Nuffnang Advertisement

Wednesday, June 25, 2014

Reunion Kawan sekolah...


Dah berbulan2 reunion baru nak cite...itupun sebab Kak Ton tgk gambar2 kat draft tetiba ternampak gambar ni...hahaha. Ayoyo sudah lupa topik yang dibualkan...takpe lah kita story jer apa yang terlintas kat kepala ni.

Kalau korang suruh pilih alam sekolah rendah, alam sekolah menengah, alam college dan alam pekerjaan of course aku pilih alam sekolah menengah giler cadbury seronok. Gi sekolah macam gi taman permainan jer...asyik bergelak jer. Best sangat waktu tu tak ada masalah langsung...kalau ada pun masalah boipren..itu dah macam masalah dunia bukan main berbincang2 dengan kengkawan. Satu lagi masalah dunia macam mana nak cari duit untuk gi Tea dance hari sabtu...hahahaha.

Kalau korang tanya subject apa yang aku suka waktu sekolah, jawapan dia semua subject tak suka...hahaha. Tapi yang paling tak suka Geografi yang peta2 tu..aku mmg benak sikit nak hafal sampai sekarang kalau En Win soal2 nama ibu negera macam nak mampus dia gelak kan aku...nyampah!! Dulu aku ambik Sastera...kalau part sajak tu lain yang di  baca lain yang Kak Ton maksudkan...hahahah. Cikgu sampai dah tak termarah dia bantai gelak jer bila aku uraikan maksud sajak yang di baca...ntah apa2 jadinya. Nasib baik SPM lulus..hahaha.

Kawan2 kat sekolah semuanya sporting, bukan kaki ngadu lantak korang nak buat apa janji jangan kacau aku...gitu kaedahnyer. Aku kawan dengan semua orang tak pernah ada musuh...ada gaks musuh tapi budak senior sebab jeles dengan kecomelan aku...puiiiii...hahaha.

Aku ni jenis nakal tapi masa yang sama tak brutal penakut...tunjuk brutal pun sebab nak eksyen ngan junior. Selalu gaks melawan cikgu tapi takut tu tetap ada. Dekat sekolah kitaorang ada sistem markah merit dengan dimerit. Setiap pelajar kalau mula awal tahun sekolah akan diberi 100 markah percuma. Tapi kalau korang melanggar peraturan sekolah nanti markah korang akan ditolak...kalau menolong cikgu atau buat baik kat sekolah markah korang akan ditambah. Hujung tahun bila check2 markah kelakuan Kak Ton -6... hahahaha, Giler nakal sampai jadi negatif...of course lah takut giler nanti kena soal ngan guru besar...maka merayu2 Kak Ton memintak cikgu menambahkan markah.

Dulu gi sekolah sampai form five pakai pinafore tapi bahagian dalam yang baju putih tu suka pakai baju lelaki yang kolar keras tu baru lah hebat nampak smart...sekolah tak bagi ya!! dia suruh beli baju pompuan tiap2 hari bergaduh ngan pengawas itu yang markah jadi -6.

Ingat lagi Form 1 masih baik pilih persatuan ala2 baik sangat 'persatuan bulan sabit merah' dengan 'puteri islam' masuk form 3 terus pilih 'school band' kira dah gempak habis lah sebab selalu keluar buat persembahan....muzik note pun tak pandai baca lagi nak eksyen...hahaha



Rasa waktu ni Form 5 kot...kalau ingat balik kenakalan dulu boleh tergelak2. 

Pernah sekali tu kitaorang gi Uncle Chili's kat PJ Hilton memalam...tipu mak bapak tgk concert padahal lepak ngan boipren..tiap2 hari ni berbincang nak pakai baju apa..kalau ingat2kan balik tersenyum sorang2.





Sekarang semua dah kawin dan kitaorang masih berkawan. Setahun sekali mesti jumpa dan lepak2. Tak boleh jumpa selalu nanti bosan. Haritu dah berbincang nak holiday sama2...trip nak gempak jer ker Europe..hahaha. Bila tengok gambar ni terasa rindu balik. 



Aliza...berkawan sejak darjah 1. Buat baik ker buat jahat ker mesti sama2. Ngan family aku pun dia rapat giler selalu tumpang makan tengahari rumah aku dulu...hahaha. Kitaorang tak pernah bergaduh, hidup asyik bergelak jer. 



Ginny...budak cina yang fasih berbahasa melayu. Sporting...kalau ajak ponteng laju jer setuju. Kepala giler jugak tampar budak lelaki selamba jer. Sampai aku pun terkejut...hahahaha



Ai Leen...ni pun fasih cakap melayu. Budak baik tak nakal, tak pernah ponteng sekolah pun tapi kepala giler, suka gelak cakap sikit jer gelak..hahaha. Cute jer!! Diorang semua ni satu kelas dengan Aliza aku sorang jer kelas lain...diorang ambik sastera omputih, Kak Ton ambik Sastera melayu. Bila time rehat jer baru berkumpul..baru bergossip.



Ruth

Jenis tak ada hal boleh borak apa jer..kepala pun sempoi..kalau bercerita muka bersungguh sangat...hahaha 

Kitaorang ber communicate guna whatapp jer sekarang ni!  Memasing busy ada anak2. InsyaAllah kalau free kita semua jumpa balik!!



2 comments:

Siti Aisya Ibrahim said...

seronok dengar kak elly cerita dlm blog...rase mcm berbual depan2 dengan kak elly... teruskan menulis ye... saya suke blog akak... :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak elly, bestnya masih contact eachothers dengan kawan sekolah. sheila cuma ada 5 girls yang bebetul rapat dengan sheila. heeee