Nuffnang Advertisement

Friday, September 26, 2014

Mayfair Bodyline


Rasanya dah bertahun aku tak buat facial...dah bertahun jugak rasanya tak manjakan diri. Ntah apa yang aku sibuk kan sangat pun tak tahu lah. Sampai hari tu tengok cermin nampak muka aku macam lesu jer...bawah mata hitam. Badan jangan cakap lah..aku cuma berani tgk kat cermin dari muka ker bahu jer. Kalau tgk lagi bawah boleh nangis guling2. Kalau dulu sebulan sekali aku mesti gi facial. Sekarang tak ada langsung.... tak boleh jadi ni, penat2 cari duit muka ngan badan pun kena jaga gaks. Kang tak lawa macam mana???. 

Aku kalau nampak muka tembam semacam lepas tu lengan macam jantan itu maknanya badan aku dah naik. Dulu kalau badan naik aku control makan cepat jer turun. Sekarang nando tak makan seminggu pun tak turun2...hahah tifu aku tak pernah tak makan sebab kerja aku sekarang memang makan jer.



Minggu lepas siap ambik cuti sebab nak manjakan diri. Nak tenang kan kepala ni sikit. Pesan kat En Win awal2 jgn nak sibuk call2 aku nanti...i nak berehat dan manjakan diri dalam 4 jam. U tunggu jer I balik dengan penuh kejelitaan...hahaha

Decide pegi Mayfair kat Pavillion. Kenapa Mayfair?? 

Mayfair Bodyline telah berada didalam industry pelansingan, kecantikan dan Spa selama 29 tahun. Mayfair dioperasikan oleh sekumpulan professional yang terlatih bersama-sama perunding kecantikan dan juga ahli terapi, selain khidmat facial dan pelansingan badan. 

So hari tu decide nak buat facial ngan shape kan bahagian2 tertentu. 



Sampai2 nanti korang akan diberi form untuk diisi. 



Next check kulit muka pulak

Jangan risau service yang diberikan sangat baik dan selesa. Customer Service Personal akan disediakan untuk korang berbincang dang luahkan segala masalah diri yang korang hadapi. Disamping itu tempat yang disediakan sangat selesa.



Aku ingat selama ni bila kulit muka dah licin tak ada masalah...rupanya lagi teruk masalah nyer. Kulit aku semakin menipis, sensitive, kulit kering dan sudah kelihatan kedutan dibahagian tertentu. Tak boleh jadi ni...kena pulihkan dari sekarang. 



Muka tak puas hati sebab perasan selama ni ingat kulit dah cantik...hahaha

Dia suggest suruh aku buat Medijet Face dan Facial. Nanti aku terangkan lebih lanjut kat korang apa itu Medijet Face dan kebaikannya. Tak semua orang akan buat sama treatment is depend dengan jenis kulit masing2.



Selesai cek muka...sekarang kita ker masalah berat badan pulak. Tak yah nak senyum2 sangat kat penimbang tu sah2 mmg berat.



Umur dan berat badan aku tak sekata...banyak lemak yang berlebihan. Jadi kena control dari sekarang. Kena buang mana  yang patut. Dah selesai segala penerangan mari lah kita mulakan....



Slim Master Machine

Meh aku cite lebih lanjut tentang Slim Master Machine ni.

Slim Master Machine ialah sebuah revolusi teknologi pelangsingan yang menggunakan tekanan positif dan negative bagi menjana buih mikro yang akan mengakibatkan lemak terkumpul memecah.

Kebaikan Slim Master ni

* Detoksifikasi
*Memecah lemak yang degil
*Menggalakkan metabolism
*mengeluarkan tekstur seperti kulit oren atau selulit
*mengalunkan getaran bagi memecahkan lemak dibadan
*Slim Master adalah persamaan dengan 125gm proses liposuction iaitu proses membuang lemak


Cream seperti jelly akan diletak diperut dan mesin diatas tu digunakan untuk pecahkan lemak2 yang ada. Cara mesin itu digunakan dengan hanya mengurut2 bahagian perut korang nanti. Proses ini mengambil masa selama 10 minit. Lepas tu di akan mengguna alat seperti vacum untuk menarik lemak2 yang pecah tadi. Bukan semua lemak dapat dipecahkan dalam satu hari korang kena pergi beberapi kali bagi memastikan korang dapat shape yang diingini. Jgn risau tak sakit langsung.

Mula2 diorang buat satu side dulu supaya  aku boleh nampak perbezaannya. Yes!! perut side kanan aku tu lebih ada curve berbanding lagi sebelah tu. Ini kalau buat tiga atau empat treatment boleh jadi langsing ni. 



CLA Chili Slimming adalah salah satu rawatan dari Mayfair yang berjaya dan menjadikan salah satu body treatment yang pertama di Malaysia. Cream cili ni sebenarnya intipati diekstrak daripada chili pepper seeds. Unsur2 aktif dalam lada boleh berkesan dan merasang penguraian dan perkumuhan lemak badan.



CLA Chilli Cream akan disapu keseluruh badan dan lepas tu badan akan dibalut seperti mumia...hahaha



Selesai balut seluruh badan korang kena baring dan diselimutkan dengan Hot Blanket selama setengah jam. Menitik peluh aku keluar...terasa toksid2 busuk pun keluar.

Heat Circulation Treatment ni bagus sebab ia membantu improve kan blood circulation, Lymphatic circulation dan reduce water retention.



Dah settle bab badan kita kebahagian muka pulak. Gambar kat atas tu cream2 yang digunakan.

Produk kat atas ni khas untuk kulit muka yang kering, stress, sensitive dan sedikit kedutan

Bahan2 yang digunakan :- 

1. Impereta Cyclindrica
 Sejenis tumbuhan yang berasal dari Asia dan Australia dimana minyak dan akarnya digunakan untuk meningkatkan kelembapan kulit 20% selama 24 jam

2. Wheat Protein
Protein adalah sel komponen utama bagi tumbesar, memperbaiki dan untuk memperbaharui tisu kulit secara berterusan

3. Wheat
Ia kaya dengan Vitamin E,F dan B. Bertindak untuk melembapkan dan menyuburkan.



Medijet Face

Medijet dapat mengembangkan 650-800 mikro liang kulit dalam masa 2 saat. Dengan serta merta ia membentuk aliran bagi memberi ruang penghantaran nutrisi, melalui stimulasi yang membawa 99% nutrisi yang dikehendaki ke stratum . Justeru ia membolehkan nutrisi untuk bertahan selama 72 jam. Memberikan kulit yang tegang. Menembusi sehingga 6cm ke dalam kulit melepasi tisu lemak.

Faedah dari penggunaan machine ini:-

* Meningkatkan tekstur kulit dan kulit yang pucat
*Mengurangkan garis2 halus
*Jerawat, parut dan kulit sensitive
*Pigmentasi, warna kulit tak sekata
*Kulit kering, kulit tidak bermaya
*Pemecahan lemak menggunkan produk penurunan berat badan




Teknik yang digunakan dengan hanya mengurut bahagian buka dengan menggunakan Medijet Face. Jangan risau teknik ni tidak menyakitkan langsung. Sejuk jer rasa.

Nampak tak muka sebelah kanan aku dah kurus sikit...ini kalau buat lagi 3 kali runcing muka Kak Engku.

*muka aku merah disebabkan buat facial diorang ada picit sikit. So jangan risau ya.



Lega dan rasa sangat fresh. Korang tgk muka aku dah bershape kan. Ni baru sekali...berkali2 pergi mmg bertambah jelita jadinya.

Overall mmg best sangat treatment dan layanan yang berikan. Serius korang kena cuba treatment kat sini. Treatment yang Kak Engku buat ni kat Pavillion. Service yang diberikan terbaik dan memenuhi segala keperluan kecantikan. Ia dapat membina keyakinan agar mencintai diri sendiri.


Mayfair sekarang tengah buat promotion HANYA RM29.00 UNTUK 5 TREATMENT SLIMMING OR FACIAL. Iya RM29.00 jer..cepat2 sebelum terlambat.

Dan ada lagi...hari ni Kak Engku nak buat giveaway. Hanya untuk 10 reader akan dapat treatment khas yang akan diberikan secara percuma oleh Mayfair. Kalau nak dapat treatment percuma ni korang hanya perlu menjawab soalan ini:-

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

Senangkan....jadi apa tunggu lagi sila tinggalkan komen dan email ya. Cepat2 nanti korang boleh jadi jelita macam Kak Engku...hahaha. Tarikh tutup giveaway ni adalah 9th October 2014

More info boleh click :-

Facebook : Facebook Mayfair



27 comments:

siti said...

penah jgk p mayfair 3thn lps...yg part mesin urut pewot tu kan plg hazabedah sbb mcm dia sedut hbs isi pewot, sakit rasa mcm nk bersalin! ahaha mmg serik

Miss Moon said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

kerana muka saya dah bulat macam dulang kenduri ..dah kembang macam apam kukus . Jadi saya nak jugaks muka lebih kecil dan nampak sihat .

Saya tak pernah pegi Mayfair sebab takut tak mampu nak bayar :) so kalau dapat mmg peluang keemasan la sangat

please pick me pick me ...

rasanya kalau pijak penimbang tuh mungkin akan retak sket kot sebab akak sangat berat ...omg

Fiza Abdul Rahman said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

Saya berminat kerana saya mahukan semakin berusia semakin cantik. Jadi saya berharap treatment saya di MAYFAIR boleh jadikan saya cantik walaupun sudah berusia. Umur bukan penghalang untuk cantik.

Nurzakiah Hanum said...

patut la cantik

Aida said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

1. sebab seumur hidup saya (39 tahun) sekali pun TIDAK PERNAH buat tratment untuk facial atau body..

2. Saya ingin mencuba untuk menjadi cantik dan jelita kepada suami dan anak-anak dengan treatment Mayfair

3. Untuk merasa treatment yang terbaik daripada MAYFAIR

nor hayati abdul halim said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

sebab sya tak pernah pun pergi buat facial @ urutan badan..xdak kesedaran.tapi bila dh selalu bca blog kak elly bru saya slow ubah, cantikkan dri utk suami saya dan kepuasan dri sndri

Allene said...

wah.. best klu dapt spend time untuk diri sendiri...

entry terkini...Harris getting better

shielawahab said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

sebab saya pun nak cantik gebu ibarat kak engku.. mana boleh kak engku cantik sorang2.. so blog reader pun nak cantik untuk suami jugak.. selain faktor umur yang dah meningkat ni, menaikkan fakktor2 cepatnya muncul kedutan dan tanda2 penuaan..

caranya? tentulah mendapatkan rawatan di Mayfair sama seperti kak engku

shielawahab@gmail.com

manis joanne said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

Kerana saya ingin merasai sendiri tratment facial dan body yg tidak pernah saya cuba sebelum ini...terutama sekali di MayFair yg pada saya tidak mampu.. di samping itu dapat meningkatkan lagi keyakinan diri dan dapat motivate diri untuk sentiasa nampak cantik dan menjaga penambilan.

mrs. asrul said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

Sebab saya nak cantik, langsing dan nampak muda mcm popo.. Nak kawin sebulan lg, tp badan x mcm penantin...argghhh...

mrs. asrul said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

saya nakkkk sgt, sebab nak langsing, muda dan cantik macam popo...

nak kawin bln 10 ni...tp arghhhh...

mamabeauty said...

makin meletopslah kak ton lepas ni ya

manis joanne said...

lupa lah nak bagi email addres : joanne_joe@yahoo.com atau manisjoanne74@gmail.com...tq

niesa said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

kerana sejak berkahwin pada awal tahun lalu saya tidak pernah buat treatment untuk manjakan kulit eventhough masa majlis perkahwinan kerana masalah kekangan duit.

Juliana Abdul Rahman said...
This comment has been removed by the author.
Ieta said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

sebab dah lama tak buat facial n ada offer ni boleh ler pergi

dya anneesa said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

KERANA SAYA NAK SANGAT RAWATAN MUKA DAN BADAN TETAPI KOS AGAK TINGGI SO SIMPAN SAHAJA JADI ANGAN-ANGAN. TAK LAMA LAGI SAYA AKAN BERKAHWIN, SO RAWATAN KECANTIKAN INI AMAT LAH PENTING BAGI SAYA UNTUK KELIHATAN CANTIK DI HARI BERSEJARAH SAYA! AMAT BERSYUKUR KALAU KAK ENGKU PICK SAYA!!!

dya anneesa said...

ALAMAK LUPA EMAIL : mimie_carteblance@yahoo.com

norli nadia said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

1)Memudahkan:Mayfair menyediakan khidmat pelansingan, facial & spa dalam one center company.

2)Meyakinkan:Mayfair terdiri daripada professional team yang terlatih.

3)terdapat customer service personal dimana kita boleh meluahkan isu kulit atau berat badan tanpa segan silu.

4)Ingin mencuba teknologi yang digumakan dan merasai body treatment yang pertama dimlayasia iaitu CLA Chili Slimming.

5) Lastly..Kesempurnaan..mayfair memenuhi mimpi setiap wanita di dunia ni yang menginginkan bentuk badan yang perfect & kulit yang flawless.

hopefully terpilih lah kak engku ye..so lepas ni boleh keluar hangout dengan confident level yang tinggi gitewww..

norlinadia@gmail.com

Athirah Annas said...

Kenapa anda berminat untuk membuat treament di mayfair?

Sebab kulit muka sy sgt truk smpai kurang cnfident nak berdepan dengan orang. Kadang2 sanggup tak join aktiviti kuliah sebab kulit sgt truk. Teringin nak buat rawatan muka tapi tak ada kewangan yang cukup sebab masih belajar. Dah try mcm2 produk tapi lgsg tak ada effect..badan pun kembung. Next year dah praktikal..help me kak engku!hehe

raudhatulnisa@gmail.com by

Unknown said...

kenapa anda berminat untuk membuat treatment di mayfair?

sebab sy seperti dugong di samping suami smpaikan anak panggil ibu doremon..(nangis tepi bucu katil)..sy nak jelita cam kak engku..
shikinsani@gmail.com

mommyraif said...

hi.. berkesan ke treatment kat mayfair ni?
http://www.ceritamama.com

mommyraif said...

hi nak tanya berkesan ke program di mayfair ni.. jemput singgah blog saya ye.. ceritamama

mommyraif said...

jemput singgah ke blog saya ye..ceritamama

Lynn Hamzah said...

Kenapa anda berminat untuk membuat treatment di mayfair?

Sebab saya mengalami bawah mata yang sangat sembab dan telah cuba pelbagai jenis cream. Tak juga berhasil.

Sejak pregnant kali ke 4 nie, dagu dah makin berlapis. Berat naik mendadak. Tapi tak juga berhasil. Jadi kalau dapat buat treatment selepas bersalin nanti teringin ler nak langsing semula macam kak elly.

lynnhamzah81@gmail.com

Akula said...

Kenapa anda berminat untuk membuat treatment di mayfair?

kerana saya ingin manjakan diri saya setelah berapa kali mengandung dan beranak :)

snowwhite4102000@gmail.com

http://anakbonda.blogspot.com/

WaWa_EzRiLL said...

KENAPA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TREATMENT DI MAYFAIR?

Sebab saya nak buktikan pada suami yang saya cantik seperti dulu.. ini kerana setiap kali menabung untuk manjakan diri setiap kali itu duit digunakan utk keperluan keluarga. Saya percaya MayFair akan merealisasikan impian semua wanita..

natural beauty kak elly..

wawaezrill83@gmail.com