Nuffnang Advertisement

Wednesday, March 5, 2014

Peej's Birthday


Beza birthday aku dengan Peej seminggu jer...nak jugak selitkan birthday sendiri...hahahahah. Tapi umur beza sangat lah. Muda sangat Peej ni tapi nasib satu kepala...lawak aku nasib Peej boleh faham walaupun mata dia jeling2 bila aku buat lawak bodoh...lepas tu mulut selamba cakap Elly giler...Eh! tak hormat kakak ni...hahahahaha. Aku ngan Filla macam biasa rancang surprise konon tapi tak menjadi langsung...sbb masing2 pemalas....belum lagi bergaduh pasal nak beli hadiah...cadangan aku Filla bangkang....Filla belum habis jer cakap cepat2 aku bangkang...menyirap jer minah tu....hahahahahaha.

Plan sepatutnya aku booking tempat...Filla cari hadiah. Nando ya Filla pura2 tak jumpa barang akhirnya aku di bully. "Ly kat Bangsar ni tak ada lah jam yang cantik" Iyolah Filla kat Bangsar tu barang mmg semua tak cantik...takpe2 akak kau ni mmg pandai pilih barang...tak yah Filla biar aku cari...aku kan suka berjalan. Kau rehat ya...hahahahaha. Aku ngan Peej mmg suka bully Filla dia blur sikit...kang kalau aku ngan Peej dah borak lama...dah gelak bagai nak rak...orang dah berhenti baru Filla gelak...Eh! dah kenapa budak ni. Satu lagi Filla ni degil Ya Rabbi kalau dia nak....dia nak jugak...aku ngan Peej urut dada jer. nasib Kakak kau ni baik....kalau tak aku tampar jer budak ni...kahkahakaha.

Peej jenis sempoi perhati jer perangai orang...dia tak pandai nak bersuara....kau pakai lawa ker pakai tak lawa ker dia diam jer. Tapi jangan kau tanya pendapat Peej mmg jawapan jujur ya...kalau tak cantik terus terang jer dia cakap...tak ada lapik punya...kau terasa kau punya pasal siapa suruh tanya....Aku tak sanggup...Filla rajin tanya pendapat peej mmg kena selepuk lah...hahahaha. 

Walaupun diorang lebih muda dari aku...tapi tak terasa pun beza umur sbb perangai diorang lebih tua dari aku...hahahaha. Budak berdua ni sempoi..kutuk lah macam nak rak pun buat tak tahu jer...kau kutuk aku..aku kutuk kau balik. Kalau Filla buat perangai diva jer start lah aku ngan Peej kutuk "Iya lah Peej orang dah masuk majalah...dah femes...blogger terhandal..mestilah malu kawan ngan kita" nanti Filla tersenyum...Eh macam suka jer kena puji.

Disebabkan aku ngan Filla dah ada anak....so kitaorang tak boleh keluar awal2 nanti anak2 nak ikut. So Filla kena balik masak dulu bagi anak2 makan baru keluar...aku seperti biasa hantar rumah mak mertua. Kul 11 malam bari berjumpa kat Concorde...teringin nak makan steamboat. Kali ni memasing dibenarkan membawa suami...lagipun kitaorang dah kenal so tak ada masalah nak borak sesama sendiri.



Biasalah kalau makan steamboat...benda2 ni kena lah ada



Sayur Kak Ton punya



Harus gambar tuan belog dengan kekasih hati dulu...birthday girl pandai2 gi tampal gambar kat blog dia sendiri. Ini blog aku harus gambar aku dulu...hahahaha



Adik2 kesayangan hamba...puiii. Kaki bully budak berdua ni...nyampah, Eh tak Peej baik...Filla Rock ooo.



Us! 

Aku ajak Noy sekali tanpa pengetahuan Peej...itu dah kira surprise habislah tu.



Diorang borak berempat...sayup2 jer suara aku dengar...mesti tak best tu..hahaha



Aku join budak2 lelaki...aku kan tak boleh berpisah ngan En Win...hahahah. Group ni berborak macam nak rak...maklum lah semua budak Piccadilly mmg mengimbas sejarah lama...plus Ben yang kelakar nak mampus cite berulang2 kali benda yang sama tapi tetap lawak. Ben siap buat gaya macam mana budak2 dulu menari...bodoh pecah perut aku gelak



Adik beradik...sebelah tu kawan Noy...sorry lupa laks nama budak ni



Wah! dah pandai Kak Ton ambik gambar



Amboi...manja kau ya...lentuk2 kepala. Lepas tu bila pandang muka aku..."kau ngatuk ker Ly..kau letih ya...muka nampak penat"....aku diam kan jer lah....dia pandai cakap aku letih..yang aku ni  bila pandang dia dekat 80 kali menguap.



Actually En Win dah pakat dengan budak band kat Concorde tu tepat kul 12 suh dia datang kat meja kitaorang suh nyanyi lagu Birthday untuk Peej bagi meriah sikit....tersipu2 peej aku tengok. 

"Happy Birthday Peej"



Kitaorang suruh Ben kiss Peej...tapi dua malu2 lak kat situ. Filla pandai suruh orang kiss2 kang aku suruh Radie kiss kau kang!! aku lain lah tak yah disuruh aku rela jer di kiss...hahahahah

Peej cite Ben tak pandai2 romatik ni...diaorang jenis sempoi...pernah birthday Peej..Ben hadiahkan frame Keris..hahaha.. Motif bagi keris Ben!! Kahkahakaha



Birthday Cake!! Last minute beli kat Hotel jer lah..



Amboi suka kau Filla...



Waktu ni kitaorang diminta request lagu untuk Birthday girl...En Win penpadai request lagu Indonesia "Abang Toyib" yang lain macam Eh! lagu apa tu Win mintak...tak pernah dengar pun. Nampaknya hanya aku, Win dan Ben sahaja yang enjoy yang lain blur....hahaha. Kitaorang bertiga bantai menari kat meja tu...ingat nak hasut Radie suruh join sama...rupanya kan Radie tu nampak jer Rock tapi pemalu...hahaha.

Borak punya borak dah dekat kul 2 pagi...memandangkan Filla pun dah menguap 80 kali jom lah balik...hahaha



Bini2 ku Gangster



Laki2 ku yang Rock Oooo



Really enjoy malam tu...nanti kita jumpa lagi macam ni yek...

8 comments:

strawberi said...

klaka part adiah keris...redha je la peej

unica adila said...

sweet ja suma :)

Filla said...

elllyyyyyyy.. mata aku ada taik lalat baru ke kat last pic tu? tanakkkkkk!! ngeriiiiiii!!! aku makan ubat apa ni jadi macam tu? hahahahahahah

Azura Aziz said...

salam kenal.. kawan kak fila yer.. patut la femes mcm kak fila jugak ;)

peej said...

hahah taik lalat filla tu memang kelakar.
aku ye2 la kuis2 laptop aku ingat ada apa.

tau takpa. kau group sana kemain happening mcm kan birthday korang kan.

Cikna said...

Lawakla dapat hadiah frame keris, dlm ganas ade romantiknye tu.....;-)

nadia nabila azmi said...

baju kak peej cantik betul la! arghh kak elly pun cantik, kak filla pun! kak peej pun!! alahai...cantik belaka

Irfa said...

best tgk korang
semua sekepala
happy bday peej