Nuffnang Advertisement

Thursday, June 19, 2014

Jaga baby!!


Rindu nak cium bau baby…dah hampir 8 tahun tak dengar baby menangis memalam. Rasanya nak mandi kan baby pun Kak Ton kekok agaknya.

Adik En Win baru habis berpantang, tapi lately ni kurang sihat sikit, MIL pulak busy menjaga FIL yang kurang sihat tak sampai hati pulak aku tgk MIL aku nak jaga sana sini. Faham macam mana letihnya jaga orang sakit lepas tu nak tgk baby lagi. So lepas bincang ngan En Win kitaorang decide kalau free aku akan bawak baby balik dan jaga waktu malam sehingga Shira betul2 sihat. Tak pun ambik dia lepas kerja malam sikit baru hantar balik bg MIL aku rehat sikit. Ini dah malam kedua Kak Ton jaga baby….OMG!! sangat2 letih ya….hahahaha.

Baby menangis dan terjaga 2 jam sekali…bila angkat baby sondol2 nak breastfeed…holloh2 sian lah baby Redza. Dah biasa sejak pantang breastfeed tetiba tak dapatkan. Mula nangis ok lagi gagah bangun masuk kali ke 4  aku tolak En Win…En Win tolak kaki aku…hahaha. Tetiba aku dengar baby macam senyap jer rupanya En Win tengah hulur jari dia kat mulut baby tu suruh hisap....woi!! tak boleh harap betul…macam ni nak tambah anak lagi..No way!! Berlari aku buat susu sayup2 dengar suara En Win dodoikan baby…korang tau tak dia bukan tepuk2 badan baby tu tapi dia tepuk kat bantal sambil mata pejam "diam ya mama tgh buat susu tu" iyolah bang ooi!! patut lah baby tu tak berhenti menangis. Ish3!!

Rasanya nak tambah anak lagi tak kot…kemalasan Kak Ton sangat lah memuncak sekarang ni…tapi kalau ada rezeki tak tolak..hahahaha!! Tapi rasanya kilang dah tutup kot…takpe lah Redza kan ada.




Mama sayang Redza…don't cry ok!! Mama dah letih bangun 8 kali…hahaha

9 comments:

Shazwani Ramly said...

Comelnya Kak Elly jaga baby.

annapeje said...

haha kesian mama sure tido bedengkur lps neh :D

Suraya said...

preggy lg lah elly...mst comel kalau popo pakai baju peknen..hehe

Mama Eqalicha said...

Sweet pic ever :)

siti khalijah said...

nice pic...:)

amir balqis said...

Cute sgt!

Lavender violet said...

aloo sweetnye kak elly ngn baby...
hrp2 dpt la tgk kak elly pakai baju pegnen..mesti vogue ahaaks

sara82 said...

comelnya pic tu... tips kurangkan letih ialah bawak masuk bakul susu baby dlm bilik,kalau saya air masak dah siap2 buh dlm botol,kang baby jaga just masukkan air panas skit,n tuang susu yg kat dlm bekas susu tu..kejap je cepat siap...

Siti Aisya Ibrahim said...

comel je kak elly ni...kite xde anak lagi, xtaulah kite nnt camne jage baby... hahahah :D