Nuffnang Advertisement

Tuesday, May 20, 2014

Jalan 222


Siapa duduk PJ mesti tau kedai makan Jalan 222 ni. Aku yang duduk Ampang pun sanggup pergi sebab teringatkan nasi lemak dengan laksa Jalan 222. Dasar kuat makan mmg macam ni ke Tanjung Malim pun sanggup ku redah. En Win mmg tak boleh dijadikan gang berdiet langsung. Sikit pun tak ada kerisauan pasal kegemukan melanda dia cuma tahu risau kalau tak dapat makan...kerisauan perut buncit tak ada langsung dalam kamus hidup laki aku ni.

Hari tu naik motor dengan En Win tetiba part nak naik bukit macam tak larat jer motor tu nak mendaki...Eh! dia boleh salahkan aku dia kata kalau dia naik sorang motor tu meluncur laju jer. Aku tahu ker kalau dia naik sorang motor tu laju..entah2 semput gaks aku tgk perut pun aku tahu...hahah. Eh! tergossip pulak pasal laki. Aku ni jenis tak kisah, nak gemuk ker, nak kurus ker, nak hitam ker, nak putih ker lantaklah janji dia sayang aku dengan anak2 dah cukup. Rupa tak penting sangat bagi aku. Dah jadi suami apa nak dibebelkan terima lah seadanya. Aku rasa En Win pun tak kisah langsung aku nak pakai apa, nak gemuk ker kurus ker janji aku bahagia...gitu!!

Senang ngan En Win ni tak banyak kerenah...malas masak jom makan kedai, malas basuh kain rehat dulu, nak keluar tak makeup...eh! itu tak boleh kena make up nanti muka aku pucat. U nak pakai apa lantak lah janji selesa, nak gi holiday boleh jer tanpa tanya mana arah tuju...hahahah. Kalau aku beli baju melayu untuk raya dia pakai kalau tak ada di ambik jer yang lama tanpa merungut sikit pun...hahahaha. Mmg giler sempoi laki aku ni. Alhamdullilah tuhan tu Maha adil dapat suami yang tak cerewet...aku jer yang selalu over membebel.

Friday nite, lepas Yaya habis tuisyen dalam kul 10.30 malam, En Win ajak keluar, ajak lepak kat Jalan 222 dia nak pekena nasi goreng dengan sup kambing. Aku taip ni pun dah tertelan2 ailio. Sah2 aku pun akan melantak sama...makan punya pasal aku on jer lah walaupun takut gemuk aku laju2 tolak ke tepi...esok dah berak kurus lah balik...hahahahah



Ini Kak Ton punya...Laksa di sulami dengan otak2. Makan 3 sudu laksa..lepas tu bukak pulak otak2 kunyah satu batang...sambung balik makan laksa. Fuyooo terangkat wa cakap lu...hahahahah



Amboi muncung tu...berkobar2 hirup sup kambing.



Nasi goreng



Waktu aku sampai kat sini dalam pukul 11.30 malam. Ramai giler orang sampai kena tunggu nak duduk. Waktu remaja kat sini lah tempat cuci2 mata...aaaauuuwww. I pandang u, u pandang I tapi nak kenyit mata tak berani sebab boipren kat sebelah. Tempat lepak sebelum gi disco, nampak sangat dah ketinggalan zaman kak ton ni, budak2 sekarang tak panggil disco ya diaorang panggil clubbing.

Aku dulu jarang dapat clubbing waktu malam, sekali sekala jer itu pun menipu kata buat projek paper ngan kengkawan. Nak keluar malam susah sikit sebab aku duduk ngan keluarga. Zaman terjun tingkap tu waktu belasan tahun aku berani lah masuk 20an tetiba rasa takut pulak. Aku dulu tak lah jahat sangat, jahat aku setakat suka menari2 jer lah, buat benda tak senonoh ni mmg aku takut. Budak2 sekarang ni selamba badak jer aku tgk baru lepas on dengan boipren boleh lah up kat twitter..."Basah tangan i baby" puiiiiii giler hebat.



Nasi lemak kat sini mmg terbaik.



Suasana di Jalan 222



Angkut budak2  ni sekali...lantak lah pakai baju tidur. Nampak sangat tak senonoh perangai Kak Ton..hahaha. 

Esoknya makan lagi kat Concorde hotel pulak. Haritu tak sempat nak celebrate birthday mak dengan celebrate Mother's day. Adik2 yang lain semua dah celebrate dengan mak. So Sabtu ajak mak ngan abah gi makan2. Mak ni susah sikit kalau ajak makan hotel...malu lah, mak tak makan banyak lah, mak malu dah ambik makanan lah. Tak ada aku paksa gaks kalau tak sampai bila2 asyik nak celebrate kedai tom yam jer.



Me n Yaya

Tengok gambar anak jer Kak Ton susah hati...dah besar anak mama...huaaaaaaaa



Kiddos!!



Mak ngan Abah mmg susah nak ajak bergambar. Puas aku suruh pandang camera...mak menyorok belakang kepala abah, abah pulak pura2 pandang tepi.



Tengok tu, tak mesra camera langsung. Hari tu buat surprise panggil band kat Concorde tu nyanyi lagu birthday untuk mak. Mak tak menunjukan sebarang tindak balas langsung, tapi aku tahu dia mesti teruja...bapak aku siap goyang2 badan...hahahaha. Kalau korang nak tgk gi kat IG Kak ton, Kak Ton ada upload video kat situ.

Ok lah korang...
  

7 comments:

safiah yusof said...

Assalamua'laikum..Kak Elly,
Hope kak elly sihat n happy sokmo..erm..sy huge fan kak elly..suk asgt baca blog kak elly..erm..caner nak PM kak elly ye?sy nk Tanya something tp xmo la publish..

Elly said...

@saffiyah u blh email kak elly. ellyirfan@gmail.com

Ummul Azkee said...

jalan 222?tu fav port family saya tuhh...tapi xtahu pun jalan tu jalan 222...nampak benar xamik tahu kan...hehehehhe...family saya klau dtg sne mmg akn mkn nsi lemak and otak2..jrg la order mknn lain..tapi sate kt sne pun sedap kn..aduh,mkn xhbis...pastu hubby kate gemuk salah kn die..heehhehehehe..

safiah yusof said...

tq kak elly!!!love u!

Aty_Fared said...

peberet saya jugaaaakk..!! dulu2 ada pakwe PJ [dah jadi ex dah] memang kat sini ar lepak...ngehngehngeh.. tetibe nak ajak laki saya datang sini..lama tak datang.. neway...lawo anak dara akak.. :)

nurul kausar said...

kak ton!!! nak tnya, pakai lipstick apa e?

εïзmummyHazaεïз said...

lama xsinggah sini, bz.. alamak sekali tgk yaya dah besar la...