Nuffnang Advertisement

Tuesday, August 5, 2014

Redang Family - Day 1


Raya keempat kitaorang sekeluarga bertolak ke Redang. Memang dah plan awal2 sebab cuti panjangkan. Office En Win pun tutup seminggu jadi ini lah masa nak bergumbira bersama anak2. 

Waktu gi Redang ngan kengkawan haritu mmg dah sematkan dalam hati nak bawak budak2 kesini...diaorang pun dah besar dah boleh snorkeling rasanya. Tapi tak sure diorang berani atau tak jer.



Naik fire fly jer sebab dekat sikit dari rumah tak sampai 1/2 jam pun. Lagipun dapat beli harga promotion hari tu RM300.00 return. Cepat2 lah book.



Dah besar budak berdua ni senang nak bawak sana sini..insyaAllah hujung tahun kalau diorang pandai snorkeling nak bawak tempat yang lagi best...nak jadi kan aktiviti tahunan. Cewah! ckp macam org kayo2 jer...hahaha. Akak kan suka berangan.



Tak lama pun naik flight 45 minit jer terus ke jetty naik teksi. Harga teksi airport RM30.00 (standard price)



Disebabkan kitaorang semua ni mabuk laut awal2 bagi diorang pil 'Veloxin'. Pil ni korang boleh beli kat mana2 farmasi.



Amboi bukan main bergaya kau ya



First time budak2 naik ferry. Perjalanan mengambil masa 1 jam 30 minit. Ferry ke Redang ni cuma ada 2 kali sehari jer. Pukul 9 pagi dan 12 tengahari. Kalau terlepas pepandai korang cari boat sendiri.



Dah sampai...terkenang2 cuti ngan kengkawan haritu



Sampai2 terus makan dulu. Aku ambik terus pakej 3 Day 2 Night. Dalam RM600.00 per person termasuk makan semua. Yes!! makanan kat sini mmg sedap. 

Sempat membebel lagi kat budak2 waktu makan...hahahaha.



Bilik ada 3 katil. 1 King size dan 2 single bed



Kali ni request pool view...senang budak2 nak terjun swimming pool. Aku boleh tgk dari bilik jer. I kan popo tak boleh panas2 ni..haha



Petang tu dalam kul 5.30 budak2 dah bising nak snorkeling. En Win mmg teruja siap beli alat snorkeling ni ..tak nak share katanya. Tapi aku punya kena sewa...nyampah nampak sangat tak perihatin kat bini.



Suh diorang betulkan takut air boleh masuk pulak nanti



Muka teruja Yaya



Si kenit yang banyak mulut...selalu kena kejar ngan aku sebab jawapan yang dia bagi menyakitkan hati aku.



Mana boleh u pasangkan untuk anak2 jer...i pun nak gaks anje2. 



Are u ready!!!



Pandai ker budak2 ni bernafas...risau aku buatnya tersedak air masin kang. Tapi kena bagi cuba lah jugak kan!!



Adik



Check lagi



dan lagi....



Ye nak...pergi lah snorkeling. Korang jangan buat aku panik ya



Pergi lah berjuang dengan air masin tu



Mula2 tersedak gaks...tak pandai bernafas kat mulut tercungap2 sekejap...air masuk mata lah. Tapi diorang berani cuba dan cuba.



Tak sampai 10 minit dah pandai...serius korang perasaan giler teruja bila dapat snorkeling dengan anak2. Tgk ikan sama2...sambil berenang pegang tangan..eh! macam best sangat. Anak2 mmg teruja bila dah terror aku biarkan diorang berenang berdua. Pegang jer tangan adik dia...tapi sikenit tu lagi berani laju jer kehulur kehilir. Baru tenang hati aku bila budak2 dah pandai.



First time rasanya mandi laut sesama. Selalu aku tak join tgk2 gitu jer kat pantai. Kali ni semua turun snorkeling sama2.



Mama nanti kita datang lagi yer...Yaya suka lah tempat ni!!






Anak2 happy..anak2 enjoy. Kira percutian berjaya lah...hahaha.



Akak pun happy!!



Nak jugak test power...larat tak bang. I tak berat kan!!



Amboi germbira sangat ni...laki dah kerut2 muka. Berani cakap i berat..itu pun i tak suruh berlari2 berdiri jer satu tempat jer. Tahan lah sikit...baru lah hindustan!!



Ok puas hati...gi lah main ngan anak2 pulak



Adik...jgn lah cepat besar!!



No caption 











Sudah2 lah tu bang...meh lah balik. Kang i suruh dukung lagi!!



Cantikan



sambung lagi swimming pulak



Mmg rekemen tempat ni...pergi tau korang



Selesai mandi jom makan...mata dah tak larat nak bukak ni



Esok sambung lagi yek!!



14 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

gelap betul langit tu Kak Ton..

Izzan Yong Rosdin said...

kak elly nie redang apa? Redang mutiara? redang beach resort? Coral redang?

Elly said...

Izzan: Laguna Redang

DYatie said...

Assalam. Salam singgah. Selamat hari raya. Heeeee.

Ramai yang ke Redang. Retis2 pun ramai kan. Cantik nya subhanallah. Teringin nak ke pulau jugak. :)

Capt Lalok said...

over kuyu mata ko kan elly...hahaha...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tak sabarnya nak ke sini jugak...Kalau hujung tahun boleh ke ke sini ke musim tengkujuh?

dalila said...

oo..laguna redang..patut la cantekkkk..br nk tny td..

kathy jem said...

bestnya tngk ko bercuti..dah lama tak pegi redang rinduuuu..

Siti Aisya Ibrahim said...

akak elly, seronok bace akak jalan2 dengan femli...bahagia! jemput dtg blog saya ye... salam perkenalan dari germany... jemput join giveaway saya ye... http://jindrisska.blogspot.de/2014/08/harry-potter-postcards-giveaway-from-me.html

athi FATHIYAH said...

amboi kak, saja buat i jelez tgk bilik n laguna tu..
dulu honeymoon kat sini, dpt bilik tu gak...
view yg sama ..ntah2 bilik sama ...

terkejut baru tau harga pakej tu rm 600 ek sorang?

honeymoon kitaorg dulu ada org sponsored klu x x pergi la kot sini boleh tahan harga gitu

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak elly, bestnya. anak2 pandai snorkeling. pasni boleh selalu2 bawa pergi pantai. heee

Black Yellow said...

Sape2 yg berminat nk ke pulau redang bleh call/wasap no ni:
0179799773 atau lawat fb page :
Holiday runner

Black Yellow said...

Sape2 yg berminat nk ke pulau redang bleh call/wasap no ni:
0179799773 atau lawat fb page :
Holiday runner

Black Yellow said...

Sape2 yg berminat nk ke pulau redang bleh call/wasap no ni:
0179799773 atau lawat fb page :
Holiday runner