Nuffnang Advertisement

Thursday, February 27, 2014

Cerita Seram part 2


Semalam sebenarnya banyak nak cite tapi aku nak cepat tu yang banyak dipendek kan...kali ni aku cite lebih details sikit....Heheheheheheheheheheheheheh

Sebenarnya waktu Cik Ponti muncul kat depan katil aku...mata merah tu renung muka aku...waktu tu mulut aku tengah kumat kamit baca segala doa tapi yang pastinya doa aku terbalik2. Aku pun tak tahu mana datang kekuatan aku merenung Cik Ponti tu....sampai sekarang masih terbayang2 dalam ingatan. Lepas Cik Ponti tu tenung aku  dia terus tunjuk jari telunjuk kearah mulut aku yang sedang kumat kamit tu (agaknya dah suruh aku berhenti baca doa kot)...dan lepas beberapa saat Cik Ponti tu hilang bergitu sahaja.

Hilang jer Cik Ponti tu aku sempat ambik duit syiling dalam wallet dan terus berlari cari public phone...korang bayangkan aku baru lepas bersalin 10 jam lalu...jahitan masih basah tapi aku punya pecut berlari macam nak masuk bertanding. Nasib baik En Win angkat telefon kalau tak mau aku naik bas balik rumah terus. Aku beranikan diri masuk balik kedalam bilik dan bukak semua lampu dan tunggu sampai En Win sampai. Nurse?? ntah mana menghilang...aku tak berani merayau cari nurse kang termasuk bilik mayat pulak.

Keesokan harinya...ada satu lagi kejadian pelik seperti biasa pagi2 nurse akan hantar baby untuk disusukan...dah settled semua hantar balik baby kat nursery. Tengok tak samapi setengah jam MIL datang nak tengok baby...panggil nurse suruh ambik baby kat nursery bawak kat ward balik. Korang tau tak apa jadi nurse tu datang dengan muka pucat kata baby aku tak ada kat katil dan untuk pengetahuan korang hari tu cuma ada baby aku jer kat nursery. Dah kecoh satu hospital cari baby aku...aku dah nak meraung takut2 kena curi. En Win tak sedap hati gi balik kat nursery tu...tup2 cantik jer baby aku ada kat katil tu. Ini mesti Cik Ponti pinjam kot...pelik lah.

Tu yang aku tanya cleaner kalau ada apa kejadian yang pelik....bila dah tahu cite sebenarnya hari tu jugak aku mintak balik. Memang pengalaman ngeri lah... anak kedua aku bersalin kat clinic biasa jer...senang beranak pagi tengahari dah balik rumah. Alhamdullilah tak ada pulak kejadian buruk bila sampai kat rumah tapi kan waktu Yaya umur 3 tahun tgh En Win bawak kereta dengar Yaya borak sorang...gelak2. Aku pun tanya lah Yaya cakap ngan siapa...relax jer dia jawab..."mama tak nampak ker ada KAKAK SHITA...dia main ngan Yaya lah". terus meremang bulu roma aku. Ada satu lagi kejadian dalam kereta jugak..."Mama..Yaya tak bagi Kak Shita ikut kita...tapi dia duduk atas cermin depan tu" pitam aku dengar nasib tak terbabas kereta aku. Persoalan nya siapa kah Kakak Shita itu?????


21 comments:

Miss Brenito said...

ok, siyes takot n serammmmmmmmm

faizah muhammad said...

ok, serius seram!

anna hashim said...

gulp..telan ailio banyak2..siapakah kak shita tu? huhuhuuuuuu serammmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Truly_me said...

Salam...

Kalau sy mase dengor bunyi lompat2 tu sy dah pitam dulu...tade sempatnye nak tgk2 mate kak pon tu..
Kak Elly mmg berani...
Bace entry ni pun rase seram smpai nak pitam..
terbayang2..wuuuwuuuuwuu...

mrs kayrul said...

seram la kak elly punya pengalaman nie...klu saya la kak xde maknanya la nak naik bilik mau ambik bas balik rumah

Pink Mama said...

huwaaa....sambung seram semalam

Jojet said...

tabik la akak boleh tenung2 buka mata..klw sy mau 5x pengsan, belum campur pengsan buat2 lg..hihik..simpang la, takmo celupar2 dah pasnih..

*Puan Hani* said...

OMG!!! sape kakak shita? pastu yaya time dah besar ni ada nampak kakak shita lagi tak?

mama jariss said...

Pehhh. akak!!! kenapalah di sambung ceritanya...adoi..terus rasa nak terkencing.....huhuhu

amir balqis said...

Adooiii!! Terbayang2 lah pulak dah la esok oncall...

Irene Dahayu said...

memang rasa nak pitam kak elly oiii.. dah la tengah peknen no 2 nih....huhuhuhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

aaa...arrrrrr....kenapa misti kena balik lewat..takut la ginii...huhuhu

Mardhiyyah Fadzil said...

wuuiiiiii........menyesal ok bace citer niiiii.... mau nangis niiii.... huwaaa takooottt....

~faRahaNis~ said...

dari sy rs nak mngandung balik, terus x jd.. hahaha.. takot punya pasal..

peej said...

ok. kak jah bagi empat bintangggg…
boleh propose kat david teo yea.

IdaShazana said...

kak shita kat cermin?... kalau duk atas pangku kak ton macamana?

Ibu Siti said...

pas baca part 1 tu, saya asek terbayang2 je bab melompat ngan scene tunjuk mulut tu...arini tak seram sangat..haha..bab dia tunjuk mulut tu asek terbayang2..mcm sy lak yg kena..selalu benda2 ghaib ni dia statik je..bila dia buat aksi2 spontan yang lemah membacanya...

wahida said...

pasal yaya masa umur 3 tahun tu..anak saya pon alami perkara yang sama...sebijik mcam cerita yaya..tapi nama lain. Umur fatin pon 3 tahun gak masa tu..asik borak kat belakang keta ngn kawan die katenyer. Stau hari tu tak dgr die berborak. Saje layan Tanya "mana kawan atin".."kawan atin dah kena langgar lori semalam"...adoiii..terus senyap...

Miszyuyu said...

omg , sape kakak shitaaaaaaa tuuuu??? :O

Nurul Syuhada said...

seramm boleh tahan... ayooo..
sila jemput ke blog saya
http://lotoflove123.blogspot.com/

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak elly, adoyaiii seram.. camne boleh jumpa yaya balik? boleh sambung tak.. nak tahu...