Nuffnang Advertisement

Monday, June 23, 2014

12th Annivesary


Alhamdullilah...perkawinan kami dah cecah angka yang ke 12 tahun. Sekejap betul masa berlalu kami masih bersama dan cinta kami semakin kuat. Doakan kebahagian kami, hanya mati sahaja yang dapat memisahkan kita...fuyooo ayat jiwang Kak Ton hari ni melampau..hahaha.

Susah, senang, jatuh dan bangun alhamdullilah kami dapat tempuh bersama. "Pa I love u so mucccchhhh...alhamdullilah Allah berikan jodoh yang terbaik untuk aku dan bapa terbaik untuk anak2 kita.

Ok cukup jiwang2 pagi ni kang korang terguling2 kat depan computer...hahahah. Selalunya Annivesary kitaorang prefer celebrate berdua jer...cari tempat makan yang special dan romantik ataupun book hotel yang cantik2 untuk stay semalam berdua sahaja tanpa anak2. Tapi tahun ni agak berlainan sikit kitaorang decide bawak anak2 sekali. Minggu depan sebelum puasa jer baru makan berdua. En Win tak romantik tapi aku selalu paksa dia jadi romantik...hahaha.

En Win ingat semalam nak bawak makan buffet kat Majestic Hotel, tapi Kak Ton bangkang..hahah. Kalau buffet nanti sibuk duduk bangun, duduk bangun jer sebab nak ambik makanan. Kak Ton prefer makan ala carte jadi tak ada nampak kelam kabut gitu. Pikir punya pikir kitaorang decide makan Hi tea jer tapi boleh semua tempat fully booked....prefer Orchard Room kat Majestic ataupun Carcosa tapi dua2 tempat ni penuh. 



Google kat internet ada satu tempat Hi Tea yang cantik..Grand Hyatt Thirty 8 nama Restaurant tu.



Tapi alahai sikit sangat dessert nyer..celah gigi aku jer ni. Tapi En Win kata tak apa sekali sekala jadi orang kaya makan sejemput2...hahaha. Bagi anak2 merasa makan tempat2 macam ni.



My family!!

Budak2 sekarang melampau eksyenyer nak minum pun Starbucks jer nak Ice mocha blended jer kopi O tak pandang langsung. 



Kiddos!!



Kalau 12 tahun yang lepas...kurus jer kitaorang cuba kau tgk sekarang...hahaha.



View kat Thirty 8 Restaurant ni cantik sangat...sambil minum petang sambil berborak. Tapi pendapat Kak Ton tak berbaloi datang ke sini mahal utk Hi Tea RM88++ kalau dinner lagi meletup mahalnya RM190++ per person. Datang untuk lepak2 coffee boleh kot!



Kerana tidak membeli monopod lagi jadi gambar selalu tak lengkap.



Yaya dan Adik



En Win bukan susah dah jaga pun...masak jer apa dia makan tak pernah complain pun..tapi jgn bagi dia bubur nasi mmg tak sentuh langsung lah jawabnya. Dia suka makan western food tapi bini dia orang kampung terpaksa lah makan nasi jugak...haha. Kalau nak makan western nanti dia akan masak sendiri.

Tak pernah nak fikir masalah pun walaupun masalah seberat mana pun dia cool jer...dalam diam2 tu aku tahu dgr tgh berfikir. Kerja kuat untuk keluarga dari kami susah dan sekarang alhamdullilah sangat dengan kehidupan sekarang.



Sakit jiwa aku tgh dessert nyer sikit bebenor



Ikut siapa lah korang ni!!



Holloh3...anje sangat ni...hahaha



Ini lah buah hati dan nyawa kitaorang berdua. Lately En Win ada hint2 nak tambah anak lagi...aku macam betul ker laki aku ni nak anak lagi...haritu pun trial jaga anak orang habis disumbatnya jari...hahaha. InsyaAllah kalau ada rezeki...doa2 kan lah ya.



Tuan belog sebenarnya dah malas nak beranak kecil...dah senang dah sekarang tak yah fikir nak bangun malam2 lagi. Budak2 berdua tu pun dah tak menyusahkan kitaorang semua boleh buat sendiri nak start semuanya balik kena persediaan mental dan fizikal gaks ni...hahaha



Waktu2 special macam ni baru masing2 nak tunjuk romantik. Kalau tak busy memanjang jer. Aku ada gaks tanya dia nak apa Anniversary ni aku mmg  tak ada idea nak beli apa..En Win tak nak apa2...kalau dia nak nanti dia mintaklah....ok lagi senang kerja aku.



'Selfie Time'



Dah besar anak mama



Adik


Me and Yaya



Tak perasan langsung haritu kitaorang semua pakai warna putih..nampak cantiklah pulak dalam gambar. Syukur alhamdullilah aku dikelilingi anak2 dan suami. Tak boleh terbayang hidup tanpa mereka. Kebahagian seorang ibu bila anak dan suami berada disisi...Kak Ton emo lagi.



Kiss sikit...hahahah



Akhirnya beg idaman approved!! hahaha. Lagi 2 hari nak anniversary tetiba En Win bersuara "Ma u nak beli beg tu belilah" Fuyoo...tertelan ailio aku. Pa sebenarnya i mintak main2 jer tetiba u setuju pulak...thanks laling!! 



Adik ni belum lah nak tinggi...beasr tu jer anak mama sorang ni.



Disebabkan En Win tak puas hati dengan makanan Hi Tea kat Grand Hyatt tadi dia ajak makan Hi Tea sekali lagi kat pavillion. Suka hati kau lah bang!!





Lepak kat TWG Tea, Pavillion. 



Baru puas hati En Win..ada macam2 makanan...hahaha



Kak Ton makan ni jer...aauuuuwwww



Budak2 makan Lamb chop.

On the way nak balik dalam kereta En Win whatapp kat KaK Ton ayat2 En Win kat Whatapp benar2 menyentuh hati Kak Ton tak sangka sedalam tu dia sayangkan Kak Ton...I Love u to Pa.



Drama air mata...anak kat belakang tercengang2 tengah gelak2 tetiba mak dia melalak. 

Happy Anniversary Sayang!!




33 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tahniah kak!! Semoga ikatan yang terjalin kekal berpanjangan selamanya!!!

Farah Waheda Wahid said...

happy anniversary kak elly, semoga berbahagia sehingga ke jannah...

Irfa said...

tiba2 aku rasa nak bergenang airmata wpun x yahu pun apa en win wsap kt ko tu, huhu. moga bahagia smpi sorga

Cik Puan Fairul said...

happy anniversary kak..semoga akak bahagia disamping suami dan anak2...

Norma NML said...

Happy 12th Anniversary Elly..semoga kekal bahagia berkekalan disamping suami dan ank2 yg comel tu :-)

BeLLa de ViE said...

Congrats akak... alaaaa bila tengok pic yang last tu air mate saye pun rase macam begenang je ni.. Moga ikatan akak dan family kekal hingga jannah. InsyaAllah amiiinn...

CikPuan FiDa said...

hepi anvsry kak ton.. tgok gbr kak ton yg cengeng tu trus sy rs nak tercengeng plakk..adoiaii..
smg bhgia slalu di smpg kluarga trsyg ya kak tonn...

Shazwani Ramly said...

Semoga Kak Elly bahagia di samping suami tercinta dan anak anak yg cantik comel. Heeee. Yaya dengan Ameera tu makin besar makin cantik macam mama dorang :)

ruziyatul mona Adzibi said...

Happy Anniversary... tengah senyum feeling2 baca..tetiba muka akak teriak terus rs sebak sama.. huhu.. happy for u kak!

Unknown said...

kak ton...xmau sedih2. cter la plak psl hnbeg yg hensem tu :)

Asma Azuani said...

happy anny kak, moga perkahwinan akak bahagia hingga ke syurga, aminn.

henbeg tu...henbeg tu...amboiii sangat okeh! hahahahaha

siti said...

hepi anibesewi kak! btw cantek baby boy tuh! new medium size huhuu

nur atiqah said...
This comment has been removed by the author.
nur atiqah said...

so sweet lah kak elly. anyway hepi anniversary. =)

Filla said...

alamak, ko nangis pon lawa caner nie? hahaha.. kewl bebeh kewl... happy anniversary my friend ;)

Norliza Romizi said...

kak elly happy 12th anibeseri kak!!!

ieyka dinda said...

Happy anniversary kak elly. Moga dipanjangkan jodoh hingga ke syurga.

Cer share sikit whatsapp en.win tuh hehe *kepohci mode*

fayreen mizan said...

Congratulations Elly n En. Win... semoga berkekalan hingga ke jannah... muka masa pic menangis tu nampak angelic je... nampak muka ayu n suci murni sgt :) p/s: count me in kalau dah sampai masa nak let go handbag hensem tuh... hehe

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

airmata Kak Ton??? Kak Ton jngan nangis nanti tetiba kl banjir dah jadik duyung plak Kak Ton.

Happy Anniversary utk Kak Ton & En Win.. akak doakan semoga cinat kalian hingga ke syurga abadi, Aminnn YRA..

izza said...

happy anniversary n taniah kak elly n en.win...sedih pula tengok gambar yang last.. semoga kak elly dpt baby boy..hihihiii

izza said...

happy anniversary n taniah kak elly&en.win..semoga kak elly dapat baby boy..hihihiiii

Shima Ahmad said...

hi elly..selama ni baca je x prnh komen..tetiba arini nk komen sbb tersentuh tgk gmbr last tu. happy anniversary ye! mmg suka sgt tgk fmly elly..sy baca dari first entry smpi la skrg..semoga berkekalan hingga ke Jannah!
p/s seluar cantik! beli mane ye?

Lola said...

Happy 12th anniversary Elly & hubby..

Gmbr paling i suka ialah yang last tu... EPIC betul nanges hahahhaha

GLY.CHINTA.QASEH said...

Tahniah kak elly...semoga ikatan perkahwinan akak berkekalan sehingga akhir hayat..so sweet couple!

li n said...

Happy anniversary kak elly...moga segala doa dimakbulkan. Amin.

Ubj Jahan said...

Happy anniversary kak.. semoga kekal hingga ke jannah. Alhamdulillah dikurniakan kluarga yg bahagia dgn rahmat allah.

Haizan Qaseh said...

touchingnya kak elly !! congrats kak elly & en win...semoga Allah sentiasa beri kebahagiaan pada keluarga you all dunia dan akhirat

dya said...

alhamdulilah.besar dah anak2 akk

kathy jem said...

Selamat hari ulangtahun Kak Eton..eh Kak Ton..hehehe

nuui said...

alaa.. dah gembira-gembira baca, bergenang pula air mata di kelopak mata, tengok kakton nangis. ish!.

BaNaNaS! said...

yo che ton aku hepi nengok gambo neh walopon aku wat wat x nampak beg mahei ko tuh...

hepi sebab besau nau peha ko.. muahahhhaa takder la aku resa salah sangat sebb peha aku pon besau haha..


tahniah utk aniberseri semoga bahagia..

nazura arifin said...

Best sgt bile bace story Kak Elly. Anyway, Happy Anniversary Kak Elly..

cik fadh said...

alahai sweetnyer akk dan suami..serius mmg suka bace life akk dan keluarga..sumber inspirasi sgt !