Nuffnang Advertisement

Thursday, June 5, 2014

Ikea lagi....




Assalamualaikum, sengaja selfie pepagi ni bagi korang terperanjat sikit...hahahaha. 

Semalam seharian frust tengok youtube budak 'pailing' tu. Bukan main samseng korang ya...aku kalau jadi mak budak mangsa buli tu mau aku tampar sorang2 bukan tampar ngan tangan ya aku tampar ngan kaki jer. Adoi!!! aku dulu mmg nakal tapi tak ada sampai jadi Pailang macam ni, itupun setakat cucuk jarum jer kat sorang budak India tu....tu pun aku cucuk sikit jer lepas tu lari lintang pukang. Belakang Cikgu bukan main aku pung..pang..pung..pang depan cikgu muka aku jadi pucat. Mana lah kepala otak budak2 sekarang ni..dah lah buli orang videokan pulak lepas tu gi publish kan pulak kat youtube...itu mmg cari nahas namanya tu. "menempah maut" kata orang tua2. 

Satu lagi yang kes rogol tu belasah budak perempuan beramai2 sampai 38 orang tu...adoi!! giler lah korang ni...sedapnya tak sampai 2 minit seksanya 20 tahun korang kena nanti. Itu lah yang aku risau anak2 aku berkawan lantak lah nak cakap aku konkong janji anak aku selamat. Dari pengalaman hidup aku lah...korang boleh beri kebebasan kat anak2 tapi pada masa yang sama sentiasa pantau anak2 korang dari jauh dengan siapa dia berkawan, mana dia pergi semua tu kena ambik tahu jangan lepas tangan. Sama2 lah kita doa semoga anak2 kita semua tidak tersalah arah...Amin.



Seperti yang dijanjikan Kak Ton nak tunjuk hasil kain langsir yang Kak Ton beli kat Ikea tapi telah dijadikan benda lain...



Alas Meja...hebatkan!!

Tahun ni Kak Ton punya alas meja sama ngan kak pilla...actually kain ni filla pilih dulu tetiba Kak Ton tebekenan pulak...lantaklah ada aku kesah janji I suka. Filla nak jeling biarkan perempuan tu...hahaha. Kata BFF haruslah sama kan. Peej hebat tak pandang langsung pilihan kitaorang diam2 pilih kain lain tau2 dah potong jer kain langsir tu...haha

Meja makan Kak Ton untuk 8 orang kain yang diperlukan hanya 2.5 meter jer. Tempat letak tisu tu pun dari Ikea giler murah cuma RM9.00 jer.



Ini pun kain langsir tapi Kak Ton jadi kan Kusyen Cover...bila dah tengok hasilnya tepuk tangan kat diri sendiri...haha. 

Seperti biasa En Win buat2 terperanjat "bila u beli ma...cantinyerrrr"...kalau nak tunggu dia lagi 8 tahun pun tak tahu kusyen ni ada cover ker tidak. Itu sebab kalau nak  beli barangan untuk rumah aku suka jalan sendiri lantaklah idea aku bernas ke tidak janji aku puas hati...jangan berani nak cebik2 kan mulut tu, mmg amukan lah yang akan berlaku...hahahaha.



Ini hall rumah Kak Ton...kebanyakan barang semua dari Ikea. Kotak hitam & putih tu, kusyen cover dan carpet semua beli dari Ikea. Itu sebab Kak Ton akan masuk Ikea setahun 2 kali jer sebab Kak Ton akan jadi perempuan giler kalau pergi kesana....hahaha



Cabinet ni target nak buat hujung tahun, projek ketiga. Itupun kalau boss bagi bonus lebih..hahaha. Nak buat pantry macam ni, dah usha bakul2 dan laci ni semua boleh dapatkan dari Ikea cuma tinggal nak ukur jer nanti. Tapi angan jer lah dulu...kang tak dapat bonus melopong pulak mulut aku. Benda macam ni tak payah tunggu suami sebab baru bersuara jer dia akan jawab tak penting...guna apa yang ada. Dari sakit hati baik aku guna duit sendiri...kata rumah ku Syurga ku...kannnnn...jadi jgn lah berkira sangatttt.

19 comments:

ALONG SURI DAHLILAH said...

memang nice la kak elly... teruja nk g ikea...

Norliza Romizi said...

sama la kita kak, saya pon asik ke ikea je, gila box dia. haha

permatabiru said...

haha setuju nak beli apa untuk umh guna duit sendiri je..laki x kisah sgt pun..

diyana said...

samela kak..g ikea sy dh jd cm pompuan gler.nasib jauh haha..suke la bile akak bukak topic ni ngEE :D

Nurulhuda Abdul Latip said...

Memang cantik rumah kak ton..Saya pun ni tak g lagi ikea tahun ni..Maklumlah dok johor..

Liyliz said...

mg awesome kak elly

Nuraihan Ibrahim said...

Kt mne jahit cover tu...

Chekgu Azrine said...

Cantik dan simple ruang tamu kak elly..thumbs up berjuta2 kali..

mia said...

ehh..jumaat lpas sy nmpak k.elly kt ikea..kikiki..tp sgan nak tegur.

Siti Aisya Ibrahim said...

akak elly ni menyebabkan kite pon nak beli barang hias2 rumah...tapi rumah sewa je ni, camno tuh...xtau lah bile dapat duduk umah sendiri nye tuh...

Siti Aisya Ibrahim said...

akak elly ni menyebabkan kite pon nak hias2 rumah jugak...comel lah... tapi rumah kite sewa je...bilelah nak duduk rumah sendirinye tuh...

Wizana Arbain said...

Anta jait cover tu katner elly? Kemas lah jaitan dorang. Share plsss :)

Siti Aisya Ibrahim said...

lupe cakap, cantek baju kak elly mase selfie tuh...i like!

Andra Xalia said...

Sis Elly bila nak update blog lagi? Cpt laaa..

Andra Xalia said...

Sis Elly bila nak update blog lagi? Cpt lah update...

zarina shungib said...

cantiknya .. tp barang di ikea semua memang classy2 klu pandai decorate memang menjadi.. :)
http://vitaminsayasekeluarga.blogspot.com/

Rashidah Abdul Shukor said...

cantiknye rumah akak!

Rashidah Abdul Shukor said...

cantiknye rumah akak!

Miss Moon said...

kak ton oooi aku ada beli sarung kusyen utk nko ...sempena sessi berbalas pantun ari tu

aku tak sempat nak gie jumpa nko so aku posto posto aje bisa tak nokssssss