Nuffnang Advertisement

Wednesday, June 18, 2014

Ipoh


Last week ada kerja sikit kat Ipoh uruskan Majlis Pertunangan boss kecik. En Win tak bagi aku drive sorang2...ala sebenarnya dia tak boleh hidup tanpa diriku, cuma tak nak mengaku jer, tak yah sorok2 perasaan tu Pa...kahkahkah.

Bawak budak2 dengan mak sekali...ajak abah tak nak ikut pulak...eksyen sangat abah ni. Dia kata standard dia overseas jer...hahaha.

Kitaorang bertolak ku 10 pagi dalam kul 12 tengahari dah sampai..ngam2 time lunch. Guna waze cari kedai Vanggey nasi kandar tgk2 ramai giler orang..beralih ke kedai Nasi Ganja...kenapa nama nasi ganja jangan tanya dah mmg namamyerrr itu, jadi jgn persoalkan....muahahahaha



Beratur panjang tempat ni...tapi sebab nak rasa sangat nasi ni sanggup Kak Ton beratur



Ramaikan...



Gini rupa nasi nyer. Komen Kak Ton biasa2 jer Kak Ton rasa Restoran Kayu lagi sedap kot...ini komen Kak Ton ya!! kang marah orang Ipoh..haha

Lepas selesai kerja kat Hotel uruskan check in semua petang up status kat facebook tanya pasal tempat makan kat Ipoh...gitu jer hidup Kak Ton kan makan jer lah kerja aku kan...hahaha. Ramai giler bagi suggestion, baik2 reader Kak Ton ni.



Gerai  Nasi Goreng Udang



En Win order Mee Kicap



Kak Ton order Nasi Goreng Udang. Fuyoo!! ini dah macam udang goreng nasi...melambak udang dia bagi sampai kembang2 tekak Kak Ton...hahaha. Rasa boleh tahan harga tak ingat dalam RM10 - RM11 macam tu.



Mak order Mee Udang yang ni udang besar2 dalam 6 ketul. Harga RM15.00



Esok pepagi En Win siap2 bawak mak angan budak2 gi Tambun Lost World. Kak Ton tak dapat pi kena uruskan apa yang patut. Datang Ipoh pun sebab bekerja tak akan Kak Ton nak bersuka ria pulak kan. Tapi jeles lah jugak diorang dapt gi mandi2 ni...haha



En Win asyik hantar gambar jer...sengaja nak bagi aku jeles. Tapi i don't care...haha. 



Kiddos

Budak2 mana yang tak suka gi tempat2 macam ni kan!!



Tuan belog dah bersiap sedia ke tempat majlis



Hantaran kedua belah pihak...Majlis ni kalau ada masa Kak Ton cite nanti ya!!



Amboi!!



Pandai En Win gembirakan hati bebudak...banyak benda korang dapat naik ya..kalau ada Kak Ton mmg tak merasa lah nak bersampan2 ni sebab aku malas aktiviti lembab macam ni.



Rumah hantu!!



Yaya



Gajah pun ada!!



View di Tambun





Mak malas nak mandi..so En Win suh mak duduk jer tengok menantu dia mandi....kurang ajar sangat ni!!

Dari 10 pagi diorang berendam sampai kul 4 ptg sampai terbakar kulit sorang2 sebab panas. Balik semua pengsan kepenatan



Ingatkan nak balik besok tapi En Win takut jem so malam tu jugak bertolak balik...sebelum tu dapatkan info tempat makan kat reader. Gerai ni berdepan dengan Majlis Bandaraya Ipoh...sup kat sini boleh tahan lah.



Jom balik anak2....bye2 Ipoh





Gambar tak ada kena mengena dengan cerita...hahaha

Hampir berjaya memujuk...En Win dah hampir mengangguk. Pengsan 8 kali...hahahah

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

baru rasa macam nak ke ipoh

Cik Puan Fairul said...

kak ton,nasi goreng udang tu gerai pak cik saya...udang memang melambak2....heheheheheh...cantik sungguh chanel ittewwww....

RadenMaizatulAimi said...

Kak Elly, kalau pegi makan nasi ganja kene mintak kari daging dia. Kari daging dia serius terangkat.

Asma Azuani said...

kak elly....memang ohsem la henbeg tuh. hebat sangat ayat memujuk akak tu...nanti dah dapat hadiah tu jangan lupe update belog! hahaha

Mama Eqalicha said...

Ya Allah... x tahan tgk nasik grg udang tu!!!

Rase mcm skang gak nak g Ipoh...

Chekgu Azrine said...

Mengancam hndbag tu..eh!!

Ezass Myluvitamin said...

wahhh cayalah elly.. i yg duk ulangalik ipoh xtau kt mana nasi goreng udang ni... hehehehe bole bg exact location....

u shud try g mkn mee udang kt tronoh lg mabeless...ada gerai nasi goreng kambing jugk..

nway luv ur blog hehehe...

do visit mine...wwww.myluvitamin.blogpsot.com

Ezass Myluvitamin said...

tq elly promot ipoh pulak.. bole bg exact location utk nasi goreng udang ni tak... i duk ulanglaik ipoh pun xpenah pegi kedai ni..menarik laa...

if u dtg area Tronoh pun ada mee udang best... nasi goreng kambing jugess..

fbpage:myluvitamin
wwww.myluvitamin.blogspot.com

Elly said...

Ezaas: Dekat Lembaga Air perak dekat BSN besar. Bukak kul 5 keatas

nadia said...

kenapa akak elly skrg lmbt update...sehari smpi 10kali saya bukak tutup blog kak elly...tp xb'update..frusttt tau x?????? errrrghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

izz zac said...

oohhh that bag..so edgy!...must have it!must have it!mcm baca mantra pulak haha!

Elly Zan said...

Ni orang Tambun nak komen.

Seksinya patung belakang Yaya masa mendulang bijih tu. Ahahahah.... #SalahFokus

==============
http://belajar-awal.blogspot.com/

Elly Zan said...

Ni orang Tambun nak komen.

Seksinya patung belakang Yaya masa mendulang bijih tu. Ahahahah.... #SalahFokus

==============
http://belajar-awal.blogspot.com/

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, lost world of tambun best.. pernah pergi sebelum ni under blogger. tak sabar nak repeat dengan family ~~~