Nuffnang Advertisement

Thursday, May 29, 2014

Dah lama nyer.....


Dah lamanyer En Win tak hantar pergi kerja, dah lamanyer x bekpes berdua2an waktu on the way nak gi kerja, lamanyer tak tengok wayang sama2 kongsi2 pop corn, lamayer dah tak kiss2 dalam keta waktu hantar gi kerja...aaauuuwww.

Serius mmg dah lama giler En Win tak hantar dan ambik aku kat tempat kerja, zaman bercinta dulu selalu lah. Lepas kawin dah pandai drive sendiri mmg kena gi sendirilah jawabnya. Hari ni staff En Win guna kereta sebab banyak pemindahan tu yang dia terpaksa guna keta aku gi kerja...wah! terus kak ton teruja suami hantar gi kerja. 

Ingat lagi zaman dahulu kala...dari aku mula bekerja sampailah umur aku 24 tahun pergi balik En Win ambik naik motor scooter tu. Giler happy dapat peluk bila naik motor lepas tu nyanyi lagu XPDC. Korang mampu naik motor lepas tu nyanyi2 lagu rock berduet...hahaha. Kenangan manis betul. Aku ni pelajar college ala2 Beverly Hill tu...awal2 pesan ngan En Win jgn ambik aku depan college malu i budak glamer naik motor...hahaha. Tapi En Win giler jahat pedajal kan aku habis class dia nak tunggu depan gate siap horn motor kuat2...OMG! terus laju2 naik motor tak toleh kiri kanan...hahahah.

Ada satu kali tu duit tak cukup nak ganti brake motor tapi sebab motor tu satu keperluan ketempat kerja belasah jer lah...bila turun bukit kan laju nak mampus En Win break guna kaki jer, berapi2 keluar kat kasut laki aku tu...hahaha. Kawan aku selalu kutuk aku..kau muka dah lawa (wah! berani Kak Ton tulis puji diri sendiri) gi lah cari boipren orang kaya yang gi cari mamat motor ni apa pasal. I kena tipu uols waktu kawan ngan En Win nampak dia pakai gelang dengan rantai mas terus ingat dia anak jutawan rupanya nando...hahahah. Itu tipu aku suka En Win sebab muka dia dulu macam Doogie Howser,


Dulu lah sekarang pun cute jugak tapi cute versi debab....hahahaha




Cepat2 selfie untuk kenangan katanya suami hantar gi kerja...hahaha. Aku ngan En Win ada satu perangai yang sama..suka bukak radio dan nyanyi lagu sesama Terjerit2 nak berlawan suara...dari dulu kot perangai giler macam ni. Kalau kat rumah tengah lepak2 tetiba dengar muzik best kalau dia tak bangun aku akan bangun menari....hahahaha.



Sian laki aku muka penat giler..tidur tak cukup. Buat bisnes sendiri bukan pekara yang mudah..nak stabil kan sesuatu benda banyak kena diusahakan. Kalau tak kuat semangat mmg lingkup jawabnya. Dia lah boss, dia lah sales person, dia lah angkat kotak, dia lah bawak lorry kalau staff tak cukup dan En Win tak pernah malu buat benda tu semua. Staff tak ada alasan kalau tak nak buat atau alasan letih sebab boss akan turun padang sekali.

En Win ni jenis suka bercerita...balik dari kerja nanti sambil makan dinner atau lepak2 minum kopi dia akan cite kisah dari pagi sampai ke petang kejadian di office dan sebenar2nya aku malas nak dengar..hahaha. Tapi aku angguk jer lah sebab kang kecik hati pulak kalau tak dengar. Kerenah customer lah, kerenah staff lah, lorry rosak...adoii malas wei nak dengar...hahahahaha. 



Nampak sangat perbezaan nyer....dulu muda remaja jer sekarang saiz, muka dan bentuk badan dah bertukar. But i still love u....hahahaha. Sampai office suh dia kiss satu muka macam kitaorang buat dulu...aaaauuuwww sukanyer hahaha..... kalau bertolak dari rumah setakat cium dahi jer lah...ini alang2 dah hantar gi kerja kiss banyak sikit. Korang jgn nak ngada buat2 nak muntah depan computer tu...suka hati Kak Ton lah.....

****************************************


Anak ini disahkan menghidap jantung berlubang (1.2cm). Mereka memerlukan kos pembedahan sebanyak RM50,000.00 dalam masa terdekat ini. Mari lah kita sama2 membantu meringankan beban mereka...semoga dapat dipermudahkan segala2nya...Amin


1 comment:

Rina Ellisa said...

Terima kasih banyak2 kak bantu baby izz..

Semoga Allah membalas jasa baik akak untuk hebahan dana pembedahan izz..

Amin..

#prayforizzrizzqi