Nuffnang Advertisement

Thursday, August 21, 2014

Raya rumah Kak Pilla


Ahad lepas beraya rumah Kak Pilla. Paksa dia masak nasi campur, kang suruh masak nasi beriani mesti kena jerit....hahaha. Dua tiga hari sebelum open house asyik message ckp takut jer...apa yang takut pun aku tak paham. Kau jangan bimbang lah Filla sedap ker tak sedap ker tetap kena kutuk....kahkahkah

Of course Kak Pilla masak sedap, lebih sedap dari restaurant.  Pandai Kak Pilla masak lauk, masak pizza, cake, masak kuih, cocktail semua Kak Pilla terror lepas tu cantik sangat Kak Pilla ni. Ikhlas ni, bukan senang nak dapat pujaan yang tulus  dari Kak Engku..wah! hebat sangat nama dah tukar Kak Engku. Suka2 jer tukar kan....hahahahaha

Janji nak sampai dalam pukul 1.00 tapi terlewat pukul 2.00 pulak baru sampai. Sorry yek sebab ada hal...



Sampai2 tengok Kak Pilla tengah sibuk kat meja atur2 makanan. Kerlasssss kau Maria!!



Hebat ni ada Gulai lemak ayam, Udang Sambal Petai, Sayur campur dan ulam2. Spaghetti pun ada uols.



2 pinggan aku bantai...eh! aku bukan suka2 tambah nasi tapi anak aku tak habis transfer kat pinggan Kak Engku. Kang sedih pulak Kak Pilla tgk anak aku makan tak licin jadi Kak Engku tolong lah habiskan. Lepas tu Kak Pilla paksa makan spaghetti tu pulak aku angguk kan jer lah dulu. Dia tak tahu seluar jean aku punya button hampir terpelanting.




Alessya yang sama sibuk, asal aku makan anggur jer dia datang. Lepas tu simpan anggur kat tepi pipi....kang tercekik siapa nak jawab!!



Dalam kul 3.00 petang Peej pulak sampai. Aku teman kan lah Peej sekeluarga makan. Kak Pilla tengah sibuk i tolong lah layan tetamu.



Happy muka Peej kan tengok makanan...hahaha.



Lepas makan lepak2 sat borak2 dulu



Kerlassss ada fruit cocktail. Tapi Kak Engku tak makan, makanan yang ada Susu. Sorry yek!! Kak Engku manis2 ni kurang sikit tengok lah badan Kak Engku kan lawa jer..hahaha



Ishhh nyampah tau Filla ni dia paksa aku ngan Peej makan spaghetti...mulut bebel2 kata dia penat buat tapi kitaorang tak makan. Boleh ker macam tu...suka hati tetamu lah nak makan ker tidak kan!!



Holloh3 cute nyer



Kalau korang nak tahu Noy dengan Filla sama2 blur. Cuma aku ngan Peej jer agak bijak sikit...hahaha



Perut tu cover sikit ya...malu I



Tuan Belog dengan anaknya

Anyway thanks Radie n Filla sebab buat makan2 sedap sangat. Tahun depan buat lagi yek....I pasti akan datang.

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Irfa said...

dah lulus tu kak pilla masak utk ramai2. aku sedang mmbayangkan mcm mana rupa aku kalau masak utk ramai, haha

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak elly, bestnya kak pilla masak makanan berlauk. terliur tengok heeeee

Sakina Kushairi said...

lawak la kak elly ni. baca blog akak macam baca komik. ada je nak membahan kak pilla

tiga lalat said...

Wah. Hee sungguh cantik rumah itu.

Irz Zack said...

betol cakap sakina kalau baca blog kak elly ni macam tengah baca komik. lawak betol.