same as me.. after penat jog di ttdi singgah pekena nasi lemak ayam goreng

habeh camno

Chekgu Azrine said...

Bahaha..haru btul kak elly nih

nuui said...

Lucu di part gambar makanan banyak2 tu... hahah lucu la kak engku manja ni.

AMIIZAA said...

kak engku tetap gojessss:)

strawberi said...

try again later..hahha

Sheila Salim said...

assalamualaikum kak elly. hahaha lawak betul tgok gambar korang lahap lepas jogging :p

Azura Aziz said...

heheh.. gelak2 baca entry kak engku ptg ni...

xpe kak engku, janji hati senang ;)

Zila Erzil said...

Hahaha

siti said...

akak jogging kat tasik mana tu??

siti said...

eh bila tgk lagi sekali..tasik ampang situ hihi mmg ada van mee rebus tuh

ieera_80 said...

kak elly tersangat cute...

Umi Ain said...

Chomey kak engku n famili ni.. Tp mmg btl kata en. Win dh ada bini, anak 2, ada kerjaya, apa nak peduli org nk ckp apa.. Janji sihat dan bahagia..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Takpelah kak, pasrah jelah yea, haha...Saya ni pun sama dah makin naik ni pasrah jelah..

ninalevitt said...

kah777.. ini lawak..mkn byk xpe elly..yg pnting exercise regularly okeh.. :)

Orked farhanna said...

Kak elly jogg kt taman tasik ampang hilir kan ? Wat a suprise !! Dekat sgt ngn area rumah sy. Kalo jmpe kak elly bleh join jayakan misi . Heeeee

Miss Moon said...

hahhahah elly ,,,bersungguh sungguh nko sedut mee rebus tuh hahahhaha

win mkn kemain ya tak tengok dah kiri kanan

annapeje said...

lenkali jogging byk 20 sen jerk kak engku ahaha dah mcm model pakaian sukan jerk ahaha

Zara Ibrahim said...

ha.ha pertama kali buka blog elly ni very interesting ada humour,recipe,kata2 semangat i like i like dah book mark your blog maknenya mesti baca.....