Nuffnang Advertisement

Wednesday, February 19, 2014

Mood Kelaut...


Ini semua salah Peej pasal dia mood aku pun kelaut. Siapa suruh cite pasal emo2 ni tetiba bila aku baca entry dia aku pun join emo sekali. Kita kan kawan sejati harus bila kawan sedih Kak Ton terbabit sedih. Motif sedih tak dapat dikesan sebab lepas baca entry Peej pasal emo aku pun terus emo....hahahaha.

Serious itu yang semalam entry touching2...sendiri tulis sendiri baca sendiri punya air mata bertakung. Lepas tu termenung fikir benda entah apa2. Lunch semalam cuba ceriakan diri sendiri dengan search tempat pelancongan yang menarik...lepas tu teruja...lepas tu sedih balik sbb duit tak ada nak gi tempat best2...giler2. Eh! aku lah tu!!

Hari ni emo balik sebab baca kes Erra Fazira bercerai...tetiba rasa simpati pulak. Sian perempuan ni kan...buat itu salah, ini salah. Kena ceraikan orang persoalkan..tak dapat hak penjagaan anak pun orang sibuk bertanya. Mana ada pasangan yang nak bercerai berai of course setiap pasangan impikan kebahagian tapi siapa kita untuk menentukan. Cukup2 lah cari kesalahan diorang. Aku kalau emo ayat mmg power..hahaha.

Lepas tu bila fikir balik pasal FIL aku lagi rasa simpati...bila kita tua nanti macam mana lah nasib kita pulak. Kerja2 gaks kesihatan pun kena jaga. Itu yang aku membebel kat En Win suruh kurangkan rokok. Ajak gi medical check up setahun sekali pun tak nak. Penakut jarum laki aku ni...nampak doktor keluarkan jarum terus terjerit2..motif menjerit pun aku tak tahu. Penakut makan ubat...kalau demam sampai mengamuk aku suruh makan panadol..dia kemam2 kan mulut. Adoi!! pelik jantan takut makan ubat.

Lepas tu teringat kat mak, abah dan adik beradik pulak. Masing2 dah busy dulu selalu berkumpul ramai2. Sekarang masing2 dah ada anak ada tanggungjawab yang berat..dapat berkumpul sama2 pun bulan puasa jer. Hari raya pun tak dapat berkunpul sekali. Rindu zaman kecik2...mak jerit2 suruh mandi, makan, suruh picit kaki. Rindu nak tgk sama2 cite Oshin, cite Opah. Rindu nak tidur sekatil dengan kakak2 borak2, gelak2 kadang dengan tetiba blh terjadi adegan tendang menendang. Rindu nak cabut uban abah, rindu dengan bau masakan emak dan paling rindu nak tidur bawah ketiak emak...huaaaaaaaa.

Lepas tu terfikir pasal diri sendiri pulak. Sampai bila aku kena bekerja...sampai bila nak makan gaji. Tak nak jadi orang kaya cuma dapat hidup selesa pun dah cukup. Teringin duduk rumah masak utk anak2, uruskan persekolahan, uruskan tuisyen, ikut perkembangan anak2. Dapat jaga emak dan abah, dapat buat hobi tanpa halangan. InsyaAllah satu hari termakbul doa aku ni. Sabar ya Kak Ton.

Ok itu jer aku nak cite....hahahaha

12 comments:

anna hashim said...

amin..insyaallah, allah akan makbulkan doa akak..jgn berhenti berdoa ye kak elly :) good luck

cik allord said...

ok baca entry kak elly arini,pun mood jd emo jugak,teringat mak ayah...sobb sobb..smlm kak peej,arini kak elly...

Irfa said...

perenggan akhir tu impian semua orang kot elly, sbb aku pun sama ;(

Norma NML said...

InsyaAllah Elly...akan tiba masanya..baca entri Elly akak pun jadi rindu saat2 masa kecil...masing2 masih single..arwah ayh masih ada...seronok..teringin nak berebut waktu mkn..berebut waktu mandi...dan yg paling rindu saat2 arwah ayh masih dgn kami..:'(

Miss Moon said...

nko nak peyed ke apa elly ...sentimental je nih ekeke

mama jariss said...

org pun emo jugak.... dah la org ni, peminatsetiaerrapajira.....huhuhu

Filla said...

sabar lah kak ton.. sebulan je lagi pasti ceria bersama hahahaha

Nurulhuda Abdul Latip said...

Impian saya jugak tu kak nak dok umah layan anak2...Emo jugak ni..

lovely said...

saya pulak yg sedih kat sini.
samalah..saya pun ada impin yg sama mcm elly..huhuu..
semoga termakbul amin..

# adda # said...

insyaallh ye kak.. best of luck.. do visit my new blog http://shakleesaya123.blogspot.com/

# adda # said...

insyaallh ye kak.. best of luck.. do visit my new blog http://shakleesaya123.blogspot.com/

Abe Kie said...

salam. setiap dari kita inginkan kebahagian dgn keluarga tersyg..cuma peredaran masa mengubah cara hidup kita..tanggungjwb yg x sudah sedikit-sebanyak merenggangkan hubungan sesama keluarga esp adik-beradik. Jgn biarkan ianya berterusan. OK, Pn Elly, Abe Kie follows your awesome blog.