Nuffnang Advertisement

Wednesday, August 20, 2014

Kesayangan


Suka lah Filla ngan Peej tu aku panggil kesayangan. Eh! mestilah sayang kawan kan. Walaupun aku kakak diantara bertiga ni tapi nak harap diorang takut ngan aku mmg x lah terutama Filla dia jerit2 jer kakak dia yang cute ni. Kau ingat kau jer boleh jerit...akak punya suara lagi halilintar ya dik.

Buat masa ni diaorang lah yang paling rapat dengan aku. Kawan sekolah semua dah beranak pinak jadi nak keluar agak susah sikit macam tu jugak dengan kawan2 college. Kawan2 clubbing pun semuanya dah baik...hahaha. Disebabkan anak aku ngan Filla tuisyen sama tu yang tiap2 minggu jumpa dan aku rasa aku gemuk pun pasal Pilla ngan Peej diorang ni asyik ajak makan jer...hahaha

Walaupun diorang adik2 tapi kepala sama..kira kalau aku buat lawak diorang blh faham kecuali Filla orang dah lama gelak, kadang2 dah berhenti pun tapi dia baru nak mula gelak sebab baru faham lawak jenaka tadi..biarlah dia, tak boleh nak tolong blur nyer...hahaha

Minggu lepas ajak budak 2 orang ni gi Parkson aku nak hasut sikit beli barang2 dapur. Ini kalau nak open house jer barang tak ada lah, itu tak ada, ini tak ada...siap korang aku hasut sampai beli...hahaha dan selalu Filla akan termakan hasutan dan Peej pura2 macam tak terhasut tapi dalam diam2 angkat dan bayar. Ada banyak benda aku nak hasut budak berdua tapi pelan2 kang dia tak nak pulak ikut aku shopping. Ingat raya tahun depan nak seret diorang cari kain baju kurung awal2 dah 2 tahun aku dengar asyik tak sempat jer cari kain...siap korang ya.

Sebelum shopping makan dulu kat Madam Kwan..boleh lah tapi nak bagi 5 bintang Kak Engku rasa tak kot!!



Rojak buah...not nice




Filla ngan Peej makan mee hailam




Ini kak engku punya pun tak berapa sedap




macam pelik pisang ni kan!! hahaha




Korang jangan lah percaya ni gambar candid...Pilla kan nak cute jer dalam gambar. Nyampah!! hahahaha




Ini baru candid. Peej ni orang dia sampoi jer jenis tak kisah apa2 pun boleh tapi sekali dia bersuara atau bagi pandangan pitam lah korang kat situ...tak ada cover2 cakap tulus dari hati..hahaha.




Kitaorang tak suka berselfie...ya ker??hahaha. Agak kurang nak tangkap gambar kalau keluar2 ni makanan lebih penting...bergambar pun ikut mood jer. Tapi sekali bergambar gaya kena meletop...walaupun tak meletop pun..hahaha




Ini lah kesayangan saya!!



4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Jan@Afzan said...

Best jadi kesayangan akak kan.
Org yg baik ati memang akan jumpa teman2 baik macam kisah korang.
Mg persahabatan hgga ujung nyawa. Amin.
Eh, korang takde anak lelaki kan, kalau tak bleh berbesan. Huhu.
Suka tgk friendship mcm ni.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

pernah sekali makan di situ memang kurang umph rasanya.. fuhhhh.. nasiblah orang banjer..

memang terserlah kejujuran Peej setiap kali mebaca blognya...

Eh, Filla, dia selalu mengaku dia blur.. kannn

Filla said...

hahahah thank you KAKAK ELLY.. Auww terus rasa aku muda 10 tahun... Elly nak makan kueyteow soup.. Jom?