Nuffnang Advertisement

Thursday, August 7, 2014

Kerenah anak2


Yaya dan adik dah semakin membesar. Perangai pun dan semakin berubah cuma satu perkara jer masih kekal mereka suka buat iaitu video. Suka perasan jadi artis, jadi pengacara dan macam2 lagi lah. Sebijik perangai aku dulu2 tapi takat cakap dan nyanyi depan cermin lah. Ikat rambut tepi, letak lipstik sikit, pipi merah pun pakai guna lipstick, eyeshow konpem warna biru, pegang sikat yang konon nyer macam microphone start melalak jadi Siti Fairuz. Kenkadang nyanyi sampai keluar air mata betapa nak menjiwai lagu cinta tu...hahaha.

Kalau pintu bilik bertutup siap kunci aku dah tahu ini mesti tengah buat rakaman...hahaha. Aku biarkan jer diorang luahkan bakat terpendam tu. Anak2 aku kalau depan orang bukan main pemalu nyer tapi kalau tgk video macam tak sangka pulak boleh berubah 100%. 

Tapi aku pastikan semua yang diorang buat dibawah kawalan aku. Makesure password yang diguna pakai nama aku. Jadi setiap kali diorang download aku akan dapat message. Kenkadang menjadi satu hiburan untuk aku dengan En Win. Kalau tgk kat ipod video diorang macam2 vidoe ada..so cute. Benda ni semua kenangan untuk diorang nanti.

Lagu2 latest semua diorang tahu...ipod selalu aku akan bagi setelah diorang habis belajar itupun 1 jam lepas tu aku akan ambik balik. So diorang akan leka dengan benda2 ni semua. Menari dan menyanyi mmg hobi anak2 aku. Anak2 aku mmg gemar muzik dan aku tak akan sekat minat diorang tapi jangan sampai melampau.

Yaya sekarang aku dah start beli buku2 BM, Buku Peribahasa kalau tak satu benda pun tak faham. Belanga pun tak tahu ish..ish..ish...melampau sangat budak ni. Adik ok sikit sebab dia kalau diberi pilihan akan ambik buku BM. 

Meh! tgk vidoe2 diorang yang sempat aku download kat sini













11 comments:

fayreen mizan said...

I hate pink, mama! Haha... dia beri hints kaler bilik dia tu... :)

Jueliza Jamani said...

dedua girl.. anak saya dedua boboy.. pitam punya lasak.. syoknya ada anak girl..

Namee Roslan said...

Yaya muka mcm kak elly. Adik mcm en win. Suka tgk anak2 kak elly. Adorable. Esok dah remaja lagi lah ramai peminat. Lawaaa.

Atika said...

Yaya has the voice and the looks to be someone on tv :D comeeeeel hehe

Jan@Afzan said...

comelnye anak akak.. semua ada talent ni! seronok tengok! keratif budak2 sekarang kan

Bluehoney Ena said...

cute giler anak2 u.. how i wish i pun ada gegirl.. :)

Bluehoney Ena said...

cute giler anak2 u.. how i wish i pun ada gegirl.. :)

linda said...

One way or another tu lagu feveret saya jugakkk :D

Ely Suzana Sabudin said...

hi kak elly.. my name ely too :) im ur silent reader. this 2 girl's ur daugther? Ya allah so adorable kak. damn cute!

Shazwani Ramly said...

Nanti dah besar makin bijak diorang ni. Suka sangat tengok. Peminat menanti ni kak elly. hehe.

Shima Ahmad said...

Macamana Ellu train ur daughters to speak english ya? Suka tgk diorang cakap..fluent sgt. Anyway salam kenalan & selamat hari raya :)