Nuffnang Advertisement

Tuesday, April 29, 2014

Redang Day 2


Kesian kat diri aku lately ni. Pemalas tahap gaban..mesti korang ternanti2 cite Redang Kak Ton kan...hahahaha. Serius aku mmg dah tak ingat perjalanan cite Redang ni korang tak kisah kan kalau Kak Ton reka2 cite. Kak Ton janji bagi rekaan terbaik kali ni. Kalau korang nak  tahu cite sebenar refer lah blog filla AKA urusetia yang jujur itu #sambiltaipmatamenjeling. 

Konsep aku kalau berholiday mmg suka bermalas2an dekat katil. Tapi kalau ikut tour gigih lah kena bangun kang tak dapat cover semua tempat pelancongan. Walaupun kat Redang ni tak ambik pun package tour tapi Kak Ton tertekan dengan urusetia yang tak bagi langsung Kak Ton bermalas2an. Mmg dah tekad kali ni jer dia dapat jawatan urusetia lain tahun bagi peej pegang jawatan ni..peej best suka dengar cakap Kak Ton...hahahaha.

Day 2 aktiviti ke Marine Park untuk snorkeling. Cuaca pagi tu agak mendung aku berdoa dalam hati biar hujan turun...kalau hujan turun jadi tak payah pergi boleh sambung tidur lagi...hahaha. Wah2 best doa aku dimakbulkan hujan turun lebat giler kembang2 hidung Kak Ton waktu bekpes pagi tu...sedap ni perut kenyang, hujan pulak tu lebat ini kalau telentang kat katil best ni!! Kitaorang kena berada di Jetty pukul 9.30 pagi tapi blh pulak pukul 9.00 pagi hujan berhenti secara tetiba...tetiba terus terang lepas tu cantik jer matahari keluar....OMG!!!

En Win: Ok hujan dah berhenti...jom cepat2 siap kita gi jetty.

Eeeee...pepandai pulak laki aku ni. Siapa suruh dia bersuara ntah pepandai jer bagi arahan. Lepas En Win bagi arahan kelam kabut semua bangun nak bersiap yang paling suka urusetia lah sebab ada aktiviti. Berat tau hati Kak Ton ni...baru berangan nak membonkang atas katil bila dah puas tidur boleh jenjalan tepi pantai dengan topi besar sambil berpelukan dengan En Win...nampaknya pelamin angan ku musnah..Eh!!



Aku nak korang tengok betul2 gambar ni...di manakah gambar tangan Filla berada???



Sekali lagi masih di tempat yang sama...hahaha



See...apa yang sibuk nak tarik tudung tu pun aku tak tahu. Aku tengok elok jer...lepas bila tanya kat orang nak marah jer. "Ly ok tak tudung aku" bila aku cakap ok..tak caya. Pegi pulak kat Peej...tak caya gaks sudah semua gambar tengah tarik tudung...kahkahkah. 



Peej and Ben. Ini lagi sorang ntah apa2 fesyen bergambar asyik pandang tepi jer lepas tu suka buat senyuman manis. Ben camera di depan ya tak yah lah nak candid2 sangat.



Tengok pasangan ni...cuba contohi sikit. Nampak camera jer senyuman manis diberikan.



Wah! romantik nyer couple ni...hahahahahaha



So far diorang bertiga ni tak ada masalah...satu kepala. Senang kerja kitaorang. Bini kau aku boleh kutuk bini aku kau nak kutuk pun lantak lah...join kutuk sekali lagi adalah.



Sebelum bertolak ke Marine Park sekali lagi dengar briefing. Aku memang tak dengar lah...tapi tetap bersorak kalau tengok orang lain bersorak dengan tepukan gemuruh aku bagi sekali..hahaha



Ben dah cuak waktu ni...hahaha. Dia kan takut laut nampak jer macam perenang hebat...nando ya!! Dia cuma gagah di daratan..di lautan kalah..Kak Ton boleh jentik macam tu jer...hahaha



Korang jangan tengok tingkap sebelah kanan tu cuba tengok tingkap sebelah kiri tu...aaauuuuwwww



Dah sampai tapi kena tunggu turn pulak nak turun jetty tu ada lah dekat setengah jam. Tunggu punya tunggu sekali hujan turun lebat....aku malas nak cakap banyak...aku tenung jer muka laki aku.



Degil cakap Kak Ton...nak jugak pergi kan. Kak Ton tak boleh hujan2 ni nanti demam kalau demam siapa susah...



Ini namanya orang degil...hujan2 pun nak menyelam jugak..hahaha. Takut tak sempat katanya tengok ikan nanti.



Tapi bergambar tetap lah...



Nak kalah kan Kak Ton lah tu cepat2 paut tangan Radie



Ishhh!!! apa lagi tu Filla tangan tu...

Disebabkan nak betulkan tudung si filla ni main campak jer alat pernafasan tu...sah2 benda tu tengelam...lepas tu panik suruh Peej menyelam ambik kan alat tu...mmg tak lah kan. "Pa..pa...tolong Ma punya alat tu dah tengelam....tolong2 Pa" Aku perhati jer dari jauh..kang kalau gi dekat tak pasal dia suruh aku menyelam cari...eh! tak kuasa aku layan perempuan ni!  Dia ingat dia campak alat tu..benda tu nanti terapung2 agaknya kat tepi dia...haha



Tapi tak kesahlah dah memasing perangai tak betul kecuali Kak Ton jer yang ok dalam group  ni jadi terpaksa jer lah layan tengok jer telatah diorang. Sian pun ada gaks...hahahaha



Puas menyelam yang tak berapa nak dalam tu..maka bermula lah sessi bergambar. Peej...Filla tengah mengumpat kau tu...kau tengok saja jer dia tolak2 kan badan aku suh gelak sama. Aku banyak terpaksa peej demi menjaga hati kengkawan.



Kalau bergambar aku ngan Filla mmg pandai chop tempat...korang pepandai lah berdiri kat batu tu. Itupun nasib baik aku bagi peluang Filla duduk depan..ikutkan naluri hati aku biar semua berdiri aku sorang jer duduk barulah Popo.



Sila cari tempat memasing ya..Filla tangan tu!!!



Eh! apa pasal laks tu...takde radie kebelakng mana boleh muka kau sorang jer besar depan camera.



Peej tengah  mencari tempat yang sesuai..bagus radie bahagian belakang sesuai untuk kau



Radie sedang membuat aksi tanpa memberi tahu sesiapa pun dengan harapan gambar dia sorang jer cun



Peej masih tidak dapat mencari tempat yang sesuai...Filla pula cuba membuat muka comel.



Masih berkeliran mencari tempat yang sesuai...Kak Ton berasa sangat simpati lantas menyuruh Peej berdekatan dengan Kak Ton. Filla masih tangan di telinga...haha



Couple yang cuba bersikap romantik di dalam gambar...peej masih tidak ada arah tujuan dan Kak Ton hanya mampu gelakan couple berdua itu dari belakang. Dua pelakon membantu...tidak membantu apa2 pun dalam gambar ni.



Akhirnya..ini lah saja gambar yang cun..hahaha. Tempat pertama diberikan kepada Popo sebab kelihatan sangat cute didalam gambar ni...hahaha



Us!!

Walaupun aku yang paling tua dalam geng ni tapi aku rasa Peej yang paling banyak mengalah. Aku ngan Filla mmg tak lah terutama urusetia yang sentiasa nak menang tu. Dia kalau cakap ngan muka2 sekali macam nak bergaduh pun ada...eh! dia ingat aku takut agaknya...tak ada ya!!



Perkenalan bermula dengan hanya membeli frame dan sampai lah sekarang dan berharap akan kekal selama-lamanya. 



Tengah group perempuan bergosip...group lelaki melayan Radie bergambar. Lantak lah korang...nak gambar duduk kat batu jer!!



Enough Ben...sakit jiwa aku gambar kau macam ni!!



OMG!!! kenapa Ben kenapa??



Oklah...oklah...TERBAIK lah Ben...Cun giler...photogenic sangat ni!! 



Dah puas bergambar...jom lah balik. On the way nak balik baru perasaan yang sebelah sana lagi banyak ikan...diam jer lah..agak2 korang siapa yang kelam kabut pilih tempat.



Last gambar di Marine Park..di mana kah Radie...hahaha

Nanti sambung lagi yek!!


11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

CANTIKNYA GAMBAR2

Filla said...

HAHAHAHAHHAHAH... rasa nak tampar pipi Popo kiri kanan kiri kanan kiri kanan sampai popo jatuh terjelepuk katlantai... berani kutuk urusetia yeh... haha

Mama Eqalicha said...

Hilang stress bace blog Popo...

Thanks sis Elly kerana menghiburkan hatiku yg sedang lara

Farah Waheda Wahid said...

ha ah lah kak pilla asyik pegang tudung jer... hik hik hik...

permatabiru said...

hehe lawak plak bila membacanya

Iza Malik said...

elly....hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...ok thank you..ilang stress saya arini

I am muslims~ said...

haha...kelaka klu popo yg wat n3...

ema angeloo said...

Hahahaha.kak filla .ape yg tak kene gn tudung tu..okjelaaa.. haha

Anida Othman said...

Hahahahhahahahahah gelak guling2 bc entry sis.. terbaiklaa hilang larA dijiwa..

Anida Othman said...

Hahahahhahahahahah gelak guling2 bc entry sis.. terbaiklaa hilang larA dijiwa..

Cik Puan Eka said...

hahaha nak gelak dulu. kelakor akak elly ni.

selalu tengok akak dlm blog kak fillanie. seronok tengok akak2 bertiga.