Nuffnang Advertisement

Friday, August 15, 2014

Sunday...


Sejak masuk magazine ni macam malas nak keluar pulak...bukan apa ada jer orang beratur nak ajak bergambar dan mintak tandatangan. Karangkraf siap called terpaksa buat penambahan jualan lagi sebab tak sangka sambutan hangat. Bulan depan dia nak mintak aku jadi cover pulak...kahkahkah macam vavi jer berangan kan. Dah tuo takdo nak glamer orang tak heran pun gambar aku kat dalam tu. Aku sorang jer tersenyum tgk muka sendiri dalam majalah tu. 

Amaran no more Kak Ton...no  more Popo panggil i Kak Engku ya...kata kerabat kan!! Walaupun hujung2 jer tinggal darah raja tu. Ingat ya mulai sekarang Kak Engku...otherwise i tak layan soalan rakyat jelata....kahkahakah pitam lah korang membaca hari ni.

Ok back to normal reality...sudah2 lah melayan berangan aku ni. Sabtu lepas setelah penat memasak laksa dan mee bandung jadi ahad nyer nak berehat lah...kitchen closed. Ajak En Win lepak2 kat Pavillion..harus Pavillion tempat orang kaya kan...nak pulak dah artis sekarang ni...hahahaha. Lagipun nak lama tak lepak di siang hari.



Ini bukan gambar candid...aku paksa anak aku pura2 jalan lepas tu aku snap..hahaha.



Menu paling paberet kat Labodega tapi nama makanan ni tak tahu. Lagi pun berbelit lidah nak menyebutnya. Simple but nice Olive Oil, Chicken dengan Dry Chili. Cicah dengan roti.



En Win punya...



Kak Engku yang ada darah kerabat punya...



Anak2 kerabat punya...hahaha



Amboi sampai terpejam2 mata anak aku makan. No..No behave yourself please...



Anakanda Ameera

Semalam bawak adik gi Klinik pakar kanak2 sebab aku perasan anak mata dia kuning. Takut ada problem kat hati or demam kuning. Alhamdullih bila dah check semalam semua ok..tapi adik ada Sinus. So kena pakai ubat spray kat hidung selama 6 bulan. Mata tu jadi kuning disebabkan adik selalu tenyeh mata bila hidung tu start gatal dan mata akan gatal sekali. Macam2 lah buat tecik ni selalu buat mama risau.



Eh macam pelik jer misai abang toyib!!



Ini tak payah lah nak diperkenalkan dah mmg femes kan..hahaha



Santai



Sila cari patung kat gambar di atas!!




Disebabkan penat memasak semalam jadi kena lah upah belikan Kak Engku baju...bukan satu tapi



dua!! 

"Pa nak cake mixer"......puiiii


16 comments:

Farah Waheda Wahid said...

Yg rm 10 to rm 35 tu macam menarik...

Chekgu Azrine said...

baju yang kedua tu suits u more..lawa kak elly ni tau
kurus!!

Jueliza Jamani said...

tak kira kalo jumpa ahkak engku ni nak bergambar jugak.. hehehhehe

Yasotha Chinakalai said...

Hello Kak Engku… I spray my monitor with my coffee after read your first sentence ...hahaha..still cnt stop laughing… terbaik!!!

FADLINA MOKHTAR said...

Kak engku..nak signnnnnn.

qisya khadeeja said...

nampak sedapnya makanan ... tliur.. lama dah xpi lepak kat pavillion...nanti nak p sini la...

MISS DIVA said...

dah lama tak baca blog kak engku sebab bz keja. ari ni terasa rindu kat blog kak engku. lawak lagi advance..geli pusat i baca. hahahaa

sharifah rosidah said...

Kah kah kah....memang dasar tau kak engku kita ni......glamer mengalah kan retis2 kan.

Alyn Aellynn said...

Terkekek2 baca entry kak engku hari ni. Keep it up!

Irfa said...

gile lawak lah ko elly
eh silap, kak popo
eh silap lagi, kak engku
sakit perut aku tahan gelak

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

saliz said...

Gelak sengsorang patik baca entry Engku :D

jezzy said...

Sis, curtain blind tu tempah kat mana ek?..lawa sgt. mahal tak?

jezzy said...

Sis, Curtain blind tu tempah kt mana ya?..lawa sgt..mahal tak..

jezzy said...

Sis, Curtain Blind to tempah kt mana ya?..lawa sgt..mahal tak?

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak elly, wahh wahh kebabomm jalan pavi dengan family. comel anak dara kak elly. cantik macam mamanya ~~~