Nuffnang Advertisement

Wednesday, March 19, 2014

Reahan's Birthday


Office aku ni tak habis2  buat jamuan makan...aku jer malas nak tepek kat blog ni kang korang tahu aku melantak banyak giler...biarkan korang nampak aku macam sentiasa diet jer. Jamuan office ni bukan simple2 ya kalau order tahap gaban punya sedap. Kau bayangkan birthday aku jer sampai 3 kali makan2. First aku belanja...lepas tu boss belanja (permintaan makan kat hotel ya)...lepas tu buat makan2 lagi kat office.

Lepas tu buat pulak boss punya birthday siap bertema bagai...teringin nak makan makanan india sengaja buat tema bollywood. Order kat restaurant Pelita...Kari ketam lah, daging kicap. ayam goreng..macam lah sampai nak termuntah aku makan. Rasa macam teringin nak makan fatty crab...cakap jer ngan boss selamba jer mintak belanja. Lepas tu paksa boss buat BBQ kat rumah...makanan jangan cakaplah mmg terbaik. Kitaorang kat office ni kalau makan memang bersatu padu...planning jer mesti menjadi boleh katakan tiap2 mesti dapat makan best2...hahahaha

Last week birthday Reahan...kitaorang paksa birthday girl belanja tempat best2...gerai2 tak nak nanti badan gatal2. Birthday girl kena keluarkan duit tempat adalah rahsia biar kitaorang urus kan...konon macam surprise lah. Giler kan dah lah dia punya birthday lepas tu dia yang kena keluarkan duit..ahhh tak kira peraturan mmg macam tu..kau punya birthday...kau kena belanja..kitaorang beli cake jer lepas tu nyanyi2..hahahaha.

Waktu birthday aku laju2 aku cadangkan tempat...kalau suruh diorang pilih bankrupt aku...so kat sini aku bijak kasi makan lauk kampung jer..rasakan korang...hahahaha.



Ini perempuan sudah bocor rahsia...penat lah kitaorang rahsia lokasi tempat sambutan..dia dengan selamba jer kasi tahu...tu lah aku cakap kau dah tuo tak ngaku..orang tuo mmg pelupa...hahaha



Ini lah birthday girl...umur adalah rahsia.

Reahan ni jiwa dia mudah tersentuh...korang jual lah apa2 benda kat office ni mesti dia beli..kesian katanya. Lagi satu Yan ni senang di goda kau cakap jer produk ni boleh buat kau cantik jelita dalam masa satu minggu nanti dia akan borong sampai satu dozen...tapi dia makan satu bijik lepas tu dah tak makan dah sbb ubat pahit lah..ubat tersekat kat tekak lah...badan gatal2 lah bila makan ubat tu...hahaha. Blur dan kuat berangan..isu hangat kat office selalu ketinggalan...penat jer bercerita satu benda pun dia tak tahu. Tak boleh tengok atau tahu orang sakit..sebab nanti dia pun terbabit sakit sama..padahal tak ada apa2 pun dia punya perasan penakut melampau sangat. Macam hari tu aku kena operate perut...tetiba pulak perut dia sakit siap buat X-ray bagai...sebenarnya tak ada apa2 pun dia punya perasaan takut macam tak tentu arah...giler Yan ni...hahahaha. Cepat panic dan penakut hantu..kalau dia duduk kat office sorang2 kitaorang sengaja call buat2 suara hantu...lepas tu call sekali lagi tengok dia dah lari bawak beg duduk kat bawah....hahahaha..kelakar2. Tapi dia pemurah hati kitaorang selalu paksa dia belanja lunch.

Manja giler ngan suami...ucik acin jer panggilan manja..hahaha. Macam2 sambutan ada hari perjumpaan lah...hari percintaan lah...hari perkenalan...lah. Lantak lah Yan janji bahagia kan.



Lokasi rahsia adalah di Majestic Hotel. Kelasssss kan!!



Aku memang rekemen korang makan kat sini...korang cakap jer nak makan apa semua benda ada...Japanese, Inidan, Melayu, omputih, segala mee, segala BBQ...dessert wei sedap melampau. Lunch tak silap aku RM78++. Tempat ni macam exclusive sikit tu yang malu sikit dah tangkap gambar makanan. Tapi mmg best..best...best!!



Amboi Jas bodek kuat bagi hadiah....hahahaha.



Sukalah tu ada belon2...kau kan suka dilayan macam princess



Geng kuat melantak atau lepas manis dipanggil geng pandai makan



Ni tuan belog punya first plate



I lap u lah sister



Terbaik lah kat makanan hotel ni



Plate kedua



Plate ketiga



Plate keempat



Plate keempat



Latte



Dessert...ok2 cukup butang zip aku hampir terpelanting. Sup2...mee2 aku terpaksa pandang jer tekak nak tapi perut tidak mengizinkan.



Surprise!! 



Terperanjat tak??? hahahaha



Ok Yan suka...hahahaha



Happy Birthday Darling!! Semoga panjang umur di murahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik.



Ada berani kasi tau umur??



Birthday cake!!



Baguskan...semua pinggan licin..tu lah kitaorang mmg pandai makan



Hadiah tudung...ehem2



Us!!


Bila nak belanja lagi Yan!!



Next siapa punya birthday....tempat dah ada ni dalam kepala ni...siap lah korang...hahaha



2 comments:

mama jariss said...

suka dengan gaya penulisan akak..tapi plate ke4 ada 2 kali.... salah tuliskah @ nak cover2? hihihihi....
happy birthday kawan kak tun :-)

adarnadzmie said...

suka nya dpt celebrate besday kat tempat cam ni... hepi besday buat yang diraikan...:)