Nuffnang Advertisement

Tuesday, June 24, 2014

Maafkan saya


Semalam Kak Ton termeroyan sekejap sebab orang mengumpat Kak Ton pasal beli handbeg ni. Kalau siapa yang kenal dan baca blog Kak Ton dari dulu mmg tahu Kak Ton penggila handbeg dan suka jer share2 dgn reader tak ada langsung niat nak riak. 

Rasa sedikit terkilan bila orang menuduh tanpa usul periksa. Bagi orang tak tahu meh Kak Ton explain...Kak Ton bukan lah orang kaya yang suka beli handbeg yang mahal2 giler...selalu bila Kak Ton bila beg berjemana yang mahal Kak Ton akan pakai sampai puas...puas maksudnya bukan lah belasah sampai lusuh..pakai tapi tetap jaga dengan elok. Bila Kak Ton dah puas hati dan ada jenama atau beg yang latest design Kak Ton akan jual yang lama dan beli yang baru jadi Kak Ton cuma bayar balance sahaja...baki yang perlu dibayar tu lah En Win akan bayar. Kalau tetiba Kak Ton nak minta RM10,000.00 kat suami sebab nak beli handbeg Kak Ton pun tak sampai hati baik beli set sofa kan.

Ia suami Kak Ton yang beli..bukan orang lain. Ini duit hasil titik peluh suami Kak Ton tak salah merasa kalau kita mampu. Setiap orang ada keinginan kalau kita rasa mampu untuk beli...beli lah tak ada siapa melarang itu duit korang. Kenapa nak pertikaikan kemampuan orang. 

First time waktu Kak Ton nak merasa bila beg berjenama...Kak Ton tanya diri Kak Ton dulu layak ker pakai mahal, tapi En Win kata beli jer kita...esok kalau tak nak jual lah balik. Tak pun simpan untuk anak2. Kak Ton pernah beli tapi pakai sorok2 sebab takut orang mengata..takut orang menjeling tapi En Win bising marah suruh kak Ton pakai jer tak perlu takut2...sampai macam tu sekali perasaan Kak Ton.

Bagi yang mengata dan bercakap belakang Kak Ton...Kak Ton tak marah pun sebab mungkin korang tak tahu cerita sebenar tu yang sedap mereka2 cite jer tanpa usul periksa. Puasa nak dekat dah ni Kak Ton dah maafkan korang...cukup2 lah bersikap dengki ni tak baik. Tak elok mengata kalau kita tak tahu hal sebenarnya. 

Maafkan Kak Ton kalau apa yang Kak Ton tulis menguris hati pembaca...manusia berubah mungkin dulu Kak Ton tulis lain sekarang tulis benda lain pulak. Tegur lah dengan elok jangan sampai mengaibkan orang. Hari ni korang puji esok korang menghentam. Tak mo ya...Kak Ton minta maaf ya!!


34 comments:

Unknown said...

cayalah kak ton.....0-0 ok :)

MummyKD's said...

saye ok je akak nk pakai handbag mahal ke murah. heheheh..x de kesan kt kite kot? asal happy dah la. kite pun tumpang tgk je la...kikikikikiki

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ala kak Elly matching je akk ngan beg tu ...tak p pakai je ..saya suke akk cakap berterus-terang sikit pun tak nampak show off :)

Lin said...

suke sgt dgn kak ton.. :)

watie mohamad nosdin said...

sebuk je nk kutuk..g kutuk org lain la..kan kan...

rohayaroy said...

elly... akak ni jarang2 bagi komen.. hehehe takpe2 beli je.. janji kakton puas dan mampu.. puas dan mampu itu yg penting... hehehe tumpang happy jugak tengok kakton dan family happy dan berjaya.. jadikan inspirasi untuk orng diluar sana.. hasil keje keras dari titik peluh sendiri kan..

Andra Xalia said...

Eh sapa lah yg dengki bagai ni. Sepatutnya kita tumpang gembira org dpt hadiah best utk anniversary. Kalau nak, pujuklah suami sendiri beli or kumpul duit sendiri. Dengki dan kutuk ni dpt apa? Dpt dosa je. Baik kumpul duit puaskan hati sendiri.

Kak Elly teruskan menulis dan share berita gembira ya. Hari2 i visit blog ni sbb Kak Elly lawak dan sumber inspirasi saya utk tidak menjadi malas dan berkerja lebih kuat utk anak dan family. (dan semangat utk kumpul duit beli handbag LOL)

Anyway congrats on your 12th Anniversary. Semoga berkekalan abadi :)

siti said...

adoila dah suami izinkan, ada pulak org nak pertikai... kesian kakton lagipun hadiah anibesewi kot...haila maknusia. mcm ct ni beli beg2 mahai cani lagi la org mengata hihi sbb keje gomen jer pun tapiii dah ada saving apa salahnyaa nak merasa kan kakton ;) suka jer tgk kakton pakai beg cenel tuh

Sara Ismail said...

sy tak penah rasa orang yg tunjuk barang dia beli sebagai menunjuk2. dah dia mampu, biar la dia nak beli. sape yang tak mampu tu, duk diam2. saya mampu tengok je. then berangan & berdoa la moga2 Allah bg jalan untuk kita pon mampu pakai yang sama.

Filla said...

sejak kenal elly dari dulu hingga sekarang.. memang tau dah elly ni penggila bag.. kalau dia berkenan, dia tak kira, bag mahal ke bag murah pon elly pakai.. janji dia suka.. berhentilah berprasangka buruk-buruk ni.. biarlah kak ton tu bahagia.. dia tak kacau orang pun.. i love u popo ;)

(-.-) said...

kak elly, jangan comel sgt jadi kak ton boleh tak? hahaha. everytime baca kak ton tu then bayangkan muka kak elly mesti rasa kelakar. anw. peduli je la kata-kata org tu kak, mengumpat byk2 pon depa nak pegi mana je? xoxo

Samrizat Sazli Samsudin said...

Lelaki kalau pakai Emas hukumnya haram. Minta sampaikan pesan saya pada suami Pn ya.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kenapa yg dengki.. Kak Ton ada mintak duit diorang ke???

takpe Kak Ton, yang penting kita enjoyyyy!!

suerynn.adie said...

eLLY i Jelly tgk your handbag... Happy anniversary... beli beg tak mintak duit org lainkan???? Guna duit laki tak pe I likee....

suerynn.adie said...

eLLY i Jelly tgk your handbag... Happy anniversary... beli beg tak mintak duit org lainkan???? Guna duit laki tak pe I likee....

zurayusoff said...

ada org yg bila tgk org lain pakai bag chanel = tak terkesan pun.
ada org pulak = rasa sakit hati sgt
pokok pangkalnya hati sendiri yg perlu dinilai.dan bukannya kita tuduh macam2 pada org lain.dan apabila hendak menegur itu tegurlah dengan cara org itu akan berfikir balik dengan kata2 kita dan bukannya sakit hati dgn kata2 kita.

ieyka dinda said...

Saya nie kak elly kalau mampu memang teringin nak berCHANEL hehe.

Rase semua pompuan mesti dlm diam simpan keinginan nak ada designer handbag. Jadi jangan la sebab kite xmampu pakai, kite perlu kondem org kan?

Kena kuat berusahaaaa sebab sy pun nakk. InsyaAllah.

Support kakton always!

tapak kaki said...

Cheerlah kak and enjoy with ur new Channel!

tapak kaki said...

cheerlah kak..just enjoy with ur new channel gtu..!

ikafantasi said...

i suka je kak elly cite ape pon..org dengki mmg mcm tu kak..ignore je k
anyway, Happy anniversary

Asma Azuani said...

akak....pedulikan ape orang nak kata...we cant please everyone bak kata omputih.

yang penting akak bahagia...biarkan mereka berkata2..dah penat nanti senyapla orang tu nanti. :)

Farah azhar said...

Mmg kita takkan dapat puaskan hati semua org kak . Mesti ada jaaa benda yg tak kena kat mata haters2 ni . Jadi , kita abaikan ja diaorang . Yg penting , Kak Ton happy , readers pun tumpang happy !

Afidah Azmi said...

betoi tu kak Ton...manusia memang adat tak boleh tangok owg lain senang...

A.I said...

haiyoooo! punnnn ada gak kan org gitu. rezeki masing2 la..ish. takpelah kak ton, lantak pi la dgn yg mengata tu..yg penting uols hepi & loving2 couple. kita anggap je org camtu takde life sendiri. gitewwww

anna hashim said...

biar kan je org mcmtu...cemburu tu sebenarnya..nak puaskan hati smeua org ni susah kak ton..lantak kan..bukan duit diaorg pun kan? senyum sket kak ton :)

~ Z a N n A ~ said...

Alaaa kak..biar jeee.. tu sume dengki ko jgn layan..biarlaa
dah laa ni blog akak...akak suke..bukan pakai duit dorang pon
aku plak emo...haihh
lagi satu..kalau bab mcm ni
tak pernah abis..
biar kan je..
ok bhai :)

Meg-ct said...

hihi sian kak ton... sabar yer kak ton. bak kata pepatah mulut tempayan buleh ditutup. mulut joyah,senah, bedah, kiah, jaafar, semeon dan lain2 tak boleh nak ditutup. bila mereka dah puas mengata mereka senyap le tu. kak ton ilek2 sudah.

Siti Aisya Ibrahim said...

alah, akak jangan pedulikan apa orang nak cakap...kita susah ke, senang ke, diorang bukan nya ambik tahu... mengata orang memang diorang pandai! hahaha

Princess Bunny said...

Hey Elly. I don't really leave comments. But I personally think that you do not have the need to apologize for this. =)

Please ignore those who are jealous to mengumpat about you and live your life!

(‘∀’●)♡

hani noordin said...

tak yah apologise. tak suka then jgn baca blog u lah kan.... for me org2 yg kata riak ni org yg jeles. saya sdiri pun tak mampu nak beli yg mahal but if ada org nak share apa dorg beli...why not? ni semua org yg ada sifat judgemental.

Mama Lynd said...

You don't have to apologize for every good things that you have..

People come to your house and critic everything in your life because they don't have it.

I love your write.
I love the way you love your "weakness"..

i can see the same "weakness" that i have but i feel amazing how you love it.

Yeahhh.. People will see from lots of angle.

So you don't have to explain to make people have a same thought about you.

Just continue write about your life..
Love your smile..
Every time after read your rumah, i always have a big smile..
Berjangkit nak senyum "besar"..

Do you realize that you have a very stretchable smile?

Haaa.. da macam buat entry dah.
Just want to make you feel better.

mummy_icha said...

Hai kak ton. Dlm hidup ni, kita tak dpt nak buat semua org senang dengan kita. Pendapat berbeza2. Kak Ton just be happy dengan ramainya peminat Kak Ton kat sini, drp terasa hati dengan sedikitnya yang mencemburui keberuntungan Kak Ton.

"Not all will love u. There will always be some who hate u for no reason or without even knowing u. Thus is life. Smile & Move on" - Mufti Ismail Menk. :-)

BaNaNaS! said...

aloooo che tonnnn.. apsai terkesan ngan pendengki tuh??? phuiii dia sekali... jeles la tewwww... suh dia terjun banggunan jgn keje nk ngata org jer.. org beli beg jeles, org laki sayang jeles, org lebey lemak tak plak dia jeles bodow tak bley blah.. kalu si pencaci tu baca sedar lah ko mmg BODOW tak bley bah hokeyy..

NURUL ALI'IM -ZAINAL ABIDIN said...

Ignore jer unknown yg kita x prlu pun 'known' ni kak. Org suka buang batu simpan tangan mmg mcm ni. B.O.N.G.O.K kot. kita skit hati tertambah plak dosa kita kan, free2 jer.
Suka jer tgok akak pkai handbag mahal2, sbb akak x prnah tnjuk n ckap pun, ootd pun x pernah buat..ahaksss. Klu tgok gmbr akak usha beg dulu sbb suka lah tgok beg tu. x dpt x pe, tgok gmbr pun jadi lah. ;)